Podcast #20 – Denken uit verlies

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
podcast jacko meijaard

Hoppa! Het is weer vrijdag en dus weer tijd voor een nieuwe Internet Succes Gids.nl Podcast!

En in alweer de twintigste Internet Succes Gids.nl Podcast wil ik het met je hebben over “denken uit verlies”. Ik krijg namelijk zoveel mails en zie zoveel reacties op het forum van mensen die ergens niet aan beginnen omdat het geld kost, dat het me wel een leuk en interessant onderwerp voor een podcast leek.

Check de podcast hieronder!

Podcast #20 – Denken uit verlies

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transscript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Ik krijg de laatste tijd heel veel vragen van mensen die zeggen van “ik wil met internet marketing beginnen, maar ik zie dat dit een X aantal euro per maand kost”, of “ik wil met email marketing beginnen maar ik kan/wil het niet betalen, want dat kost 27,- euro per maand,” of “ik wil wel met LeadPages aan de slag, maar dan moet ik eerst geld gaan verdienen“. Ik wil hier een podcast over opnemen, want ik heb net een mail beantwoord die hier ook over ging. Dat was een mail van iemand die echt alleen maar zat te klagen, dat er altijd nog vanalles bij komt. Ik probeer altijd dat als ik een videotraining maak, dat je echt zo min mogelijk kosten hebt.

Die persoon die zat dus alleen maar te zeuren van dat er “dit nog bij komt, en dat het nooit helemaal gratis is”. Dan denk ik ten eerste van, dan doe je het toch lekker niet. Ik slaap er niet meer of minder om. Maar ten tweede denk ik, ik vind het heel jammer voor die persoon, dat die persoon deze mindset heeft. Want die persoon zal hier waarschijnlijk nooit mee begonnen, en zal er waarschijnlijk ook nooit succesvol mee zijn. Waarschijnlijk zit die persoon in een positie waarmee hij/zij eigenlijk (te) weinig geld heeft, en wilt die persoon er wat aan doen, maar die wilt er niet voor investeren.

Wat ik dan heel vaak zie is dat die mensen wel een super dure telefoon of televisie hebben, en veel roken. En daar dus wel geld aan uitgeven, maar niet aan dingen die hun kunnen helpen om meer geld te gaan verdienen. Dat vind ik toch wel grappig om te zien, en dat vind ik een hele bijzondere mindset. Ook een mindset waarvan ik blij ben dat ik die niet heb, en waarvan ik denk dat mensen die mindset moeten veranderen. Want als jij alleen maar denkt vanuit verlies, als jij alleen maar denkt van “ik moet dus dit betalen, en dat zijn dus kosten en dat haal ik er niet uit”. Toen ik bijvoorbeeld met LeadPages begon, volgens mij was dat toen iets van 450,- dollar, dat is voor mij één van de beste investeringen ooit geweest. Ik wist dat als ik die software zou kopen, dat ik dat geld er uit zou halen, dat die software zich terug zou gaan verdienen. Dat zien heel veel mensen niet.

Ook met email marketing. Als jij met email marketing wilt beginnen, dan zul je bijvoorbeeld Enormail moeten gaan aanschaffen, software waarmee je leads kunt gaan verzamelen. Maar als je daarvoor – stel – 50,- euro per maand aan kosten hebt. En met email marketing haal je daar zo’n drie sales per maand uit, wat makkelijk te doen is. Drie sales van 27,- euro commissie. Dan heb je dat er al uit gehaald en dan kun je dat nog veel meer gaan opschalen. De tools die ik aanraad of gebruik, die zijn er natuurlijk voor gemaakt om het allemaal een stuk makkelijker te maken, en om jou veel meer geld te gaan verdienen. Anders wordt het niet gebruikt. Je gaat geen software aanschaffen waar je alleen maar kosten voor maakt. Zelfde als met Enormail, of met Vimeo, of bijvoorbeeld de forum software wat ik gebruik. Volgens mij betaal ik daar 75,- euro per maand voor. Dat is niet mega veel, maar ik weet wel dat ik indirect dit er weer uit haal. Ik heb best wat traffic via Google, en via de banner haal ik er weer sales uit voor de Affiliate Marketing Revolutie. Maar als ik de mindset had gehad van “ja daag, dat is 75,- euro per maand. Dat is 800 euro per jaar, dat doe ik niet. Waarvoor zou ik dat geld uitgeven waar ik ook leukere dingen van zou kunnen kopen?”. Maar dat doe je met het inzicht dat je dit er uit gaat halen. En tuurlijk, daar moet je wat voor doen.

Ik denk dat heel veel mensen niet de juiste instelling kunnen hebben. Ik kan nog zulke goede video’s maken waarin ik laat zien hoe je geld kunt gaan verdienen op het internet, ik doe alles stap voor stap voor. En dan nog lukt het zo heel veel mensen niet. Waarom niet? Omdat ze simpelweg niet de juiste mindset gaan hebben. Die denken na twee weken van het lukt me niet, en ik wil me geld terug. Van dat geld gaan ze dan een pakje sigaretten kopen. Terwijl ze veel beter door hadden kunnen gaan, en een paar maanden echt keihard aan hun website kunnen werken, en daarmee geld kunnen gaan verdienen. Dat is ook wat de succesvolle mensen onderscheid van de onsuccesvolle mensen. De onsuccesvolle mensen stoppen er mee, en de succesvolle mensen die gaan door, en die zien ook dat het kan, en die weten ook dat een investering zich weer terugbetaald.

Denk nooit in verlies. Vraag jezelf af wat het jou kan opleveren. Email marketing kan jou mega veel geld opleveren, en elke dag dat je het niet gebruikt, loop je geld mis. Mensen kunnen zich niet aanmelden voor je mailinglijst. Je bouwt geen mailinglijst op. Je kunt geen mails versturen. Je bouwt geen database op van mensen die geïnteresseerd zijn in hetgeen wat jij promoot. Tuurlijk moet je wel even 27,- euro per maand daarvoor betalen, maar als het goed is betaald dat zichzelf dubbel en dwars uit. Op de één of andere manier denk ik daar altijd nogal makkelijk over, en ben ik er altijd nogal makkelijk in geweest. Ik heb er nooit geen seconde over nagedacht of ik met email marketing aan de slag moest gaan. Ik wist dat succesvolle mensen het deden, dus dan moest ik dat ook gaan doen. Want in principe is het niet meer dan hetgeen doen wat succesvolle mensen doen, dan word jij ook succesvol. Dus twijfel niet om tools te gebruiken die het voor jou makkelijker maken of die voor jou meer geld kunnen verdienen. Want als het goed is verdien je dat dus dubbel en dwars uit.

Daarvoor moet je mindset gaan veranderen, en moet je ook andere dingen gaan doen en anders gaan denken. Het laatste wat ik hierover wil gaan zeggen, maar wat ik heel vaak zie is dat als ik voor de grap deze negatieve mensen ga opzoeken op Facebook, dan zie ik dat ze wel hele dagen spelletjes op Facebook aan het spelen zijn, dat ze wel hele dagen aan het reageren zijn op politieke dingen. Dat soort mensen – met alle respect – kun je niet leren om hun doelen – als ze doelen hebben – te behalen. Omdat ze hun tijd verdoen met onproductieve dingen, en daardoor hun hele mindset niet goed hebben.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *