Handleiding: Hoe kun je afbeeldingen toevoegen in WordPress?

het logo van WordPressAls je nog maar net nieuw bent met WordPress kan het misschien wat lastig zijn om uit te vinden hoe je afbeeldingen kunt toevoegen in jouw pagina of bericht in WordPress. Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen, want je bent echt niet de enige!

In dit artikel zal ik jou stap voor stap uitleggen hoe je afbeeldingen kunt toevoegen in WordPress.

Het is heel erg simpel en zo gedaan.

Je moet maar net even weten hoe ;).

Afbeeldingen toevoegen in WordPress

Als je een nieuw bericht aan het maken bent en je wilt daar graag een afbeelding in toevoegen, dan kun je dat doen door aan de bovenkant op de knop ‘Media toevoegen’ klikken. Als je daar op klikt, opent er automatisch een scherm met de ‘Mediabibliotheek’ van jouw website.

De knop 'Media toevoegen' in WordPress

Hierboven zie je de knop ‘Media toevoegen’ als je een nieuw bericht aan het maken bent in WordPress. Klik op deze knop om naar de Mediabibliotheek te gaan en een nieuwe afbeelding toe te voegen.

Hier kun je simpelweg bestanden van jouw computer naar dit venster slepen. Probeer het maar eens.

Een andere manier is door in het venster wat verschenen is, op ‘Bestanden uploaden’ te klikken. Als je dan vervolgens op ‘Bestanden selecteren’ klikt, komt de verkenner van jouw computer tevoorschijn, waarin je afbeeldingen kunt selecteren welke je wilt toevoegen in jouw artikel.

afbeeldingen invoegen in WordPress via 'Bestanden uploaden'.

Hierboven zie je het venster wat verschijnt als je op de knop ‘Bestanden uploaden’ klikt in de Mediabibliotheek. Hier kun je eenvoudig bestanden naar toe slepen, en bestanden uploaden.

Heb je de afbeelding geüpload en staat hij in de Mediabibliotheek? Dan kun je nog een aantal instellingen veranderen. Er verschijnt dan een venster verschijnt aan de rechterkant van de Mediabibliotheek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen waar de afbeelding naar toe moet linken, en kun je de afmetingen meegeven.

Daarnaast kun je ook nog ‘Meta-informatie’ meegeven aan de afbeelding. Dit kun je doen om de afbeeldingen zoekmachine vriendelijk te maken. Meer over dit onderwerp vind je op de pagina hoe je met afbeeldingen kunt scoren in Google.

Als de afbeelding vervolgens in je Mediabibliotheek staat, en helemaal naar wens is, kun je rechtsonder op ‘Invoegen in bericht’ klikken, en je zult zien dat de afbeelding in het bericht staat wat je aan het typen bent.

De knop 'invoegen in bericht' in WordPress

Hierboven zie je de ‘Invoegen in bericht’ knop in de Mediabibliotheek. Als je een afbeelding geüpload hebt, en deze geselecteerd hebt kun je op deze knop klikken op de afbeelding in te voegen in jouw bericht.

Zoals je ziet is het afbeeldingen toevoegen in WordPress erg makkelijk en erg snel gedaan.

Heb je de afbeelding eenmaal in de Mediabibliotheek geüpload, dan blijft hij daar ook staan en kun je hem onbeperkt gebruiken voor bijvoorbeeld een andere pagina of artikel.

Hopelijk is het zo duidelijk hoe je afbeeldingen kunt invoegen in WordPress. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan kun je dat in de reacties hieronder melden; ik zal dan je vraag beantwoorden :).

4 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter