Help! Ik heb te weinig inkomen: 7 Handige tips om je inkomen vandaag te vergroten!

ik heb te weinig inkomen

Je hebt te weinig inkomen en je verdient dus te weinig.

Dit is waarschijnlijk het geval bij jou, anders was je tenslotte niet op deze pagina terecht gekomen.

Wees maar gerust, want je bent niet alleen. Maandelijks wordt er een paar duizend keer op Google gezocht naar ‘ik heb te weinig inkomen’, en zijn er dus duizenden Nederlanders die vinden dat ze te weinig inkomen hebben.

Echter, wat doe je er aan? Hoe zorg je dat je inkomen groter word? Er zijn mensen die tienduizenden euro’s per maand verdienen; hoe komt het dat zij wel zoveel geld verdienen, en jij niet?

Op deze pagina geef ik je 7 tips die je vandaag kunt toepassen om een hoger inkomen te krijgen.

Hoe komt het dat je te weinig inkomen hebt?

Voordat ik je tips ga geven om je inkomen te vergroten is het belangrijk om te begrijpen hoe het komt dat jij te weinig inkomen hebt.

Hoe komt het dat je inkomen niet zo groot is? Of dat je inkomen eigenlijk te laag is om jezelf en je gezin van te onderhouden.

Dit heeft één van de volgende redenen (die mega logisch zijn, maar wel het hele verhaal achter je te lage inkomen zijn):

  1. Je loon ligt te laag en je weet niet hoe je dit hoger kunt krijgen
  2. Je hebt een eigen bedrijf en dat loopt niet goed (genoeg)

Er moet dus een manier zijn om je inkomen te vergroten, zowel als je voor een baas werkt, of als je eigen baas bent.

Hieronder 7 tips om je inkomen te vergroten.

#1: Vraag opslag (loondienst)

De meest voor de hand liggende manier om meer inkomen te krijgen is natuurlijk om meer geld te verdienen als je voor een baas werkt. De simpelste manier is natuurlijk om opslag te vragen.

Hiervoor is het wel belangrijk om in te schatten hoe belangrijk jij voor het bedrijf bent. Wat is jouw waarde voor het bedrijf? En verdien je ook daadwerkelijk de opslag? Of werk je nog maar een korte tijd bij het bedrijf?

Als je al een lange tijd bij het bedrijf werkt, en het bedrijf ook jouw waarde weet, kun je er zeker verstandig aan doen om eens een gesprek met je leidinggevende te vragen en om opslag te vragen. Leg je situatie uit, en vertel dat jij vind dat je opslag verdiend.

#2: Focus je op grote klanten – en niet telkens de kleine (eigen baas)

Om me heen zie ik kleine ondernemers vaak dezelfde fout maken, en dat is dat ze zoveel tijd en energie in kleine klanten steken.

Klanten die bijvoorbeeld komen zeuren om een klein iets, waar je super veel tijd en energie in moet steken – en dat ze dan nog verwachten dat je het gratis doet.

Je kunt je als ondernemer veel beter richten op de grote klanten, bedrijven, die je gewoon door kunt factureren en wat ook mooie projecten zijn om aan te werken.

#3: Solliciteer naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf (loondienst)

Wanneer je al bij een bedrijf in dienst ziet, kun je er eens aan denken om een (hogere) andere functie binnen hetzelfde bedrijf te gaan doen.

Wellicht staan er sollicitaties open naar beter betaalde functies, en kun je op deze manier een beter betaalde baan krijgen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de functie wel daadwerkelijk leuk vind. Werk doen waar je niks aan vind, schiet ook niet op.

#4: Vraag een hoger uurloon (eigen baas)

Veel ondernemers zijn bang om geld te vragen voor hun diensten. Het klinkt gek, maar is wel zo. Ze willen iedereen te vriend houden en willen daarom niet te veel vragen voor hun diensten.

Ze blijven daarom altijd een minimum vragen, terwijl de echte ondernemers weten dat ze hun prijzen makkelijk omhoog kunnen doen – als ze natuurlijk ook beter werk, en hogere kwaliteit leveren.

Je doet er daarom als ondernemer goed aan om je prijzen eens voorzichtig omhoog te doen. Er zullen ongetwijfeld klanten wegvallen, maar die klanten wil je toch niet, omdat die alleen maar op zoek zijn naar koopjes en alles zo goedkoop mogelijk willen.

Wat jij als ondernemer wilt zijn de klanten die bereid zijn om voor je diensten en producten te betalen.

Kijk maar naar Apple. Zij zijn ook duurder dan de gemiddelde Windows computer, maar toch kiezen er zoveel mensen voor een Apple computer/telefoon – en omdat hun winstmarges vele malen hoger liggen dan hun concurrenten, verdienen ze zoveel geld.

#5: Pak er een tweede baan bij (loondienst)

Er zijn genoeg mensen die een te klein inkomen hebben, omdat ze gewoon te weinig uren (kunnen) werken.

De meest voor de hand liggende manier om meer geld te gaan verdienen is dan natuurlijk om meer uren te gaan werken. Dit kun je doen door meer uren in je huidige functie aan te vragen, maar ook door er een tweede baan bij te nemen.

Denk bijvoorbeeld aan een krantenwijk. Dit kun je prima combineren met een bestaande baan en brengt ook nog een leuke extra op.

#6: Werk aan je business, niet in je business (eigen baas)

Dit is een fout die mega veel ondernemers maken.

Ze blijven altijd maar in hun bedrijf werken, in plaats van aan hun bedrijf.

Hiermee bedoel ik dat ze werknemer in hun eigen bedrijf blijven, en niet gaan kijken naar hoe ze hun bedrijf beter kunnen maken.

In plaats van altijd zelf alles te doen, kun je een stap groter gaan denken, en manieren bedenken om juist bovenaan je bedrijf te gaan staan, en aan de ‘overview’ te werken. Zo kun je je concentreren aan de dingen die je bedrijf laten groeien.

#7: Begin met geld verdienen op het internet

Een ‘methode’ waarmee iedereen aan de slag kan is met geld verdienen op internet.

Ik verdien zelf pakweg 10K per maand op het internet. Dit kan ik vanaf overal ter wereld doen, en ben 100% eigen baas. Ik bepaal zelf waar en wanneer ik ‘werk’, en het verdient nog goed ook.

Het mooie van geld verdienen op internet is dan ook dat je dit op eigen manier kunt indelen, en dat iedereen er mee aan de slag kunt gaan. Je hebt geen eigen diploma nodig, net als geen startkapitaal. Je kunt er vandaag al mee beginnen, en je kunt dit ook prima naast je huidige werk doen.

Als je hier interesse in hebt raad ik je aan om mijn verhaal te lezen >>

Daar leg ik uit hoe ik het voor elkaar heb gekregen om per maand minimaal 10K te verdienen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *