Infographic: Het internet toen en nu

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Een screenshot van toen Google nog in de beta was

Vandaag de dag zouden wij ons geen leven meer kunnen voorstellen zonder internet. We zijn eigenlijk altijd wel verbonden met het internet en besteden elke dag wel een bepaalde tijd op het internet. We checken onze mail, bezoeken onze favoriete sites, checken het nieuws en blijven in contact met vrienden en familie.

Twintig jaar geleden konden we ons nog niet voorstellen dat het internet zo’n grote rol in ons leven zou spelen ;).

Om in beeld te brengen hoe het internet door de jaren heen gegroeid is, vind je hieronder een interessante infograpic. Deze infographic geeft een goed beeld van de groei die het internet heeft doorgemaakt.

de groei van het internet in een infographic

Interessante getallen:

Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel het internet eigenlijk gegroeid is. Kun jij je indenken dat er in 1993 slechts 130 websites waren? En dat er inmiddels meer dan 634 miljoen (!) websites zijn? Ongelofelijk!

Ook de groei die Google heeft meegemaakt is erg interessant om te zien. In 1998 waren er ‘slechts’ 9.800 zoekopdrachten per dag, en in 2012 maarliefst 3 biljoen zoekopdrachten per dag. Kun jij je het internet nog voorstellen zonder Google?

Nog even wat interessante getallen op een rij ;):

  • Er worden per dag 297 biljoen emails verstuurd. Dat is 204 miljoen e-mails per minuut!
  • Vandaag de dag zijn er ruim 226 miljoen actieve domeinnamen (dus waar echt wat op gedaan word)
  • Er wordt per minuut ruim 72 uur aan video op YouTube geüpload
  • Meer dan 2.7 biljoen mensen gebruiken het internet. Dat is 47% van de totale wereldbevolking.

Ik wil het ook nog even met je hebben over e-commerce. Zoals je in de infographic kunt zien was er in 2002 ‘slechts’ 72 biljoen dollar aan verkopen, en in 2012 is dit gegroeid naar maar liefst 225.5 biljoen dollar aan verkopen op het internet. Verwacht wordt dat dit alleen nog maar groter zal worden en dat er telkens meer verkocht gaat worden via het internet.

Ook de groei van mobiele data is enorm. Steeds meer mensen surfen op het internet met hun smartphone of tablet en ook dit wordt alleen maar meer.

Wat vind jij van de getallen uit de bovenstaande infographic? En wat verwacht jij wat we in de toekomst alleen maar meer gaan zien? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *