Podcast #11 – Bemoei je met je eigen zaken

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
podcast jacko meijaard

Het is vrijdag, en dat betekent weer een nieuwe aflevering uit de Internet Succes Gids.nl Podcast! Dit keer alweer podcast aflevering 11.

Als (internet) ondernemer krijg je vaak te maken met ‘haters’, ofwel mensen die jaloers zijn op hetgeen wat jij doet en/of bereikt hebt, en daar maar al te graag hun mening over vertellen – of over je roddelen.

In deze podcast wil ik het dan ook met je hebben over deze ‘mensen’ en waarom het zo belangrijk is om je niks aan te trekken van wat andere mensen over jou zeggen of denken.

Podcast #11 – Bemoei je met je eigen zaken

Beluister hieronder hieronder Internet Succes Gids.nl Podcast #11.

Laat je dus niet tegenhouden door wat andere mensen over jou zeggen of denken, maar hou jezelf ook niet (al te) veel bezig met wat andere mensen doen. Iedereen leeft zijn eigen leven, en iedereen heeft weer zijn of haar eigen dromen en doelen. Focus je op jezelf. Jij bent de creator van je eigen leven. Niemand anders gaat jouw dromen en doelen voor jou behalen.

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transscript:

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Focus je op jezelf. Wat mij altijd zo fascineert, of wat ik zo raar vind om te zien is dat heel veel mensen bezig zijn met wat andere mensen doen. Ik zie dat vooral in mijn omgeving. Ik woon in een klein dorp, iedereen kent elkaar en ons kent ons.

Als ik ergens ben, dan gaat het negen van de tien keer over wat iemand anders doet. Het interesseert mij echt 0,0 wat andere mensen doen. Tuurlijk heb ik wel interesse in andere mensen, maar wat ze doen moeten ze echt helemaal zelf weten; daar zeg ik niks over. Als iemand iets wilt doen, dan moet die persoon dat gewoon lekker doen. Ik slaap er niet meer of minder om.

Je hebt mensen waarvan het lijkt of ze een full-time baan hebben om er iets te vinden van wat andere mensen doen. Om het maar gek te vinden, om het maar raar te vinden, om er maar mee bezig te zijn. Mij interesseert het echt interesseert niet wat andere mensen doen; of tenminste, ik vind dat iedereen mag doen en laten wat hij/zij wil.

Ik denk dat de mensen die zich voornamelijk bezighouden met wat andere mensen doen, dat die zelf niet echt een interessant leven hebben, of dat die niet echt doelen hebben wat ze willen gaan behalen. En omdat ik mijn eigen business heb, kan het mij echt niks schelen wat andere mensen doen, omdat ik continu bezig ben met mijn eigen bedrijf.

Nogmaals, ik heb wel interesse in andere mensen, maar wat andere mensen doen dat mogen ze allemaal zelf weten. Ik zal daar zelf niks over zeggen. Het is iets wat mij fascineert om te zien hoe andere mensen daarmee omgaan. Mensen kunnen ook genoeg dingen over mij zeggen of denken, dat recht hebben ze natuurlijk. Maar ik ga gewoon door met het behalen van mijn doelen.

Toen ik voor mezelf begon met internet marketing, en dan vooral als je in een klein dorp woont, toen ging ik dus mijn eerste website opzetten. Nou, Internet Succes Gids.nl, dan wordt er ook over je gepraat. Vervolgens mijn eerste video… dan kom je dus met je hoofd in beeld en dan ga je die video op het internet zetten. Vervolgens ging ik een webinar geven, en daarna een ebook en daarna een videotraining.

Voor andere mensen was dat echt wel een onderdeel van een gesprek – over mij. Geloof me, ik ben echt heel vaak uitgelachen toen ik met ISG begon; toen ik mijn eerste video’s begon op te nemen.

Ik ben daar zelf nooit mee bezig geweest om andere mensen te beoordelen om wat ze te doen.

Het had voor mij heel makkelijk kunnen zijn om – toen ik met ISG.nl begon – te zeggen “bekijk het maar, ik ga geen video’s maken, wat zullen andere mensen wel niet over mij zeggen?”.

Ik geef er echt 0,0 om. Ik heb mijn doelen. Ik heb mijn business. En als video’s maken mij verder brengt, dan ga ik dat zeker doen. En ook met deze podcast, ik weet zeker dat deze podcast ook beluisterd word door ‘haters’ uit het dorp waar ik in woon. Ga je gang. Zeg er over wat je wilt. Ik blijf dit doen. Ik zie – en dat vind ik heel tof – dat mensen mijn podcast leuk vinden, dat mensen er naar toe leven, dat mensen er over praten en er inspiratie uit halen.

Dat brengt mij ook weer dichter bij mijn business doelen.

Ook als jij begint met het je dromen, wat dat ook is, met je eigen business, wat andere mensen ook over jou zeggen, het maakt allemaal niks uit. Hou je daar allemaal niet mee bezig. Een mooi gezegde wat ik op het internet ben tegengekomen is: Great minds discuss ideas, avarage minds discuss events, small minds discuss people.

small minds quote

Als ik mensen tegenkom of spreek die het alleen maar over andere mensen hebben, dan gaat voor mij een knop om en wil ik niet eens met deze mensen spreken. Ik heb het veel liever over business ideeën, persoonlijke ontwikkeling en alles wat er mee te maken heeft.

Wat andere mensen doen moeten ze zelf weten. Ik zal daar nooit wat over zeggen of dat gek vinden. Dat diegene wat doet is waarschijnlijk omdat die persoon datgene de beste keuze vind. Ik denk dat het veel productiever is en dat je er veel meer aan hebt om jezelf met je eigen zaken bezig te houden, om eerst jezelf te gaan verbeteren, met je eigen business bezig te houden, met je eigen persoonlijke groei bezig te zijn en daar jezelf op te focussen, en ook dát met andere mensen te bespreken.

Dat wilde ik met deze podcast bespreken. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat het duidelijk is wat ik met deze podcast bedoel, en dat is focussen op jezelf, op je eigen ideeën; je eigen business en laat wat andere mensen over jou zeggen, laat dat voor hun zijn.

Je blijft altijd mensen hebben die het gek vinden wat je doet. Je kan nooit iedereen tevreden stellen. Kan nooit. Je blijft altijd mensen hebben – ik noem ze ‘haters’ – die, wat jij ook doet, die dat gek vinden of die jou daarom haten, of weet ik veel wat. Blijf je hebben, kun je niks aan doen. Leef je eigen leven en focus op je eigen groei, laat je niet tegenhouden om wat andere mensen over jou zeggen.

Ik zie heel vaak dat mensen niet dat stapje extra durven te gaan omdat ze bang zijn wat andere mensen van hun vinden… leef je eigen leven en werk aan je dromen en doelen. En als dat betekent dat je video’s moet gaan maken die ook je vrienden en familie komen te zien, of dat je webinars moet gaan geven, of wat dan ook. So be it. Het is jouw leven. Jij hebt je dromen en doelen. Ga er voor.

Heb je ideeën voor een volgende podcast? Of wil je nog jouw mening laten horen over het onderwerp van deze podcast?  Laat dat zeker even weten in de reacties!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *