WhatsApp knop op je website? Ontdek hier hoe je dit kunt doen!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Plaats makkelijk en snel een WhatsApp knop op je website

WhatsApp is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ik denk dat ondertussen de meeste mensen die op deze website komen wel WhatsApp hebben, en dit dagelijks gebruiken om te communiceren.

Wie stuurt er tegenwoordig nou nog SMSjes ;-)?

En natuurlijk is WhatsApp een geniale manier om in contact te blijven, je kunt er ook op een handige manier informatie op delen met je vrienden en familie.

In dit artikel wil ik een ‘techniek‘ met je delen die er voor zorgt dat je met je website in kunt spelen op de populariteit van WhatsApp.

Waarom je WhatsApp moet integreren op je website

Je kent het dan ook vast wel: je bezoekt een website op je telefoon en wil de website met je vrienden delen. Je kopieert de link uit de browser en plakt deze in WhatsApp.

Klinkt wel erg omslachtig, vind je niet?

Stel je eens voor dat je het je bezoeker veel makkelijker kunt maken! Denk je dat de bezoeker dan sneller een artikel zal delen met zijn/haar vrienden? Ik denk het wel!

Daarnaast is een (mobiele) bezoeker ook veel sneller geneigd om een artikel ‘privé te delen’, in plaats van te liken/sharen op social media waar iedereen het ziet.

Zo kunnen bezoekers jouw waardevolle content dus op een persoonlijke manier delen met hun vrienden, zonder dat het op social media komt te staan.

Meer weten over hoe je social media kunt integreren op je WordPress website? Lees dan dit artikel over social media WordPress plugins.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe krijg ik een WhatsApp-knop op mijn website?

Het plaatsen van een WhatsApp-knop op je website is heel simpel en eigenlijk zo gedaan. Wat ik je nog wel wil zeggen is dat de WhatsApp-knop momenteel alleen tevoorschijn zal komen op de iPhone. Op andere toestellen werkt het nog niet.

Voordat je dus gaat testen voordat het op jouw website werkt; hou in je achterhoofd dat het alleen te zien is op iPhone toestellen, en dus ook niet op je computer.

Voer de onderstaande stappen uit en krijg een WhatsApp-knop op je website:

 1. Ga naar de WhatsApp Sharing Button generator.
 2. Bepaal hoe groot je de knop wilt hebben
 3. Stel de tekst in die je wilt welke in de knop zichtbaar wordt
 4. Geef de tekst in die je wilt dat verschijnt als mensen jouw pagina delen op WhatsApp
 5. Stel de pagina in die je wilt dat gedeeld gaat worden. Selecteer ‘Current Page URL’ als je gewoon altijd de huidige pagina wilt delen.
 6. Kopieer de code onderin op de website
 7. Plaats de code op de plek waar je deze wilt hebben op je website
 8. Klaar!

Ik raad aan om de code aan de onderkant van je artikelen te plaatsen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

In de onderstaande video doe ik dit proces een keer voor:

Dus wanneer iemand je artikel gelezen hebt, verschijnt er op het eind van het artikel de WhatsApp-knop.

Dit kun je doen door de WP Post Signature plugin te gebruiken. Hierin kun je aangeven wat onder ieder artikel moet verschijnen.

Zo zie je maar dat het plaatsen van een WhatsApp knop op je website super makkelijk is en eigenlijk binnen vijf minuten gedaan kan worden.

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets niet duidelijk? Laat het even weten in de comments hieronder.

Laat ook even weten of jij deze ’techniek’ op jouw gaat gebruiken :-)!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

10 reacties op “WhatsApp knop op je website? Ontdek hier hoe je dit kunt doen!

 1. Hi Jacko,
  Leuke toepassing van whatsapp op smartphone met techniek voor mobile internet. Duidelijk beschreven en goede video. Staat inmiddels op mijn site.

  Zie ook mogelijkheden voor bedankpagina’s. Weet je of dit ook ergens in leadpage te plakken is 😉

  groet,
  Robert

  1. Hey Robert!

   Thanks :)! Top dat je er direct mee aan de slag bent gegaan.
   Het is – voor zover ik weet – niet mogelijk om dit in LeadPages te plakken, aangezien je daar alleen tracking codes kunt gebruiken.

   Wellicht dat ze later met een toffe nieuwe feature komen die dit wel mogelijk maakt :).

   Succes!

 2. Wat leuk dat jullie hier een artikel over hebben geschreven. Je kunt er ook voor kiezen om een Whatsapp Chat Widget te gebruiken op je website. Zie wappy.chat hoe je eenvoudig een chat toevoegt op je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *