Waarom ik zelden tot nooit mijn telefoon opneem en waarom dit belangrijk is

Mijn vrienden vinden dit mega irritant, maar ik zet mijn telefoon echt altijd op stil.

Slechts een paar mensen staan in mijn favorieten, waardoor als zij bellen mijn telefoon wel ‘over gaat’, maar normaal gesproken gaat mijn telefoon direct naar de voicemail.

Dit is niet omdat ik vergeten ben mijn telefoon van ‘niet storen’ te halen, maar dit doe ik met een reden – een business en mindset reden.

In deze blog wil ik je er meer over vertellen.

Respecteren van mijn tijd

Mijn tijd is mijn kostbaarste bezit.

De tijd dat ik deze blog schrijf, krijg ik nooit meer terug. In deze tijd kon ik 10000 andere dingen doen, maar ik heb er voor gekozen om deze blog te schrijven.

Stel dat ik mijn telefoon niet op ‘stil’ zou hebben. Mensen kunnen mij dan constant bellen en ik word telkens gestoord met dingen die relatief onbelangrijk zijn (noodgevallen daargelaten).

Ten eerste raak ik dan uit mijn huidige mindset en productiviteit. Ik ben bezig met het schrijven van een blog en als ik gestoord word, moet ik er weer opnieuw inkomen. Ten tweede staat mijn hoofd de komende minuten weer vol met datgene waar de andere persoon voor gebeld heeft.

Doordat mensen mij bellen, dringen ze hun tijd aan de mijne op.

Tijdrover

Ik zal je een voorbeeld geven van een situatie wat pasgeleden heeft plaatsvonden.

Ik organiseerde een webinar, en daar was iemand aanwezig die het mega interessant vond, en met mij in contact wilde komen. Ik had tijdens het webinar al meerdere keren aangegeven dat die persoon mij gewoon even een mailtje moest sturen.

Webinars organiseer ik vaak rond 20:30 uur s’avonds en eindigen vaak rond 22:00 uur.

Toen het webinar was afgelopen had die persoon het om de één of andere manier voor elkaar gekregen mijn telefoonnummer te vinden, en besloot mij drie keer achter elkaar te bellen. Omdat mijn telefoon op stil stond, kreeg ik er geen melding van, maar zag ik dus wel dat een onbekend nummer mij drie keer had gebeld (waarvan ik dus achteraf begreep dat het die persoon was).

De volgende dag checkte ik mijn LinkedIn en zag ik dat ik drie berichten van die persoon had gehad of hij mij even kon bellen om een idee voor te leggen waarop ik weer antwoordde dat hij me even moest mailen – ik check mijn mail twee keer per dag.

Omdat die persoon zijn idee aan mij wilde voorleggen, had ik ongetwijfeld minimaal een half uur aan de telefoon met een onbekend iemand gehangen, en dat was dus een half uur welke ik anders had kunnen besteden – en wat mij weer helemaal uit mijn mindset had gehaald.

Stel regels voor jezelf op

Nu ik dit aan het typen ben besef ik dat het misschien wat overdreven klinkt – het is tenslotte maar één telefoontje, maar voor mij is het breder.

Het is een regel die ik mezelf heb opgesteld: ik wil niet gestoord worden tijdens mijn werk – en al helemaal niet door mensen die ik niet ken.

Doordat mijn telefoon altijd op stil is kan ik heerlijk ongestoord werken.

Als er écht iets is weten mensen mij toch wel te bereiken, en zoals ik aan het begin van de blog al aangeef kunnen belangrijke mensen in mijn leven me wel gewoon bereiken.

Een telefoontje kan 99 van de 100 keer echt wel wachten, en is zelden écht dringend.

Mijn tijd is me kostbaar – en al helemaal mijn mindset.

Dit is dus één van mijn regels en ik wil je adviseren om voor jezelf ook een aantal regels op te stellen die voor jou belangrijk zijn en die je helpen om je business op te bouwen en om een positieve (productieve) mindset te behouden.

5 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar

Laat een reactie achter