Hoe blijf je gemotiveerd als internet marketeer?

Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig kan zijn om als internet marketeer elke dag weer gemotiveerd te zijn en te blijven.

Wanneer je uit huis werkt, en ‘gewoon’ via het internet je geld kan verdienen, ben je eigen baas en hoef je aan niemand verantwoording af te leggen; behalve jezelf. Het is daardoor makkelijker om eens uit te slapen, of een uurtje op Facebook rond te kijken.

Er is toch niemand die je controleert.

Dus; hoe raak je gemotiveerd? En hoe BLIJF je gemotiveerd om er elke dag weer hard tegenaan te gaan?

In dit artikel zal ik je een aantal tips geven.

Tip #1: Werk buiten de deur

De eerste tip is een tip die voor mij in ieder geval heel belangrijk is, en mij veel profijt (lees; motivatie) heeft opgebracht: ga buiten de deur werken.

Ik werk negen van de tien keer in een restaurant hier uit de buurt.

Er is goede wifi, en doordat ik hier naar toe ben gekomen om te werken, werk ik ook echt.

Als je thuis bent is het toch makkelijker om eens op Facebook of YouTube te surfen, maar ik merk dat als ik buiten de deur werk, en in een druk restaurant zit, ik daar helemaal geen behoefte aan heb.

Ik vind het heerlijk om lekker buiten de deur te werken. Het is niet alleen goed voor mijn motivatie, maar ook voor sociale contacten. Zomaar in je eentje thuis zitten, is niet veel aan. In een restaurant zie je nog eens mensen en maak je eens een praatje.

Tip #2: Besef goed waar je het allemaal voor doet

Enkele jaren geleden werkte ik nog voor een hotelketen, en moest ik vijf dagen in de week, van half negen tot half zes, voor een baas werken.

Dat nooit meer.

Eén van mijn grootste motivaties om succesvol te zijn is om nooit meer terug te willen naar mijn ‘oude’ leven, en voor een baas te hoeven werken.

Elke dag sta ik op met de drang om op het internet geld te (blijven) verdienen; en dat is één van mijn grootste motivaties om dit te blijven doen.

Vergeet dus nooit waar je het allemaal voor doet; complete vrijheid!

Tip #3: Spreek af met andere internet markeers

Een andere tip die ik je geef om gemotiveerd te blijven als internet marketeer, is om zelf ook regelmatig af te spreken met andere internet marketeers (dit kun je dan ook weer in een restaurant doen ;-)).

Zo doe je weer andere ideeën op en blijf je in de internet mindset.

Als je ideeën van andere ‘like-minded’ mensen hoort, helpt dat altijd weer aan nieuwe motivatie.

Tip #4: Werk maximaal een half uur aan hetzelfde project

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen om maximaal een half uur achter elkaar te werken aan hetzelfde project.

Als het half uur voorbij is, begin ik aan een ander project, en eventueel kan ik later weer beginnen aan het project waar ik het vorige half uur mee bezig was.

Hierdoor blijf ik gefocust én gemotiveerd.

Sowieso vind ik het slecht om langer dan een half uur aan iets te werken; je hersenen kunnen het niet aan en je bent niet meer goed én gefocust bezig.

Je hebt nu vier tips gelezen om gemotiveerd te blijven als je thuis geld verdiend; doe er wat mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *