Affiliate Marketing Fase #1: Domeinnaam registreren + website opbouwen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Naar aanleiding van mijn artikel over de vier verschillende fases van het opbouwen van een succesvolle affiliate site, leek het me tof om dit in de praktijk toe te passen, en dit te gaan laten zien.

Daarom start ik vandaag een reeks met artikelen waarin ik de verschillende fases van het opbouwen van een affiliate website aan de hand van deze vier fases ga laten zien:

  1. Een platform/website opbouwen
  2. Bezoekers krijgen
  3. Inkomsten realiseren
  4. Opschalen/verbeteren

Deze vier fases zijn mega belangrijk als je gaat beginnen met een affiliate site. Je kunt niet met stap 4 beginnen, terwijl je nog geen platform of website hebt – terwijl veel beginnende affiliates dit toch wel willen.

Anyway! Vandaag start ik dus met het eerste artikel uit deze reeks en begin ik met het registreren van een domeinnaam en het opbouwen van een affiliate website.

Inhoudsopgave

De volgende artikelen zullen niet al direct na het verschijnen van dit artikel komen; daar gaat tijd overheen. Ik zal ze wel allemaal aan elkaar linken zodat je dus vanaf dit artikel naar alle andere artikelen in de reeks kunt navigeren.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat ga ik promoten?

De eerste stap die je jezelf als affiliate moet afvragen is welk product je gaat promoten.

Via PayPro, Daisycon en andere affiliate netwerken, kun je producten vinden die je kunt promoten.

Ik raad altijd aan om een product te kiezen waar je een beetje feeling mee hebt. Zo kun je er makkelijker content over maken en vind je het waarschijnlijk ook leuk om jezelf er in te verdiepen.

Voor deze reeks kies ik er voor om mijn eigen product te gaan promoten, de Affiliate Marketing Revolutie. Een videotraining waarin ik je laat zien hoe je een succesvolle affiliate website/business op kunt zetten.

Dit hoef jij natuurlijk niet te doen. Je bent er helemaal vrij in welk product je wilt gaan promoten – dus kies vooral een product waar jij je goed mee voelt.

Op de Affiliate Marketing Revolutie – vanaf nu AMR – zit een commissie van 27,- euro met maandelijkse upsell mogelijkheden. Let er goed op dat je weet of het product wel gaat converteren en wat de commissiestructuur is.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Welke domeinnaam kies ik?

Wanneer je weet welk product je gaat promoten, ga je een passende domeinnaam registreren.

Ik kies voor de domeinnaam ‘hetinkomenvan.nl’.

Op deze site wil ik het inkomen van beroepen en bekende mensen bespreken. Ik merk namelijk dat er veel mensen in Google op zoek zijn naar het inkomen van bekende Nederlanders. Door hier een volledige site aan toe te wijden, denk ik hier veel bezoekers te kunnen pakken en dus veel verkeer naar de Affiliate Marketing Revolutie te kunnen sturen.

De domeinnaam ‘hetinkomenvan.nl’ is misschien niet mega goed, maar het geeft wel aan waar de site over gaat.

domeinnaam registreren neostrada

Normaal gesproken zou ik zeggen om woorden als ‘het’ en ‘van’ weg te laten, maar omdat deze al bezet was, en ik wel een gokje wil wagen, heb ik besloten om voor deze domeinnaam te gaan.

De domeinnaam registreer ik via Neostrada.

Hosting en Marketheme

De volgende stap is om een blog te maken, zodat ik er content op kan gaan plaatsen.

Je kunt er voor kiezen om met de domeinnaam een hosting te kopen – in dit geval had ik die al – en daar WordPress op te installeren zodat je kunt gaan bloggen.

Op Internet Succes Gids.nl heb ik genoeg artikelen en content gemaakt over hoe je WordPress moet installeren en hoe je WordPress moet instellen + thema’s kunt installeren, dus dat laat ik in deze blog even achterwege.

Ik kies er voor om mijn website met Marketheme te maken, waar ook hosting bij inbegrepen zit en wat voorzien is van alle marketing technieken die ik wil.

Site inrichten

De laatste stap in deze eerste fase is om de site goed in te richten. Hierna komt het maken van content, waar ik het in een latere blog over ga hebben.

Met de site goed inrichten bedoel ik dat er een homepage is ingesteld, een blogpagina en menu is aangemaakt en wat kleine dingen. Hoe je een website inricht is natuurlijk afhankelijk van het thema wat je gebruikt, dus hier is geen vaste handleiding voor te volgen.

In de video’s van de Affiliate Marketing Revolutie laat ik je stap voor stap zien hoe ik dit aan de hand van het Marketheme doe.

Hieronder een screenshot van hoe de website op dit punt is.

Deze site is in een kwartiertje gemaakt.

Ik kan dus nu beginnen met het plaatsen van relevante content om daarmee bezoekers te gaan krijgen.

Wat is voor nu belangrijk?

Op zich is deze eerste fase niet heel spannend, maar wel mega belangrijk. Zonder site of platform ga je namelijk niet zo ver komen.

De belangrijkste stappen voor nu zijn:

  • Bepalen welk product je gaat promoten
  • Een passende domeinnaam registreren
  • Marketheme/WordPress installeren zodat je content kunt gaan plaatsen

In principe is het voor nu nog niet gek meer.

Wees hier niet te perfectionistisch in. Het gaat er om dat je website in grote lijnen staat, dat je een structuur hebt (niet te ingewikkeld) en dat je nu content kunt gaan plaatsen.

De volgende stap gaat zijn om de eerste content te vullen. Hier wil ik artikelen gaan maken over het inkomen van bekende personen, en hoeveel bepaalde beroepen verdienen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *