Affiliate marketing en TikTok

Hoe pas je affiliate marketing succesvol toe op TikTok?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ben je een liefhebber van social media? En vind je het leuk om jezelf via de social mediakanalen te vermaken? Dan is de kans groot dat je in de afgelopen jaren kennis hebt gemaakt met TikTok. Dit social media platform is in de afgelopen jaren namelijk ongekend populair geworden.

Waar deze populariteit aan te danken is? Hoofdzakelijk aan het plezier dat je op dit platform kunt beleven. Eigenlijk draait het bij TikTok maar om twee dingen: leuke filmpjes opnemen en plezier maken. Tegelijkertijd is TikTok ook behoorlijk interessant geworden voor zakelijke doeleinden.

Hoe dat precies zit? Dat bespreken we graag in dit artikel. In dit artikel kijken we namelijk naar het toepassen van affiliate marketing op TikTok. We bespreken hoe je dit kunt doen, waar je rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn. Ook geven we je nog enkele handige tips, zodat je het onderste uit de kan voor jezelf kunt halen.

Ben je op dit moment met affiliate marketing bezig? Dan kunnen we je op voorhand al één ding verklappen: om meerdere redenen is het interessant om eens naar TikTok te kijken. Juist doordat deze app zo populair geworden is, biedt de app veel mogelijkheden. Veel mogelijkheden waar je op korte- en lange termijn de vruchten van kunt plukken!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Voorbeeld: TikTok account wat affiliate marketing toepast

n de onderstaande video laat ik je voorbeelden zien van hoe affiliate marketing met TikTok kan worden toegepast. Hier zie je een winstgevend affiliate TikTok account.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat is TikTok precies?

Voor de historie van TikTok moeten we eerst kijken naar de app Douyin. Deze app werd in 2016 in China gelanceerd; al binnen een jaar had deze app meer dan 100 miljoen gebruikers. Bij deze app was het al de bedoeling om korte filmpjes up te loaden, waarbij onder meer dansen en playbacken centraal stonden.

Uiteindelijk besloot men om de app te gaan internationaliseren. Hiervoor werd de naam TikTok bedacht, waarna de internationale app in 2017 gelanceerd werd. Vanaf dat moment wist TikTok al direct een flinke groei te realiseren. Een flinke groei in ons land, maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika.

Bij deze app is het de bedoeling dat je korte filmpjes maakt. Bij deze filmpjes draait het om muziek, om humor, om dansen en om playbacken. Door de jaren heen zijn er echter ook allerlei andere mogelijkheden ontstaan via de app. 

Feit is dat je met TikTok filmpjes van 3 seconden tot maximaal 30 seconden kunt maken. Tevens ben je in staat om video’s in loops van maximaal 60 seconden te maken. Het doel van deze filmpjes is om jezelf en andere mensen te vermaken. Jezelf vermaken doe je met name tijdens het opnemen van de filmpjes; met name bij de jeugd is dit grappen en grollen. Vervolgens kunnen andere gebruikers van TikTok met veel plezier naar jouw filmpjes kijken.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de app gigantisch gegroeid is. Dit blijkt niet alleen uit de hoeveelheid downloads, maar ook uit de dingen die je in het nieuws leest. Zo zijn er meerdere (jonge) mensen in ons land én in het buitenland uitgegroeid tot miljonair. Puur dankzij TikTok.

Bovendien hebben meer en meer bedrijven ingezien dat er via TikTok veel mogelijk is. In dit artikel willen wij je daar graag ook meer over vertellen. Zoals je wellicht al van ons gewend bent, richten wij ons hierbij met name op affiliate marketing. In onze ogen kun je affiliate marketing en TikTok namelijk perfect met elkaar combineren!

Tip: lees ook het artikel over geld verdienen met TikTok.

Wat is affiliate marketing via TikTok precies?

Als je dit blogartikel leest, weet je ongetwijfeld precies wat affiliate marketing is. De kans is zelfs groot dat je op dit moment al ervaring hebt met affiliate marketing. Zoals je dan wellicht al opgemerkt hebt, begint de concurrentie fors toe te nemen. Meer en meer digitale ondernemers starten als affiliate marketeer, waardoor je uit een nog beter vaatje moet gaan tappen.

Daarbij kan het mogelijk interessant zijn om van TikTok gebruik te maken. Via deze app kun je allerlei korte video’s opnemen, waarin je producten van andere partijen kunt promoten. Hoe je dat kunt doen? Nou, je kunt op TikTok jouw creativiteit echt de vrije loop laten gaan.

Open bijvoorbeeld maar eens de app en bekijk vervolgens eens 100 willekeurige video’s. Je ziet dan direct dat deze video’s stuk voor stuk uniek zijn; dit geeft des te meer aan dat je jouw onbegrensde creativiteit toe kunt passen.

Binnen deze video’s kun je specifieke producten promoten. Dit zijn de producten die men vervolgens via jouw affiliate link bij de verkopende partij aan kan schaffen. Als je dát voor elkaar weet te krijgen, krijg je daar een mooie commissie voor. Zeker als je met high ticket affiliate marketing aan de slag gaat, kunnen de opbrengsten behoorlijk hoog op gaan lopen.

Via TikTok is het echter ook mogelijk om aan de naamsbekendheid van jouw affiliate website te werken. Stel nou dat je een leuk filmpje online zet waarin je jouw website promoot. Dit filmpje gaat viral en wordt dagelijks door tienduizenden mensen bekeken. Al deze mensen komen dus in aanraking met jouw affiliate website en nemen mogelijk ook direct een kijkje op jouw website!

Let wel op: als je met affiliate marketing via TikTok aan de slag wilt gaan, heb je een bedrijfsaccount nodig. Met een persoonlijk account ben je bijvoorbeeld niet in staat om jouw website of jouw andere social media profielen toe te voegen. Zorg er dus voor dat je een business account aanmaakt, indien je met affiliate marketing op TikTok aan de slag wilt gaan.

Is het aan te raden om op TikTok met affiliate marketing te starten?

Ben je op dit moment met jouw eigen affiliate website(s) bezig? Wil je met deze website(s) graag gaan scoren? Dan is het zaak dat je aan de naamsbekendheid én aan de hoeveelheid bezoekers weet te werken.

Om meer en meer bezoekers aan te trekken, kun je jouw pijlen richten op SEO. Met zoekmachineoptimalisatie weet je jouw website te optimaliseren, waardoor je hogere rankings in Google gaat verkrijgen. Het ‘lastige’ hiervan is echter dat pas op lange termijn de gevolgen duidelijk zichtbaar zijn.

Als je met social media marketing aan de slag gaat, is dat compleet anders. Bij social media marketing kun je eigenlijk al binnen één dag van de gewenste resultaten gaan profiteren. Daarbij moet je alleen één belangrijke keuze maken: ga je voor het gebruik maken van Facebook, van Instagram, van Pinterest, van YouTube of van TikTok?

Zoals deze voordelen al duidelijk maken, heb je meer dan voldoende keus. Wij kunnen je hierbij het volgende aanraden: richt je pijlen nooit op één social mediakanaal. Nee, juist door jouw kansen te spreiden, kun je een fraai geheel creëren. Een fraai geheel waarbij de verschillende social mediakanalen elkaar alleen maar versterken. Dat gaat de naamsbekendheid (en hoeveelheid bezoekers) van jouw affiliate website(s) alleen maar ten goede komen.

Is het hierbij dan aan te raden om specifiek voor TikTok te kiezen? Nou, daar vertellen wij je hieronder graag iets meer over. We hebben namelijk de belangrijkste plus- en minpunten van TikTok voor je op een rijtje gezet. Uiteraard bekijken we al deze plus- en minpunten vanuit het perspectief van een affiliate marketeer!

Waarom met TikTok aan de slag gaan?

Zo, in dit artikel heb je kennis kunnen maken met TikTok. Ook heb je kunnen lezen dat je via TikTok op meerdere manieren met affiliate marketing aan de slag kunt gaan. Dat is in onze ogen dan ook één van de belangrijkste voordelen van deze social media app.

Een absoluut voordeel is dat je jouw creativiteit echt de vrije loop kunt laten gaan. Je bepaalt volledig zelf hoe je jouw video’s opneemt, welke effecten je toevoegt en hoelang de video’s gaan worden. Aangezien je hierbij met nagenoeg geen restricties te maken hebt, kun je ’t zo gek maken als je zelf maar wilt.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je een leuke challenge op kunt starten. Zeker als je een relatief grote speler binnen de app bent, kun je dankzij een challenge jouw affiliate website alleen maar populairder maken. 

Verder is het ook een voordeel dat je een behoorlijk groot publiek kunt bereiken. Uit de meest recente cijfers blijkt dat meer dan 1 miljoen Nederlanders reeds een TikTok account hebben. Ook bleek uit onderzoek dat dagelijks meer dan 830.000 Nederlands de app openen. Dat zijn behoorlijk indrukwekkende cijfers; via weinig andere kanalen kun je dagelijks 830.000 Nederlanders bereiken.

Heb je een internationale affiliate website? Dan is TikTok al helemaal interessant voor je. In ons land is de app behoorlijk populair, maar dat geldt ook zeker voor andere landen. In andere Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten van Amerika, is dit één van de populairste apps van de afgelopen periode. Ook in het buitenland maken veel mensen met veel plezier gebruik van TikTok. Voor jou als affiliate marketeer biedt dat ongekende mogelijkheden.

Tevens is het ook gewoon leuk om gebruik te maken van TikTok. Als je gebruik van deze app maakt, heb je al snel een glimlach op je gezicht. Daar is absoluut niks mis mee. Tijdens het harde werken aan jouw affiliate imperium is het namelijk ook goed om af en toe even te ontspannen. Met dank aan de TikTok app is dat absoluut mogelijk!

Al met al zijn er meerdere redenen om met affiliate marketing op TikTok aan de slag te gaan. Daar willen we graag nog één reden aan toevoegen: je kunt jouw affiliate links op meerdere manieren in deze app verwerken. Je kunt de link bijvoorbeeld in jouw profiel plaatsen, maar je kunt de link mogelijk ook op een leuke manier in jouw video’s verwerken. De keus is volledig aan jou; laat je creativiteit in ieder geval de vrije loop gaan!

Waarom níet met TikTok aan de slag gaan?

Het mag duidelijk zijn: het kan interessant zijn om met TikTok aan de slag te gaan. Tegelijkertijd zijn er ook enkele punten waar je goed rekening mee moet houden.

Zo is het een feit dat op TikTok vooral jongere gebruikers actief zijn. Richt jij je met jouw affiliate website meer op de oudere garde? Dan kun je wellicht beter voor één van de andere social mediakanalen kiezen. Via TikTok ben je met name in staat om de jongere mensen te bereiken. 

Neemt niet weg dat de mogelijkheden via TikTok echt immens zijn. Zoals we hierboven al aangaven, zijn er immers meer dan 830.000 Nederlanders dagelijks actief op TikTok. De meeste mensen doen dit echter met één specifieke reden: om plezier te maken. Je kunt je dan ook afvragen of dat het juiste moment is om reclame te maken voor jouw affiliate producten.

Tevens moet je ook rekening houden met een toenemende concurrentie. Sinds enige tijd is het namelijk ook mogelijk om advertenties op TikTok te plaatsen. Als jouw concurrenten dat gaan doen, delf je al snel het onderspit. Zelfs als je viral gaat met jouw video’s, is het op die manier lastig om jouw concurrenten te verslaan.

Sowieso is TikTok voortdurend populairder aan het worden. Dat maakt het des te lastiger om op te vallen met jouw video’s en om viral te gaan. Onthoud daarbij wel altijd het gezegde ‘niet geschoten is altijd mis’. Als je het niet probeert, kun je ook nooit achterhalen of TikTok interessant voor jouw affiliate marketing business is.

Onze persoonlijke bevindingen

Zijn wij een groot fan van affiliate marketing via TikTok? Ja, op zich wel. Wij zien namelijk echt de potentie van deze social media app in. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat je via deze app behoorlijk veel plezier kunt maken. Uiteindelijk wil je geld verdienen, maar het hebben van plezier kan echt geen kwaad in het leven.

Tegelijkertijd moet je wel goed rekening houden met de doelgroep die je op TikTok kunt vinden. Wij willen je daarom graag het volgende aanraden: laat dit artikel even op je inwerken en maak vervolgens een analyse voor jezelf. Op basis van die analyse kun je vervolgens bepalen of affiliate marketing via TikTok iets voor jou is. In onze ogen is deze app in ieder geval een prima aanvulling op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Pinterest!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *