Hoelang duurt affiliate marketing?

Hoe jij zo snel mogelijk geld kunt verdienen met affiliate marketing!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Het opbouwen van een passief inkomen; voor veel mensen is dit een grote droom. Voor meer en meer mensen is het ook mogelijk om deze droom te verwezenlijken. Je kunt tegenwoordig immers uit meerdere online verdienmodellen kiezen, waarbij veel online verdienmodellen zeer lucratief kunnen zijn.

Is dat ook het geval bij affiliate marketing? Ja, dat is ook zeker het geval bij affiliate marketing. Sterker nog: wij zijn van mening dat affiliate marketing het meest interessante verdienmodel is. Je kunt namelijk heel veel geld met dit online verdienmodel gaan verdienen, terwijl je nagenoeg geen risico hoeft te lopen. De verhouding tussen mogelijkheden en risico’s is bij dit online verdienmodel echt bizar goed te noemen.

Desalniettemin is het goed om rekening te houden met verschillende aandachtspunten. Eén van de aandachtspunten is dat je de geleverde arbeid niet direct in harde euro’s terugziet. Dat is wel het geval als je uurtje factuurtje voor klanten werkt, maar dat is niet het geval als je met affiliate marketing aan de slag gaat.

In de afgelopen tijd hebben wij vaak de volgende vraag binnengekregen: hoelang duurt affiliate marketing? Of beter gezegd: na hoeveel tijd ga je successen boeken met affiliate marketing? Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander hoelang dit kan duren, waardoor wij besloten hebben om dit artikel te schrijven. In dit artikel vind je een kant en klaar antwoord op de vraag ‘hoelang duurt affiliate marketing?’.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Investeren, investeren en nog eens investeren

Als je een nieuwe grasmat in jouw tuin wilt leggen, kun je voor kant en klare graszoden kiezen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de zaadjes zelf uit te strooien, waarna het een kwestie is van het goed verzorgen van deze zaadjes. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, groeit het gras als kool. Je weet dan zelf binnen een relatief korte tijd een prachtige grasmat in jouw tuin te creëren.

Waarom wij dit voorbeeld geven in een artikel over affiliate marketing? Omdat je jouw affiliate website kunt vergelijken met deze zaadjes. Zodra je met een website aan de slag gaat, zie je niet direct het gewenste resultaat. Aan het begin van het proces heb je bijvoorbeeld slechts 2 bezoekers per dag. Hoe kun je dit bezoekersaantal omhoog gaan krikken? Dat doe je eigenlijk op dezelfde manier als dat je een grasmat weet te creëren: door geduld te houden én door heel veel te investeren.

Kun je deze investering in de vorm van geld zien? Nee, zeker niet. Bij affiliate marketing is het ook van belang dat je heel veel tijd in jouw website investeert. Tijd om de beste content te schrijven, tijd om jouw website te optimaliseren, tijd om de conversie te verhogen en tijd om de juiste zoekwoorden uit te kiezen. 

Kortom: als je met affiliate marketing succesvol wilt worden, moet je heel veel investeren. Dat is niet alleen het geval bij een affiliate website, maar ook bij een nieuwe grasmat in jouw tuin. Zie jouw affiliate website daarom als een zaadje. Je moet jouw website continu op de juiste manier blijven verzorgen, zodat je website als kool kan gaan groeien. Net zoals bij een zaadje gebeurt, indien je het zaadje op de juiste manier weet te verzorgen!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geld verdienen komt later

Wil je met affiliate marketing aan de slag gaan? Voordat je met dit online verdienmodel aan de slag kunt gaan, hebben wij een hele belangrijke tip voor je: richt jouw pijlen altijd op de lange termijn. In de dynamische wereld van affiliate marketing heb je namelijk helemaal niks aan de korte termijn.

Kun je met affiliate marketing op de korte termijn geld verdienen? In principe is dat mogelijk. Kun je met affiliate marketing op de korte termijn veel geld verdienen? Nee, dat kun je eigenlijk wel vergeten. Je kunt pas veel geld verdienen als je jouw website continu weet te optimaliseren, als je veel bezoekers aan weet te trekken en als de conversie op het juiste niveau zit.

Onthoud daarom altijd het volgende: geld verdienen komt later. In eerste instantie moet je heel veel arbeid leveren, zonder dat je daar direct euro’s voor terug krijgt. Indien je jouw focus op de lange termijn weet te richten, komen deze euro’s vanzelf naar je toe rollen. Bovendien komen deze euro’s dan in grote hoeveelheden; op de lange termijn kun je namelijk met affiliate marketing heel veel geld gaan verdienen.

Kortom: richt je pijlen altijd op de lange termijn. Bij affiliate marketing heeft het geen zin om je met de korte termijn bezig te houden; dat is één van de zekerheden bij dit online verdienmodel. Stel daarom een lange-termijn-plan op, stel ambitieuze doelen op en werk elke dag super hard. Uiteindelijk trekken de harde werkers en doorzetters altijd aan het langste einde!

De resultaten zijn verschillend

Is het mogelijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘Hoelang duurt affiliate marketing”. Nee, ook dat is niet mogelijk. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, moet je in ieder geval met een lange aanloopperiode rekening houden.

Tijdens deze lange aanloopperiode ben je vooral aan het investeren, terwijl je nog niet aan het oogsten bent. Dat komt echter in een later stadium, indien je jouw pijlen continu op de lange termijn blijft richten. 

Is het dan zo dat jij en een concurrent van je altijd dezelfde resultaten gaan behalen? Nee, dat is allerminst het geval. De resultaten per affiliate website zijn namelijk compleet verschillend. Onder meer de volgende facetten zorgen ervoor dat het succes van een affiliate websites onwijs kan verschillen:

  • De concurrentie: met hoeveel concurrentie heb je in de betreffende niche te maken? Des te meer concurrentie, des te lastiger het is om snel een populaire website op te richten.
  • De geleverde input: hoeveel tijd steek jij in het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van jouw website? Des te meer tijd je hierin steekt, des te groter de kans is dat je sneller (veel) geld gaat verdienen.
  • Welke software gebruik je: voor affiliate marketing succes is het aan te raden om gebruik te gaan maken van de juiste software. Wat de juiste software is, is afhankelijk van het onderwerp van jouw website, de inrichting van jouw website en jouw eigen voorkeuren.
  • Welke doelen heb je gesteld: heb je ambitieuze en concrete doelen opgesteld? Dan is de kans groter dat je deze doelen binnen de kortste keren gaat behalen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je harder en slimmer gaat werken door een concreet en ambitieus doel.
  • Het onderwerp van je website: wat is precies het onderwerp van jouw website? Richt jij je met jouw website op een heel actueel onderwerp? Of ben je in januari al bezig met een website voor Black Friday? Indien dat laatste het geval is, kun je pa na vele maanden de eerste inkomsten gaan verwachten.
  • Jouw kennisniveau: heb je veel kennis omtrent affiliate marketing? Weet je precies welke campagnes voor jouw website geschikt zijn? Weet je precies hoe je jouw website kunt optimaliseren? En weet je precies wat debeste handigheden zijn op het gebied van affiliate marketing? Dan is de kans groter dat je al snel goede resultaten gaat behalen.

Al met al zijn er dus veel zaken die het succes van jouw affiliate website (kunnen) beïnvloeden. Je moet zelf veel input leveren, je moet de juiste stappen zien te ondernemen en je bent ook nog een beetje afhankelijk van geluk. De kans bestaat namelijk ook dat je opeens met heel veel concurrenten krijgt te maken, waardoor het plots lastiger is om succes te behalen.

Kortom: meerdere factoren zijn afhankelijk op de periode waarin je succes kunt gaan behalen. Als je alle zaakjes op orde hebt, kun je binnen enkele weken al de eerste order(s) scoren. Weet je niet volledig waar je mee bezig bent? Dan is het goed mogelijk dat je na enkele maanden nog niet de eerste order binnengesleept hebt. Het succes valt of staat in ieder geval met jouw eigen input.

Hoe kun je zo snel mogelijk succes behalen?

Heb je een goede affiliate website weten te ontwikkelen in een interessante niche? Dan wil je uiteraard dat je zo snel mogelijk veel bezoekers weet te trekken en dat de bezoekers voor de eerste orders gaan scoren. Is het echter logisch om dat te verwachten? Je kunt het zeker verwachten, maar het is beter om de pijlen op de lange termijn te richten.

Uiteindelijk kun je het alleen op de lange termijn van al jouw concurrenten winnen. Stel daarom ambitieuze doch concrete doelen op, werk elke dag super hard en bouw op die manier passief inkomen op. Is het dan helemaal niet mogelijk om op korte termijn al succes te behalen? Nou, dat is zeker wel mogelijk. Wij vertellen je hieronder graag hoe je zo snel mogelijk succes kunt gaan behalen.

Tip 1: plaats vanaf het eerste moment goede content

Heb je een goed idee voor een leuke affiliate website? Dan is het advies om dit idee uit te gaan werken, bijpassende onderwerpen te bedenken en een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Aan de hand van dit onderzoek zie je direct welke zoektermen populair zijn én op welke zoektermen je dus kunt gaan scoren.

Heb je de juiste zoektermen in beeld gebracht? Dan is het zaak om deze zoektermen in goede content te gaan verwerken. Onze tip is om vanaf het allereerste moment alleen de beste content op jouw website te gaan plaatsen. Weet je van jezelf dat je niet zo’n vlotte schrijfstijl hebt? Huur dan een professionele tekstschrijver in; die investering ga je op den duur absoluut terug verdienen.

De beste content brengt namelijk twee voordelen met zich mee:

  • Jouw website bezoekers kunnen direct de gewenste informatie op jouw website vinden.
  • Jouw website wordt beter door Google beoordeeld, waardoor jouw website hogere rankings in de zoekmachine verkrijgt.

Met de beste content weet je dus zowel de bezoekers als Google héél blij te maken. Onder aan de streep maak je jezelf hier echter nog het meest blij mee: je weet namelijk veel bezoekers te trekken en al snel de eerste orders te scoren. Het succes van een affiliate website valt of staat ook echt door de kwaliteit van de content! 

Tip 2: richt je pijlen op één website

Heb je op dit moment meerdere ideeën voor een nieuwe affiliate website? Onze tip is om je in eerste instantie op één idee/website te richten. Waarom? Omdat je dan echt alle energie in deze website kunt stoppen. Des te meer tijd je in een affiliate website weet te investeren, des te sneller je de gewenste resultaten kunt behalen.

Door jouw pijlen op één website te richten, weet je bijvoorbeeld sneller jouw website te optimaliseren. Dit zie je dan ook terug in de beoordeling vanuit Google én in de posities van jouw website binnen de zoekmachine. Dit zorgt voor meer en meer bezoekers, waardoor je op korte termijn ook al de eerste orders weet te scoren.

Tip 3: richt je pijlen op de lange termijn

Deze tip hebben we al eerder in dit artikel gegeven: richt je pijlen puur op de lange termijn. Als je dat weet te doen, kun je op korte termijn al de eerste orders binnenhalen. Je weet echter dat je op lange termijn nóg meer orders gaat scoren, waardoor je een passief inkomen op kunt gaan bouwen.

Door jouw pijlen op de lange termijn te richten, weet je de basis van jouw website te optimaliseren. Je kunt hierdoor met jouw website een gestage groei doormaken, steeds betere rankings binnen Google te krijgen en uiteindelijk zelfs de nummer 1 positie binnen de zoekmachine te bemachtigen.

Eigenlijk is dit de belangrijkste tip die wij aan alle beginnende affiliate marketeers kunnen geven. Richt je pijlen op de lange termijn, toon veel inzet, behoud je geduld, doe elke dag een beroep op je uithoudingsvermogen en pluk hier uiteindelijk de vruchten van. Aan het einde van streep weet jij hiermee jouw concurrenten te verslaan én het meeste succes te behalen. Veel succes (en plezier) gewenst! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *