404 Pagina in WordPress maken, hoe en waarom doe je dat?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
een afbeelding van een 404 error pagina

Je bent vast wel eens een 404 pagina tegenkomen. Als je een website pagina bezoekt die niet meer bestaat (of je typt het verkeerde web adres in), dan krijg je een 404 pagina; een pagina die aangeeft dat deze pagina niet bestaat.

Normaal gesproken krijg je dan een hele saaie, witte, standaard 404 pagina te zien en dat is jammer, want die bezoekers belanden niet op je website en zullen waarschijnlijk ook niet nog eens terugkomen.

Door een eigen 404 pagina op jouw WordPress website te maken kun je er voor zorgen dat bezoekers op jouw website blijven, en alsnog jouw artikelen of pagina’s lezen.

In WordPress kun je dat heel eenvoudig doen aan de hand van een gratis plugin. Ik zal je hieronder precies uitleggen hoe je dat moet doen.

Waarom een 404 Pagina maken?

Voordat ik met je ga bespreken hoe je een 404 pagina kunt maken, wil ik eerst even een stukje achtergrond informatie vertellen over wáárom je een 404 pagina moet maken.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Redenen om een 404 pagina te maken:

 • Mensen klikken via een andere site op een link naar jouw website, maar die link bestaat niet meer. Het is dan zonde om een standaard 404 pagina te laten zien, aangezien de kans groot is dat hij of zij op de ‘Back’ knop drukt en je dus niks meer aan die bezoeker hebt
 • Google vindt het ook fijn als een website over een eigen 404 pagina heeft
 • Je kunt bezoekers door verwijzen naar interessante artikelen
 • Het staat professioneel

Ik raad dan ook zeker aan om een eigen 404 pagina voor jouw website te maken. Het is een kleine moeite en je zult er veel profijt van hebben!

De 404 pagina van InternetSuccesGids.nl
Hierboven zie je de 404 pagina van InternetSuccesGids.nl. Hier geef ik een korte uitleg van de pagina en een link naar de homepage. Daarnaast geef ik een cadeautje weg en kunnen ze makkelijk en snel de gratis video en  het ebook downloaden.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kun je een 404 Pagina in WordPress maken?

Zoals ik al zei is er een hele handige plugin beschikbaar waar je eenvoudig een 404 pagina kunt maken. Deze plugin heet Custom 404 Error Page: Unlimited Designs and Colors (hoe toepasselijk ;)) en is gewoon gratis te downloaden vanuit de WordPress plugin database.

Deze plugin maakt het maken van een 404 pagina eigenlijk heel eenvoudig en je hoeft alleen maar de tekst in te vullen die je wilt laten verschijnen.

Als je deze plugin installeert, spreekt eigenlijk alles voor zich.

Weet je nou niet hoe je een WordPress plugin moet installeren? Lees dan de complete handleiding.

Wil je deze plugin niet gebruiken? Dan is er nog een andere mogelijkheid; maar daar heb je wel een beetje technische kennis voor nodig.

Bijna ieder WordPress thema beschikt wel over een eigen 404-pagina template. Deze kun je gewoon bewerken. Om dit te doen moet je de volgende stappen ondernemen:

 1. Ga naar het beheerdersgedeelte van je WordPress website
 2. Ga naar het menu ‘Weergave’
 3. Klik op ‘Bewerker’
 4. Zoek aan de rechterkant naar ‘404 Template’ en klik er op
 5. Verander het bericht wat je wilt wat er verschijnt
 6. Sla het bestand op
 7. Klaar

Vaak is het zo dat het WordPress thema wat je op je website hebt beschikt over een eigen mogelijkheid om de 404 pagina te veranderen. Dit is voor ieder thema anders, dus daarvoor zul je even bij de instellingen van je thema moeten kijken.

404 Pagina maken met LeadPages.net

Nog makkelijker is het om een 404 Pagina te maken met LeadPages.net.

Met deze handige software maak ik al mijn landingpagina’s; en natuurlijk heb ik hier ook mijn 404 Pagina mee gemaakt.

404 pagina die is gemaakt met LeadPages
Hierboven zie je de 404 Pagina die ik met LeadPages.net heb gemaakt. Deze pagina ziet er strak uit en verzamelt ook nog eens e-mailadressen!

Check wat LeadPages.net precies is in deze uitgebreide videoreview.

Zo zie je dat het maken van een 404 pagina in WordPress eigenlijk heel erg makkelijk is en dat er genoeg mogelijkheden zijn. Je hebt er geen technische kennis voor nodig en – vooral als je de plugin gebruikt – is het eigenlijk zo gedaan.

Heb jij al een eigen 404 pagina? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder ;).

Ook als het aanmaken van een 404 pagina niet lukt.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *