Beste dropship producten

Welke (soorten) producten zijn dropshipping goudmijnen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Online verdienmodellen; met name in de afgelopen jaren zijn ze erg populair geworden. Logisch ook, aangezien je via het internet veel geld kunt verdienen. Heel veel geld zelfs, indien je het op de juiste manier aan weet te pakken.

Is jouw voorkeur hierbij uitgegaan naar dropshipping? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat de beste dropship producten zijn. Oftewel; de producten die je het beste middels dropshipping kunt gaan verkopen. Nou, het is niet al te makkelijk om een eenduidig antwoord op die vraag te geven.

Wel willen we je met dit artikel inspireren. In dit artikel bespreken we namelijk wat – in onze ogen – de beste dropship producten zijn. Daarbij bespreken we ook hoe je zelf de beste producten voor dropshipping kunt vinden. Kortom; met de informatie uit dit artikel kun je direct aan de slag gaan. Direct aan de slag gaan om succesvol te worden met jouw dropshipping website(s).

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waar heb je zelf een passie voor?

Wil je succesvol worden met dropshipping? Dan is het zaak dat je een bepaalde passie voor online ondernemen hebt. Als je met dropshipping aan de slag gaat, verdien je niet vanaf de allereerste dag geld. Nee, je hebt met een aanloopperiode te maken, waarin je over het nodige doorzettingsvermogen moet beschikken.

Wil je deze aanloopperiode voor jezelf makkelijker maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor producten waar je zelf een passie voor hebt. stel jezelf daarom ook vraag ‘waar heb ik passie voor?’. Zijn dit bijvoorbeeld voor sport gerelateerde producten? Of heb je passie voor beauty gerelateerde producten? Door hier goed over na te denken, kun je al een flinke stap in de juiste richting zetten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Op welke vorm van dropshipping richt je je?

Ook is het belangrijk om ene keuze te maken tussen de twee varianten van dropshipping. Lange tijd was er eigenlijk maar één variant van dropshipping; de variant waarbij men zich richtte op het verkopen van relatief voordelige producten. Je kunt hierbij denken aan producten van pakweg een paar euro tot aan 30 á 50 euro.

Sinds enige tijd kun je echter ook voor een andere variant kiezen: high ticket dropshipping. Bij deze variant van dropshipping richt je jouw pijlen op duurdere producten. Deze producten zijn niet altijd even makkelijk te verkopen, onder meer doordat ze redelijk prijzig zijn. Hieronder vertellen wij je graag iets meer over de beide vormen van dropshipping.

Low ticket dropshipping

Zoals de benaming al doet vermoeden, richt je je hierbij op producten met een lage prijs. Dit zijn veelal impulsaankopen; veel mensen zijn dol op het doen van dergelijke impulsaankopen. Als je interessante producten met een laag prijskaartje aanbiedt, is de kans groot dat je veel van dergelijke producten gaat verkopen.

Doordat de verkoopprijs laag is, vallen de opbrengsten per product ook tegen. Dit betekent dat je echt veel van dergelijke producten moet verkopen, voordat je echt veel geld kunt verdienen. 

Belangrijk voordeel is wel dat je de low ticket producten relatief makkelijk kunt verkopen. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn dit immers impulsaankopen. Dit betekent dat consumenten niet urenlang onderzoek naar het product doen. 

High ticket dropshipping

Heb jij meer interesse om een hogere commissie per order te scoren? Dan kun je beter voor high ticket dropshipping kiezen. Onder deze vorm van dropshipping vallen eigenlijk producten met een minimale waarde van 100 á 200 euro. De waarde van deze producten kan oplopen tot wel een paar duizend euro.

Moet je je voorstellen: een bezoeker koopt bij jou een product van 5000 woorden. Als dropshipper maak jij hier uiteindelijk 10% winst op; met één order weet je daarmee dus 500 euro te verdienen. Dat is een behoorlijk bedrag en is dus uitermate interessant. Juist dit is ook de reden waarom high ticket dropshipping in de afgelopen jaren zo populair geworden is.

Wat is voor jou de beste vorm van dropshipping?

In onze ogen is het van belang om eerst een keuze te maken tussen deze twee vormen van dropshipping. Om je daar een handje bij te helpen, zetten wij de belangrijkste kenmerken even voor je op een rijtje:

Low ticket dropshipping:

 • Voordelige producten
 • Lage verdiensten per product/order
 • Aziatische leveranciers
 • Makkelijk te verkopen
 • Langdurige verzending
 • Veel concurrentie

High ticket dropshipping:

 • Dure producten
 • Europese/Nederlandse leverancier
 • Kritische consumenten
 • Verzending moet zo kort mogelijk zijn
 • Relatief weinig concurrentie
 • Hoge verdiensten per product/order

Voor welke vorm van dropshipping kies jij? Zoals je aan bovenstaande rijtjes kunt zien, zijn de verschillen tussen beide vormen van dropshipping behoorlijk groot. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking. Als je eenmaal de gewenste vorm gekozen hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de juiste producten. 

Voorbeelden van goede dropshipping producten

Wil jij graag met dropshipping aan de slag gaan? Zorg er dan voor dat je een vergelijking tussen de hierboven besproken vormen van dropshipping gaat maken. Nadat je dat gedaan hebt, kun je op zoek gaan naar de beste dropshipping producten. Maar, wat zijn nou voorbeelden van dropshipping producten? Wij hebben enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Low ticket dropshipping producten voorbeelden

Geef jij de voorkeur aan low ticket dropshipping? Dan is het vooral een kwestie van orders scoren, orders scoren en nog eens orders scoren. Om dat voor elkaar te krijgen, is het sowieso belangrijk om de juiste producten aan te bieden. Dit zijn producten waar (tijdelijk) vraag naar is en wat echte impulsaankopen zijn. Als dergelijke producten een paar euro’s kosten, kijken veel consumenten hier niet al te kritisch naar.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld handige keukenapparaten, voordelige sieraden of klein speelgoed. Zolang de prijzen maar laag blijven, kun je dergelijke producten behoorlijk makkelijk verkopen. Indien je veel bezoekers naar jouw webshop weet te trekken, is de kans groot dat je al snel dagelijks producten verkoopt. Dat is ook wenselijk, aangezien je echt veel orders moet hebben bij deze vorm van dropshipping.

High ticket dropshipping producten voorbeelden

Geef jij de voorkeur aan dure producten? Dan moet je er rekening mee houden dat de consument erg kritisch is. Dit betekent dat jou website perfect moet zijn én dat je perfecte producten aan moet bieden. Bij high ticket dropshipping is het daarom nog belangrijker om samen te werken met de juiste leveranciers en fabrikanten.

Via het internet kun je gemakkelijk in contact komen met de juiste partijen. Hierbij kun je bijvoorbeeld eens kijken naar dure horloges, dure zonnebrillen of zwembaden/jacuzzi’s. Dergelijke producten zijn nou echte voorbeelden van dropshipping producten in de high ticket wereld.

Hoe kun je de beste dropshipping producten aanbieden?

Zo, je weet nu precies wat enkele voorbeelden van goede dropshipping producten zijn. Een terechte vraag die hierop volgt, is hoe je nou aan de beste dropshipping producten kunt komen. Met andere woorden: wat heb je nodig om bijvoorbeeld dure zonnebrillen of goedkoop klein speelgoed aan te bieden?

Het antwoord op deze vraag is simpel: een goede leverancier. Bij dit online verdienmodel werk je nauw samen met een leverancier/fabrikant. De leverancier/fabrikant zorgt voor de producten en jij zorgt voor de orders. Vervolgens is de leverancier/fabrikant ook verantwoordelijk voor de verzending en retournering.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de keuze voor een leverancier een hele belangrijke keuze is. Je moet écht volledig kunnen vertrouwen op de leverancier. Ook moet de leverancier de juiste producten aanbieden. Dat wil zeggen:

 • Producten die aansluiten op jouw passie/voorkeuren
 • Producten waar vraag naar is vanuit de consumenten
 • Producten die qua kwaliteit aan de verwachtingen voldoen
 • Producten die – indien noodzakelijk – over bijvoorbeeld een CE keurmerk beschikken

Bij het vinden van de juiste dropshipping producten is het daarom zaak om een goede vergelijking te maken. Je moet niet alleen kritisch naar de producten kijken, maar ook naar de leverancier. Als je eenmaal de beste leverancier gevonden hebt, begint het echte genieten. Samen met deze leverancier kun je namelijk veel geld gaan verdienen!

Welke dropshipping producten moet je vooral niet aanbieden?

Het mag duidelijk zijn; je hebt meer dan voldoende keuze wat betreft dropshipping producten. Je kunt uit behoorlijk veel producten kiezen. Ondertussen is het ook van belang om bij bepaalde producten ver weg te blijven:

 • Voeding: voeding is gewoonweg een product dat niet in aanmerking komt voor dropshipping. Dit komt puur doordat je bij voeding met bepaalde hygiënevoorschriften en dergelijke te maken hebt. Juist door alle maatregelen, wetgevingen en voorschriften is het onmogelijk om voedingsproducten te dropshippen.
 • Kleding: op het eerste oog lijkt kleding erg interessant. Dat is het echter niet, aangezien je met ongekend veel retourneringen te maken krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat retourneringen de grote kostenpost voor Zalando is? Indien je kleding gaat dropshippen, ben je dan ook eigenlijk voortdurend bezig met retourneren. Hierdoor komt er nooit een echte swing in jouw dropshipping business.
 • Schoenen: voor schoenen geldt eigenlijk hetzelfde als voor kleding. In eerste instantie lijken schoenen interessant, aangezien hier veel vraag naar is. Ook is de gemiddelde verkoopwaarde van schoenen hoog, maar ook hierbij heb je met veel retourneringen te maken. Laat ook de schoenen daarom zoveel mogelijk links liggen. 
 • Cosmetica: ook relatief veel mensen kiezen voor cosmetica. In onze ogen is dit ook niet de beste keuze, aangezien je verantwoordelijk bent voor de producten die je verkoopt. Als de cosmetica voor ernstige huidklachten zorgt, kan jij aansprakelijk gesteld worden. Mede daarom kun je ook cosmetica het beste links laten liggen.

Houd rekening met de aansprakelijkheid

Wist je dat de aansprakelijkheid één van de grootste nadelen van dropshipping is? Jij gaat een overeenkomst met de klant aan, waardoor jij ook verantwoordelijk bent voor het product. Mocht er onverhoopt iets met het product mis zijn, kan jij daar hoofdelijk voor aansprakelijk gesteld worden.

Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Je zou in ieder geval niet de eerste dropshipper zijn die een behoorlijke boete moet betalen. Gelukkig kun je dit voorkomen:

 • Biedt alleen producten waarbij de risico’s relatief klein zijn. Cosmetica is juist een voorbeeld van een product waarbij de risico’s echt groot zijn.
 • Werk alleen samen met de juiste leveranciers. De juiste leveranciers bieden de gewenste kwaliteit aan; je daarmee op voorhand al dat je veel klachten gaat krijgen over de producten die je verkoopt
 • Zorg dat je zelf heel kritisch bent. Tot slot is het ook belangrijk dat je zelf heel kritisch bent. Zou je bepaalde producten zelf nooit kopen? Ga die producten dan zelf ook niet verkopen. Je moet met eer en geweten blijven handelen, ook in de wereld van dropshipping.

Voor welke dropshipping producten ga jij kiezen?

Zo, in dit artikel heb je echt veel informatie kunnen vinden. Je hebt kennis kunnen maken met enkele dropshipping producten voorbeelden. Daarnaast hebben we je ook van veel handige tips voorzien. Met name de tips die wij hierboven met betrekking tot de aansprakelijkheid hebben gegeven, zijn erg belangrijk.

Het verdienmodel dropshipping is bijzonder interessant. Tegelijkertijd moet je ook met een fors risico rekening houden; het risico dat jij aansprakelijk gesteld kan worden. Om de kans hierop zoveel mogelijk te verkleinen, is het advies om echt heel kritisch te zijn.

Wil je graag inspiratie op doen voor de beste dropshipping producten? Kijk dan eens naar de webshops van andere dropshippers. Mogelijk kun je daarmee direct inspiratie op doen. Je kunt er ook voor kiezen om producten van andere dropshippers te kopiëren. Mocht je bijvoorbeeld erg goed in het adverteren zijn, is dat een prima optie. In dat geval is de kans groot dat consumenten voor jouw website gaan kiezen in plaats van voor de website van jouw concurrenten.

Ga in ieder geval niet over één nacht ijs. Sommige mensen beweren dat je met dropshipping snel rijk kunt worden, maar dat is niet het geval. Je moet een flinke voorbereiding treffen en je moet echt kritisch zijn. Let daarnaast ook goed op jouw passies. Als je passie voor bepaalde producten hebt, is de kans groter dat je die producten in grote hoeveelheden gaat verkopen. Hoe dan ook; wij wensen je graag veel succes met het verkopen van de beste dropshipping producten! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *