Podcast #17 – Mindset is alles

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
podcast jacko meijaard

Het is weer vrijdag, en dus weer tijd voor een nieuwe Internet Succes Gids.nl Podcast!

Dit keer weer een podcast met mij alleen, maar daarom niet minder interessant. In deze podcast ga ik namelijk in op de verschillende soorten mindsets die mensen hebben als ze met de Affiliate Marketing Revolutie (of wat voor training dan ook) beginnen – en wat dit voor gevolg heeft op hun uitkomst en (eventuele) succes.

Je mindset is namelijk alles.

Anyway! Beluister de podcast hieronder!

Podcast #17 – Je Mindset is alles bepalend

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transscript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe mensen, die met de Affiliate Marketing Revolutie of wat voor reden dan ook, beginnen. Je ziet aan de eerste reactie, mail of topic van zo iemand, of iemand succesvol gaat worden of niet. Je ziet dat al gelijk aan de insteek of de motivatie (of het gebrek daarvan), hoe iemand met de training gaat beginnen. Is diegene positief? Is die alleen maar negatief? Je ziet aan alles of diegene succesvol gaat worden of niet.

Heb je bijvoorbeeld iemand die al gelijk zegt “wat is dit voor onzin”, of “is dit allemaal wel echt”, of “ik ben heel wantrouwend”, alleen maar negativiteit, of is het iemand die direct super enthousiast is en zegt dat hij of zij er super veel zin in heeft en al zijn/haar eerste domeinnaam heeft geregistreerd. Dat zijn twee verschillende soorten mensen. Je hebt iemand die eigenlijk alleen maar de video’s gaat kijken en continu in zichzelf redenen zit te bedenken waarom dit niet voor hem/haar zou werken, en je hebt ook de andere persoon die de video’s zit te kijken en al gelijk gaat dingen van “super vet, ik heb al gelijk ideeën van hoe ik dit kan aanpassen en ga gelijk aan de slag”. Het zijn die mensen die – als ze door blijven gaan – succesvol gaan worden.

Ik vind het ook heel grappig dat ik zie dat mensen die heel negatief beginnen, om de één of andere manier, de problemen zich opstapelen. Ze hebben dan uiteindelijk een domeinnaam geregistreerd, dat ging dan al niet goed, en dan is het uiteindelijk gelukt, en dan lukt het weer niet om de hosting er aan te koppelen. Nou, is dat gelukt, dan lukt het weer niet om WordPress te installeren… lukt dat dan, dan lukt het weer niet om in te loggen op WordPress. De mensen die heel enthousiast en positief zijn, die lukt dat wel. Misschien lukt het wel niet de eerste keer, maar die mensen gaan zelf op onderzoek uit om te ontdekken waarom er iets niet lukt. Vaak kun je zoiets al vinden door even op Google te gaan zoeken, maar de mensen die zo negatief zijn en waarmee alles tegen lijkt te zitten, die wachten af. Klinkt misschien heel gek, maar die leggen eigenlijk hun succes, in de handen van iemand anders. Die wachten totdat iemand anders met een oplossing gaan komen. Zonder dat ze zelf even de moeite nemen om eventjes in Google te gaan zoeken. Krijg je gelijk het resultaat, kun je het zelf oplossen.

Ik zeg niet dat het slecht is om vragen op het forum te stellen, maar je ziet het eigenlijk al heel snel aan iemand of diegene succesvol gaat worden, aan de manier van de vragen die ze stellen. Degene die wel succesvol gaan worden, zijn de mensen die bereid zijn om zelf op onderzoek uit te gaan (en ook zelf dingen uit te testen), om te ontdekken wat er fout is gegaan. Misschien lijkt het alsof er met die mensen alles lukt, maar wat je niet ziet is dat die mensen zelf op onderzoek gaan.

Ik vind het altijd grappig en leuk om te zien, hoe verschillende mensen hiermee omgaan. Dat zie ik voornamelijk aan het begin van dat iemand met de training begint… misschien is dat weer wat anders, en een andere groep mensen. Maar dat zijn mensen die positief beginnen, en in het begin ook super enthousiast beginnen, maar dan zijn ze een tijdje bezig, en dan hoor je ze af en toe, maar je ziet dat het telkens minder word. Na twee-drie maanden krijg je dan het bericht dat ze zeggen dat ze er geen tijd meer voor hebben, en dat ze stoppen.

Er zijn mensen die in het begin super enthousiast zijn, maar dan om de één of andere reden het niet meer zien zitten, en als excuus gebruiken dat ze geen tijd meer hebben. Dat vind ik altijd het meest nutteloze excuus wat er is. Je hebt 24 uur op een dag, je kunt echt wel even een uurtje vrij maken om aan jouw dromen of doelen te werken. Ik neem aan dat als je jezelf opgeeft voor een cursus geld verdienen op internet, dat het dan je droom en doel is om meer geld te verdienen en meer tijd te gaan krijgen. Want dat is wat je gaat leren. Dat ik dan het excuus krijg dat die persoon er dan geen tijd meer voor heeft… dan kun je beter zeggen dat je het niet meer ziet zitten.

Wat ik als advies wil geven is: ga er gewoon mee door. Het is denk ik het enige advies wat ik constant kan geven. Ga gewoon door. Als je maar aan je business of aan je website bouwt. Als je er maar mee bezig bent. Pas kreeg ik een vraag van iemand. Die zei van; ik ben ongeveer 3-4 maanden geleden met je cursus begonnen. Ik heb nu drie of vier artikelen online gezet, maar ik heb er nog geen geld mee verdiend. Ik ging dus op die website kijken, en ik zag dat het laatste bericht zo’n vier maanden geleden was geplaatst. Vind je het logisch? Om de één of andere reden denken mensen vaak dat als ze hun website online hebben, dat het dan ineens booming gaat zijn. Als jij een lokaal bedrijf opstart, dan is het toch ook logisch dat als jij drie-vier weken dicht gaat, of er niks meer mee doet, dat je dan geen geld verdiend? Waarom zou dat dan online anders zijn? Als je continu aan je business/website blijft bouwen, dan krijg je meer bezoekers, meer clicks en meer verkopen.

Het advies wat ik nog wil geven is: blijf bezig. Blijf bezig met bouwen. Ook bij mij, en zeker in het begin, ging het zeker niet van het leien dakje. En ook ik heb elke dag weer uitdagingen. En het zou super makkelijk voor me zijn om te zeggen dat ik stop. Maar doe het niet. Misschien vraag je jezelf af waar je het allemaal voor doet, en weet je niet zeker of het wel haalbaar is, maar ga door. Blijf bouwen met wat je aan het doen bent. Blijf met je business bezig. Er zijn geen goede tijden zonder slechte tijden. Na regen komt zonneschijn. Heel cliché, maar wel waar. Misschien heb je nu lastige tijden, misschien zit het niet mee. Maar kom op. Het komt wel goed. Blijf bouwen aan je business.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *