SEO Tips 2018: Je website gaat onderuit als je deze tips niet toepast!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
seo tips 2018

SEO Tips 2018 om (ook) in 2018 hoog met je website in Google te scoren!

Op deze pagina vertel ik je onmisbare SEO tips die jij in 2018 moet toepassen om zodoende hoger in Google te gaan scoren. Deze tips zijn voor iedereen toe te passen, en kun je ook gelijk mee beginnen.

Wacht dus niet langer, en ga direct aan de slag met deze tips. Want alleen zo kun jij in 2018 goed in Google gaan scoren.

Inhoudsopgave

Let’s go!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

1000+ woorden artikelen

De eerste tip waar ik mee af wil trappen is om je artikelen (dus je content) minimaal 1000 woorden te maken. Lange artikelen scoren nou eenmaal beter.

Waar je ‘vroeger’ met artikelen van 300 woorden al ‘goed’ zat, zo is dat aantal de afgelopen jaren flink opgeschroefd en zul je meer uit de kast moeten halen om goed te gaan scoren in Google.

Maak je artikelen zo compleet en waardevol mogelijk. Schrijf de beste content in de niche en over dat onderwerp. Google zal je er voor belonen als je nét iets meer tijd, aandacht en energie aan het in elkaar zetten van jouw content besteed.

De beste content wint, zo simpel is het.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Snelheid

De snelheid van je website is mega belangrijk – en dit wordt ook telkens belangrijker in de ogen van Google.

Mensen willen namelijk zo snel mogelijk resultaat zien; en als ze iets opzoeken in Google, op een site klikken en daarna lang moeten wachten voordat de website eindelijk geladen is, zijn ze vaak al weg en klikken ze op een andere site in de zoekresultaten.

Google PageSpeed Insights
Via Google PageSpeed Insights kun je de snelheid van je website checken.

Zorg er dus voor dat je website snel laad. Dit kun je onder andere doen door een snelle, goede hosting te nemen (het liefst een VPS), en door je site en hosting goed in te stellen. Als je hier zelf geen verstand van hebt, raad ik aan om dit uit te besteden. Via sites als SiteDeals.nl en UpWork.com kun je genoeg mensen vinden die dit voor je kunnen doen.

Mobile FIRST!

Voor als je het nog niet gedaan had: maak je website responsive. Dit houdt in dat je website zich aanpast naar het formaat waarop de gebruiker de website bezoekt.

Dit is al jaren mega belangrijk, en is tegenwoordig de standaard voor websites en Google.

Het percentage van mensen die websites op hun mobiel bezoeken is in 2016 groter dan het percentage wat websites op hun desktop bezoeken, dus denk ‘mobile first’.

Interactie voor meer relevante content

Hoe meer relevante content op je website, hoe beter voor je positie in Google.

Een goeie manier om gratis aan relevante content te komen, is door je bezoekers aan te sporen om te reageren op je artikelen en berichten.

Hierdoor bevatten je artikelen meer content, en heeft Google dus meer content om te indexeren.

Je kunt bezoekers aansporen om te reageren door onderin artikelen iets te zetten als: “Ik ben erg benieuwd naar jouw mening hierover! Deze kun je achterlaten in de reacties hieronder!”.

Dit kun je natuurlijk naar eigen wens aanpassen.

Merk worden – autoriteit worden

Google gaat steeds meer waarde hechten aan websites die gezien worden als een merk en autoriteit.

Dit houdt in dat de website onder andere veel content bevat, en echt toonaangevende content plaatst, maar ook dat de content breder getrokken word. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een YouTube kanaal te starten en video’s te uploaden, die je ook weer op je website integreert. Maak een mooi, bijpassend logo, of laat dit ergens maken. Op sites als Fiverr.com kun je al voor vijf dollar een mooi logo laten maken ;-).

Behandel je website dus echt als een ‘merk’ – een grote website, die beter is dan de rest. Steek nét dat extra beetje moeite in je site, en dan zal Google je website ook nét wat hoger plaatsen dan websites die dit niet doen.

Video, multimediaal maken (content breder trekken)

Dit is eigenlijk een verlengde van de bovenstaande tip, maar ik wil hier toch nog wat uitgebreider op in gaan.

Door YouTube video’s te maken en ook te plaatsen op je website, trek je je content breder. In een video kun je dan meer over het onderwerp vertellen, en dieper op zaken ingaan.

YouTube is van Google, en Google vindt het natuurlijk fijn dat je zoveel van hun diensten gebruikt, en ook op je website integreert.

Wanneer je een artikel schrijft doe je er dus goed aan om hier ook een video over te maken, en deze te integreren op je website. Google zal dit waarderen.

Ook andere vormen om je content breder te trekken raad ik aan. Intergreer eens een relevante Facebook/Twitter post, of laat een infographic maken, en plaats die. Hoe beter en uitgebreider de pagina is, hoe hoger je website zal scoren.

Gastblogs schrijven om links te bouwen

Linkbuilding is vandaag de dag niet meer zo belangrijk als dat dit vroeger was. Waar je (heel) vroeger namelijk goed bezig was om de link naar je website op totaal niet-relevante sites te plaatsen, zo bestraft Google je hier vandaag de dag voor.

Dat neemt echter niet weg dat het slecht is om bezig te zijn met linkbuilding, echter zul je vandaag de dag anders te werk moeten gaan om goed te gaan scoren in Google.

Een manier om dit goed aan te pakken is door relevante sites op te zoeken, en de eigenaren hiervoor te benaderen om een gastblog te mogen schrijven.

Als het toegestaan is kun je in je artikel een link naar jouw website plaatsen, en anders kun je dit in het vakje ‘over de auteur’ doen.

Artikelen uitbreiden en verbeteren

Je content is nooit 100% af, en je kunt altijd nog wel meer vertellen over een bepaald onderwerp.

Google waardeert het enorm als je geplaatste content af en toe aanpast, en uitbreid met nieuwe informatie. Bijkomend voordeel is dat vrijwel geen enkele site dit doet, en je met deze tip dus weer wat extra’s dan de concurrentie doet.

Bekijk dus regelmatig welke artikelen wel weer eens een update kunnen gebruiken, en pas ze aan.

Mis je nog een tip?

In dit artikel heb je acht goeie SEO tips voor in 2018 gelezen. Het belangrijkste is dat je content goed is, en dat je een website maakt die beter is dan de rest.

Een bekende quote is ook wel:

“Google only loves you when everyone else loves you first.”

― Wendy Piersall

Ook dit artikel zal ik blijven uitbreiden met nieuwe tips.

Mis je na het lezen van deze SEO tips 2018 nog een tip, of wil je meer weten over een bepaalde tip? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “SEO Tips 2018: Je website gaat onderuit als je deze tips niet toepast!

  1. Leuke post gericht op de toekomstJacko, lekker op tijd ook!

    Wel wil ik inhaken op de 1000+ woorden; Dit aantal is alleen relevant wanneer het waarde bied. Als jij in 200 woorden de kern/oplossing bied en 800 opvulwoorden/minder relevante inhoud gebruikt, zal Google een artikel van 300 woorden welke wél to the point is belangrijker vinden dan een 1000+ woorden artikel.

    Verder raad je een VPS aan, dit raad ik juist iedereen af als je hier geen verstand van hebt (tenzij je managed of een SLA neemt maar dan is een VPS al snel 50+ euro per maand duurder). Ook dmv SiteDeals of andere freelancers je VPS optimaliseren kan op de lange termijn voor problemen zorgen welke een hostingpartij dan vaak enkel tegen flinke uurtarieven willen oplossen.

    Er kunnen met een eigen VPS eenmaal sneller dingen misgaan die niet zomaar opgelost worden, iets waar je bij degelijke hostingpartijen geen zorgen om hoeft te maken (Vimexx, Neostrada etc).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *