Rijk worden met Bitcoins? Dit is waarom jou dit NIET gaat lukken!

rijk worden bitcoins

Overal om je heen hoor je verhalen over mensen die rijk zijn geworden met Bitcoins. Dat is niet gek ook; want de Bitcoin is de afgelopen jaren flink in waarde gestegen.

Als je in 2013 voor 50,- euro aan Bitcoins had gekocht, had je nu al een paar keer miljonair geweest – maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.

In dit artikel wil ik met je bespreken of het nog steeds mogelijk is om rijk te worden met Bitcoins, en zal ik je vertellen waarom de meeste mensen er nooit rijk mee zullen worden – en alleen maar geld op zullen verliezen. 

Wat is de Bitcoin?

Om ‘rijk te worden met Bitcoins’ is het belangrijk om eerst te weten wat een Bitcoin nou eigenlijk is – en dus ook de onderliggende techniek te begrijpen.

De Bitcoin is een cryptomunt, wat eigenlijk inhoud dat het om een digitale, versleutelde munt gaat.

Het unieke van een cryptomunt is dat deze verzonden en ontvangen kan worden, zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. 

Hierdoor zijn er vrijwel geen transactiekosten, en kun je cryptomunten als de Bitcoin, naar iedereen ter wereld overmaken. Degene naar wie je de cryptomunt hebt verzonden, ontvangt deze direct. 

In het ‘oude’ systeem – wanneer je geld van Nederland naar China wilt overmaken – kost dit niet alleen hoge transactiekosten, maar gaan er ook nog eens 3-4 dagen overheen. Bij cryptomunten als de Bitcoin heb je dat dus niet.

Als je meer wilt weten over de achterliggende techniek van de Bitcoin, dan raad ik je aan om mijn artikel over cryptocurrency te lezen.

Bitcoin miljonairs

Je zult ongetwijfeld gehoord hebben van mensen die door de Bitcoin miljonair – of zelfs miljardair – zijn geworden. 

Genoeg mensen die in het begin zijn ingestapt en voor weinig geld Bitcoins hebben gekocht, en op een hoge koers zijn uitgestapt. Hierdoor zijn er in een korte tijd behoorlijk wat Bitcoin miljonairs ontstaan. En niet alleen Bitcoin miljonairs, maar ook mensen die miljonair zijn geworden met het kopen van andere cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Ethereum.

Iets wat je echter nooit moet vergeten is dat er ook genoeg mensen zijn die geen miljonair worden, en dat er zelfs mensen zijn die Bitcoin met verlies verkocht hebben.

Check hieronder maar eens deze (inmiddels welbekende tweet).

Wat is dan het verschil tussen de mensen die wel miljonair zijn geworden dankzij de Bitcoin, en de mensen die met verlies hebben verkocht?

Waarde van Bitcoin (en andere crypto) schommelt enorm op en neer

Het grootste voordeel én ook direct het grootste nadeel van de Bitcoin is dat de waarde zo enorm op en neer schommelt.

Zo kan de waarde van de Bitcoin wel 20% per dag open neer gaan.

Hierdoor is de Bitcoin dus enorm volatiel en kan de waarde dus ook in korte tijd super hard dalen.

Het geheim van de Bitcoin koers

Nu ik dit artikel schrijf zitten we net in een periode waarin de Bitcoin van de 7000,- dollar, naar een waarde van 19.000 dollar is gegaan, om vervolgens weer terug te zakken naar 7000,- dollar, en nu weer te stijgen naar 8000,- dollar.

Toen de waarde van de 7000,- dollar naar de 19.000 dollar ging (in iets meer dan een maand) zijn er super veel nieuwe mensen ingestapt rond het hoogtepunt. Ze hoorden al die verhalen van mensen die er veel geld mee verdienden, en wilden daarom de boot niet missen.

Echter zakte de koers daarna hard in elkaar, en zagen mensen die op het hoogtepunt zijn ingestapt hun geld in waarde halveren. 

Wat je dan ziet is dat er een paniek reactie ontstaat, en dat mensen maar snel met verlies verkopen, omdat ze bang zijn dat de waarde nog meer gaat zakken.

Hierna zie je vaak dat de koers weer stijgt, en de slimme investeerders weten dat.

Er is een bekende quote die als volgt gaat:

“Buy when there’s blood in the streets, even if the blood is your own.” Baron Rothschild

Ofwel: koop als iedereen verkoopt, en verkoop als iedereen koopt.

Kans is groot dat ook jij in paniek gaat raken, en met verlies gaat verkopen

Ik weet dat je het op dit moment niet gaat geloven, maar de kans is mega groot dat jij ook met verlies gaat verkopen.

Beeld je eens in als je ziet dat je voor 10.000 euro aan Bitcoins (of andere crypto) hebt gekocht, en na een paar weken de koers met 50% is gezakt.

Op het nieuws hoor je alleen maar dat de ‘bubbel is geklapt’, en dat de waarde hard aan het zakken is. Er is alleen maar negatief nieuws.

Wat doe je dan?

Je verkoopt nu er nog 5000,- euro van je geld over is. Liever ‘maar’ de helft kwijt, dan alles verliezen. Zo heb je tenminste de schade nog wat beperkt.

Toch?

Maar weinig mensen kunnen zo rustig blijven dat ze op hun handen blijven zitten en niet verkopen als alles in elkaar stort. 

En juist op het moment dat alle wanhoop nabij is, stijgt de koers weer.

Dat is wat de winnaars (de miljonairs) onderscheid van de verliezers.

verschillende koers momenten

Koop, en kijk voor minstens een jaar niet naar de koers

Een mooie quote die ik afgelopen dagen op het internet voorbij zag komen is:

“You can’t panic sell if you’re asleep”, ofwel “Je kunt niet ‘panic sellen’ terwijl je slaapt”.

En zo is het ook. 

Als je niet naar de koers kijkt, of (als je in dit geval) aan het slapen bent, kun je niet in paniek raken.

Koop voor een bedrag wat jij makkelijk heel je leven kunt missen, vergeet de koers en kijk over een jaar waar je investering nu op staat. Zo kun je ook geen domme dingen doen.

Waar Bitcoin kopen?

Na het schrijven van dit artikel kreeg ik een boel van vragen van mensen die vroegen waar ze het beste Bitcoins konden kopen.

Mijn advies is Coinbase.

Op Coinbase kun je zowel Bitcoin (en andere munten) kopen en bewaren. Daarnaast krijg je via de onderstaande link ook direct 8,- euro gratis Bitcoin tegoed als je voor minimaal 100,- euro aan crypto koopt.

Zo kun je dus al gelijk aan de slag.

Maak hier een gratis Coinbase account aan en ontvang 8,- euro gratis tegoed!

5 reacties op “Rijk worden met Bitcoins? Dit is waarom jou dit NIET gaat lukken!

 1. Beste
  Heb veel van vernomen hoe wordt je rijk met bicoins kopen waar je eerst voor 250 euro moet betalen en eens als adcoint hebt belle ze op,,maar mijn gevoelens zegt dat bedrog is en je geld zo verdwijnt als sneeuw in zon maar ?met u artikel te lezen,stel ik vraag of dit wel kan cointbase kopen voor prijs van 86 € en wat is beste dat bedrag jaar laten op rekening en aftoe nog kopen en verkopen,,graag wat meer uitleg hoop wederzijdse berichtgeving
  Mvg l.b

 2. Kijk naar de kleintjes. Daar heb al een leuke cent mee verdiend. Begin klein en na winst stort je het bedrag wat je er in hebt gestoken terug naar je rekening. Met de rest experimenteer je verder. Nooit meer verlies omdat je op dat moment met het gewonnen geld bezig bent. Dit kan ff duren. Geduld is het antwoord.

 3. Wat een onzin,

  Als je stinkend rijk wilt worden moet je gewoon die (geheime) trucjes kennen. Mensen moeten er niet zo geheimzinnig over doen. Gun elkaar gewoon.

  ( dont show to your haters ) bedank me later.

 4. Ik heb inderdaad veel geld verloren met crypto. Erg frustrerend om te zien dat een dag later het er al weer heel anders uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *