YouTube ondertiteling toevoegen, doe jij het al?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

YouTube is een goed middel om meer autoriteit op te bouwen, en je website te versterken. Het is namelijk goed voor je website (en merk in het algemeen) om regelmatig video’s op YouTube te knallen.

Hierdoor krijg je meer vertrouwen bij je doelgroep en kun je meer verkeer naar je website genereren.

En alhoewel YouTube tegenwoordig al goed kan inschatten waar de video nou eigenlijk over gaat, kun je YouTube hier nog een handje mee helpen door ondertiteling toe te voegen.

Hieronder zal ik je uitleggen waarom het verstandig is om een ondertiteling aan je YouTube video’s toe te voegen en hoe je dit kunt doen.

Waarom YouTube ondertiteling toevoegen?

Het is voor zowel de vindbaarheid van de video’s goed, als voor het gemak van kijker goed om ondertiteling toe te voegen. Daarnaast doet (nog) bijna niemand het, en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Als je ondertiteling toevoegt, voeg je als het ware ’tekstuele content’ aan je video’s toe. Dit is mega goed voor de indexatie van je video’s.

Alhoewel YouTube wel goed kan inschatten waar de video over gaat, en welke woorden er in de video gezegd worden, zo kun je YouTube (en daarmee ook Google) een handje helpen om een ondertiteling toe te voegen.

Hiermee bestaat je video dus als het ware ook uit tekst, en die kunnen YouTube en Google natuurlijk makkelijker indexeren en een plaats geven in de zoekresultaten.

Daarnaast is het ook handig voor de kijkers van je video’s. Soms worden woorden en zinnen erg snel gezegd, en dan kan het makkelijk zijn als een video een ondertiteling bevat.

Zo kan de kijker ook de video blijven kijken als er bijvoorbeeld veel achtergrond geluid is.

Ook kun je aan je (bijvoorbeeld Nederlandse) video’s een Engelse ondertiteling toevoegen, zodat je video ook te volgen is voor mensen die geen Nederlands kunnen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe kun je een YouTube ondertiteling toevoegen?

Het is in YouTube super simpel om een ondertiteling toe te voegen.

Je kunt dit doen door naar het Dashboard te gaan (Creator’s Studio), vervolgens ga je naar Videobeheer en klik je op het pijltje naar onder – naast Bewerken. Hier zie je de knop ‘Ondertiteling’ staan, zoals:

youtube ondertiteling toevoegen

Normaal gesproken zie je hier standaard al staan “Nederlands (Automatisch)”, klik daar op:

nederlandse Youtube ondertiteling toevoegen

Als je daar op klikt kun je de ondertiteling aanpassen die YouTube al automatisch heeft gemaakt. Je zult zien dat hier wat fouten in zitten, maar je kunt de ondertiteling super simpel aanpassen. Klik op ‘Bewerken’ en je kunt de tekst direct aanpassen. Ben je klaar? Vergeet dan niet op ‘Ondertiteling Publiceren’ te klikken om je ondertiteling live te zetten.

youtube ondertiteling publiceren.

Nu je dit gedaan hebt staat je ondertiteling online en kunnen kijkers de ondertiteling aanzetten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Zelf ondertiteling schrijven of uitbesteden?

Het is best wat werk om een ondertiteling uit te typen. Daarom kan het een goede keuze zijn om dit uit te besteden.

Op Fiverr.com of SiteDeals.nl heb je genoeg mensen die dit – tegen betaling natuurlijk – voor je willen doen, zodat jij je met andere zaken bezig kunt houden.

Ik raad wel aan om YouTube video’s van ondertiteling te voorzien, je zult zien dat je er veel (terugkerende) kijkers en bezoekers voor terug gaat krijgen.

Bonus tip:

Als je YouTube video’s op je website ‘embed’ kun je ook de video ‘transcriberen‘.

Dit houdt in dat je de video als het ware uittypt. Hierdoor komt de video dus in geschreven vorm op je website te staan, wat zorgt voor extra content, wat weer zorgt voor een hogere positie in Google.

Daarnaast hoeft de bezoeker zo dus niet de video te kijken, en kan hij/zij gewoon de tekst lezen.

Klik hier voor een voorbeeld.

Dit kan handig zijn voor als de bezoeker bijvoorbeeld in een volle trein zit, en geen oordopjes mee heeft maar wel graag de inhoud wilt weten.

Succes!

Voeg jij al ondertitels toe aan je YouTube video’s en wat zijn je resultaten hiermee? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *