Hoe krijg je Facebook reacties op je WordPress website?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Het logo van Facebook met een praatwolkje

Tegenwoordig zie je steeds meer websites die Facebook reacties op hun website hebben. Mensen kunnen dan reageren met hun Facebook account. Hiervoor hoef je je dus niet eerst te registeren op de website waar je een reactie op wilt plaatsen en kun je dus meteen reageren.

Een ander bijkomend voordeel is dat je zo geen last hebt van spammers en dat je ook echt de persoon achter de reactie ziet. Dit laatste kan voor veel mensen natuurlijk ook een punt zijn om juist niet te reageren.

Wil jij ook Facebook reacties op je WordPress website? In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je dat eenvoudig voor elkaar kunt krijgen.

Voor- en nadelen van Facebook reacties op je website

Voordat ik ga uitleggen hoe je Facebook reacties op je website kunt krijgen, ga ik eerst even de voor- en nadelen met je bespreken.

Zo kun je voor jezelf beter beslissen of je wel daadwerkelijk Facebook reacties op je website wilt. En daarnaast stuit je misschien op een aantal punten waarvan je niet wist dat je daar te maken mee zou krijgen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

De voordelen:

 • Meer aandacht voor je website. Als mensen reageren op een artikel, komt dit standaard ook op de Facebook pagina van de persoon te staan die reageert
 • Bezoekers hoeven geen gegevens meer bij jou achter te laten. Ze kunnen heel makkelijk en snel reageren als ze Facebook hebben. De instapdrempel om te reageren is lager
 • Je website straalt meer herkenning uit. Iedereen kent Facebook wel, en dus voelt het ‘vertrouwt’ aan als ze de reactie box zien
 • Geen last van spammers. Alleen echte personen zullen reageren op jouw website
 • Google vindt sociale reacties telkens belangrijker. Het is dus goed voor je positie in Google

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De nadelen:

 • Als mensen geen Facebook hebben, kunnen ze ook niet reageren (dit is natuurlijk wel op te lossen door ook de mogelijkheid te bieden dat mensen ook kunnen reageren via het standaard reactie systeem van jouw website)
 • Alle reacties staan bij Facebook. Jij hebt dus geen controle over de reacties
 • Mensen die liever anoniem willen reageren, zullen niet snel reageren via Facebook
Een voorbeeld van Facebook reacties op WordPress website
Hierboven zie je een voorbeeld van Facebook reacties op een WordPress website. Zoals je ziet is alles in de stijl van Facebook en kunnen mensen dus gewoon reageren met hun Facebook account.

Hoe kun je Facebook reacties op je WordPress website ‘installeren’?

Je kunt heel eenvoudig Facebook reacties op je WordPress website plaatsen. Er is namelijk een hele handige plugin die dit mogelijk maakt. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en het is eigenlijk binnen een paar minuten al gebeurd.

De plugin die ik aanraad om te gebruiken is SEO Facebook Comment. Deze plugin is gratis te downloaden en te installeren.

Het mooie van deze plugin is niet alleen dat deze enorm makkelijk te gebruiken is, maar ook dat de reacties indexeerbaar voor Google zijn. Standaard worden de Facebook reacties namelijk in een iFrame geladen, en deze kan Google niet lezen. Deze plugin zorgt er voor dat de reacties ook gewoon indexeerbaar zijn voor Google, en dat is natuurlijk erg goed!

Lees hoe je WordPress plugins moet downloaden en installeren.

Je kunt dus heel eenvoudig Facebook reacties op je WordPress website plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is de bovenstaande plugin te downloaden, installeren en activeren!

Gebruik jij al Facebook reacties op je website? En wat zijn jouw ervaringen er mee? Of heb je nog problemen met installeren van deze mogelijkheid?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Hoe krijg je Facebook reacties op je WordPress website?

 1. Goedendag
  ik heb de plugin geinstalleerd voor mobile website,dat gaat goed maar nu heb ik voor ons menu een flipbook gemaakt en onder de tab menu gezet
  maar op mobile kan je dus niet bladeren door deze map dan zie je steeds alleen maar de achterste pagina komen 11x want het zijn normaal 11 bladen
  zou u mij a.ub willen vertellen hoe ik dit goed kan krijgen het lukt mij dus echt niet
  ik zou u daar erg dankbaar voor zijn
  vr gr Georget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *