Beste crypto wallets

Zo sla je al jouw coins snel en veilig op!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ben je bezig met het handelen in cryptocurrency? En wil je jouw cryptocurrency op een veilige manier opslaan? Dan heb je op dit moment meerdere keuzes. Ons advies is om de keuzes goed naast elkaar te leggen; de veiligheid van jouw cryptocoins mag je absoluut niet onderschatten.

Heb je enig idee wat het belang van een goede crypto wallet is? Als je jouw cryptocoins op een onveilige manier bewaard, bestaat de kans dat je jouw cryptocoins kwijt raakt. Ze kunnen in dat geval immers gestolen worden; dit kom je met enige regelmaat in het nieuws tegen.

Hoe je een diefstal van jouw cryptocoins kunt voorkomen? Gewoonweg door gebruik te maken van de beste crypto wallet. Maar, welke mogelijkheden heb je nou precies? En wat zijn in onze ogen de beste crypto wallets? Met dit artikel nemen wij je mee in de wondere wereld van crypto wallets. Zo bespreken we tussen welke mogelijkheden je kunt kiezen én wat de beste varianten zijn.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Het belang van een goede crypto wallet

Heb je in de afgelopen jaren een flink bedrag in cryptocoins geïnvesteerd? Dan is de kans groot dat dit bedrag al verveelvoudigd is. In de afgelopen jaren hebben de cryptocoins qua waarde immers een flinke stijging doorgemaakt. Juist doordat de cryptocoins zoveel waard zijn, is het van belang dat je jouw coins veilig opslaat.

Als je dit niet doet, loop je simpelweg veel risico. Kwaadwillende kunnen er in dat geval met jouw coins voor gaan. Mocht dat het geval zijn, kun je definitief naar jouw cryptocoins fluiten. De digitale munteenheden kennen immers geen vaste code, zoals bijvoorbeeld bij bankbiljetten wel het geval is.

Het belang van een goede crypto wallet mag absoluut niet onderschat worden. Zéker als je echt op serieuze wijze aan het handelen bent, moet je voor de beste crypto wallet kiezen. Ongeacht of je nou een passieve- of een actieve belegger bent. Zonder een goede crypto wallet zijn jouw cryptocoins eigenlijk niet veilig.

Tevens biedt een crypto wallet het gewenste overzicht. Wil je één van jouw cryptocoins gaan verkopen? Dan weet je direct waar je de keys en dergelijke voor deze coins kunt vinden. Juist, in jouw crypto wallet. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Tussen welke soorten crypto wallets kun je kiezen?

In de afgelopen jaren heeft de cryptowereld niet stilgestaan. Integendeel zelfs. De ontwikkelingen hebben elkaar in ongekend hoog tempo opgevolgd. Juist dankzij dit tempo heb je op dit moment de keuze uit meerdere crypto wallets:

 • Een online wallet. Een online wallet is bijvoorbeeld de wallet die door jouw crypto exchange aangeboden wordt. In dit geval koop je de cryptocoins bij een bepaalde exchange, waarna je bij die exchange ook de coins kunt bewaren. Je hoeft in dat geval dus niet moeilijk te doen met bepaalde transacties of iets dergelijks. Als je de coins gekocht hebt, verschijnen deze eigenlijk direct in jouw online wallet.
 • Software wallet. Dit is een speciale wallet die je kunt creëren met specifieke software. Deze software kun je op bijvoorbeeld jouw pc of smartphone downloaden, waarna je deze naar wens in kunt stellen. Binnen deze software wallet kun je vervolgens al jouw cryptocoins, inclusief keys, bewaren. Op een veilige manier welteverstaan, aangezien dit systeem alleen op jouw pc of smartphone staat.
 • Hardware wallet. Een hardware wallets kun je eigenlijk vergelijken met een portemonnee. De hardware wallet is namelijk echt een fysiek object dat je in jouw handen kunt houden. Met behulp van een speciale code kun je deze hardware wallet alleen voor jou beschikbaar stellen. Als andere mensen niet over deze code beschikken, hebben zij helemaal niks aan jouw hardware wallet. Mocht jij jouw hardware wallet kwijtraken, kun je jouw wallet herstellen. Hierdoor raak je jouw cryptocoins nooit definitief kwijt.
 • Papieren wallet. Tot slot kun je ook nog voor een papieren wallet bewaren. In dit geval bewaar je op een papier alle inlogcodes en jouw geheime keys. Dit stukje papier kun je vervolgens in bijvoorbeeld jouw kluis bewaren. Het klinkt eigenlijk als een vreemde manier, aangezien de cryptocoins juist volledig digitaal zijn. Een dergelijk papieren wallet kan echter wel uitkomst bieden. Houd wel rekening met bijvoorbeeld een brand; in dat geval kun je mogelijk jouw geheime keys kwijtraken.

Wat is voor jou de beste soort wallet?

Heb je interesse om jouw cryptocoins op een veilige manier op te slaan? Dan kun je dus voor één van de vier hierboven genoemde wallets kiezen. Elke wallet heeft zo zijn eigen kenmerken, waardoor elke wallet ook zijn eigen voordelen biedt. De voordelen van de verschillende wallets hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Voordelen online wallet: je hoeft niet moeilijk te doen met transacties of iets dergelijks. Als je jouw coins snel wilt verkopen, is dat ook mogelijk dankzij een online wallet.
 • Voordelen software wallet: je bewaart de coins op een veilige manier. In principe heeft niemand toegang tot jouw softwaresysteem, waardoor je eigenlijk niet bang hoeft te zijn voor bijvoorbeeld een diefstal.
 • Voordelen hardware wallet: eigenlijk is dit de meest veilige manier van cryptocurrency opslag. De hardware wallets zijn volledig offline, kun je beveiligen met jouw eigen wachtwoord en zijn eenvoudig te herstellen bij een eventueel verlies.
 • Voordelen papieren wallet: je kunt de papieren wallet in een veilige kluis bewaren, waardoor echt níemand toegang tot jouw cryptocoins heeft.

Welk voordeel spreekt jou het meeste aan? Om op dit vlak de juiste keuzes te maken, is het ook verstandig om naar jouw manier van handelen te kijken. Ben je bijvoorbeeld actief aan het handelen of mogelijk zelfs met day traden bezig? Dan is een online wallet toch wel het makkelijkste. Als je juist een passieve belegger bent, kun je wellicht beter voor één van de andere varianten kiezen.

Beleg je echt met forse bedragen? En heb je op dit moment bijvoorbeeld meerdere bitcoins in beheer? Dan doe je er verstandig aan om níet voor een online wallet te kiezen. Want; de cryptocurrency exchange waar je gebruik van maakt, kun je nooit voor 110% vertrouwen. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat jouw coins alsnog gestolen worden. Ook kan de exchange failliet gaan; wat gebeurt er op dat moment nou precies met jouw cryptocoins?

Je merkt het al; de verschillende soorten wallets hebben hun eigen voor- en nadelen. Over de nadelen van de verschillende wallets informeren wij je hieronder ook graag:

 • Nadelen online wallet: dit is niet altijd de meest veilige manier. Mocht er iets met de cryptocurrency exchange gebeuren, ben je mogelijk jouw cryptocoins kwijt.
 • Nadelen software wallet: de software kun je in principe maar op één device installeren. Mocht er iets met dat device gebeuren, ben je mogelijk jouw cryptocoins kwijt.
 • Nadelen hardware wallet: bij een hardware wallet krijg je één keer een beveiligingscode geleverd. Deze code moet je heel goed bewaren en moet je dus eigenlijk ergens opschrijven. Dat brengt uiteraard een bepaald risico met zich mee.
 • Nadelen papieren wallet: dit is eigenlijk de minst logische variant. Je bent met digitale valuta bezig, maar gaat vervolgens wel de code op papier opschrijven. Bovendien loop je het risico dat je de code kwijtraakt.

De beste online crypto wallets

Gaat jouw voorkeur uit naar een online crypto wallet? Als je graag snel de beschikking tot jouw cryptocoins wenst te hebben, is dit inderdaad een prima keuze. Wel is het zaak dat je hier heel voorzichtig mee om gaat. Als je meerdere Bitcoins hebt, is het bijvoorbeeld niet ‘handig’ om al deze Bitcoins bij jouw cryptocurrency exchange op te slaan.

Mocht je hier wel voor kiezen, moet je heel kritisch kijken naar de cryptocurrency exchange. Niet alle cryptocurrency exchanges zijn namelijk even veilig. Onder meer de volgende exchanges zijn volgens ons wel aan te raden:

 • Bitvavo: dit is de grootste cryptocurrency exchange van Nederland. Aangezien dit zo’n grote exchange is, kun je op een bepaalde mate van veiligheid rekenen. 
 • Coinbase: wereldwijd is dit één van de grootste cryptocurrency exchanges. Ook hierbij geldt weer dat je van een bepaald niveau van veiligheid uit kunt gaan. 
 • Binance: ook Binance is één van de grotere exchanges van de gehele wereld. Bij deze cryptocurrency exchange zou je dus ook relatief veilig jouw cryptocoins op kunnen slaan. 

Is het nu per sé aan te raden om voor één van deze online crypto wallets te kiezen? Volgens ons is het beter om te kiezen voor een hardware wallet. Voor welk hardware wallet je dan het beste kunt kiezen, lees je hieronder.

De beste hardware crypto wallets

Wil jij jouw cryptocoins op een hele veilige manier opslaan? Dan kies je bij voorkeur voor een hardware crypto wallet. Een hardware crypto wallet is veilig, werkt relatief makkelijk en is ook in veel varianten te verkrijgen. Als jouw voorkeur naar een hardware wallet uitgaat, zijn dit de beste varianten waar je voor kunt kiezen:

 • Ledger Nano S: het merk Ledger is één van de betere merken in de wereld van hardware crypto wallets. In onze ogen springt de Nano S variant er met kop en schouders bovenuit, indien je voor een relatief voordelig bedrag een hardware wallet aan wilt schaffen.
 • Ledger Nano X: vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan kun je ook prima voor de Nano X variant kiezen. Deze variant is te koppelen aan jouw smartphone. Ook kun je op deze hardware wallet meer dan 100 cryptomunten opslaan.
 • Trezor Wallet: ook de Trezor Wallet is één van de beste hardware wallets van dit moment. Deze wallet ondersteunt vrij veel altcoins en is ook relatief voordelig geprijsd.

Voor welk van deze hardware wallets je het beste kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Kijk goed naar het prijskaartje, naar de mogelijkheden en naar de hoeveelheden coins die je op de wallet op kunt slaan. Bij de Ledger Nano S kun je bijvoorbeeld 4 cryptomunten opslaan, terwijl je bij de Nano X variant meer dan 100 cryptomunten op kunt slaan. Een aanzienlijk verschil dus.

De beste software crypto wallets

Maak jij het liefste gebruik van software? En wil je daarom van goede software crypto wallets gebruik gaan maken? Ook dan is het prettig om te weten dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Met name in de recente jaren zijn meerdere goede softwaresystemen op de markt gebracht:

 • Mycellium: deze software wallet kun je op zowel Android- als op iOs smartphones installeren. 
 • Exodus: Exodus is één van de meest gebruikte software wallets. Deze wallet werkt prima en is volledig gratis (!).
 • Jaxx Liberty: ook kun je voor de wallet van Jaxx Liberty kiezen. Met deze software wallet kun je tot wel 85 coins op al jouw apparaten bewaren.

Ook hierbij geldt weer dat je een goede vergelijking moet maken. Alleen aan de hand van een goede vergelijking kun je voor jezelf de juiste keuze maken. Kijk in ieder geval goed naar het soort device dat je hebt en naar jouw wensen. Houd ook goed het prijskaartje in de gaten; de prijskaartjes voor de software wallets variëren nogal.

Wat raden wij aan?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de verschillende crypto wallets. Ook hebben we in dit artikel aangegeven wat – volgens ons – de beste crypto wallets zijn. Maar, voor welk soort crypto wallet kun je nou het beste kiezen? In onze ogen kies je het beste voor een hardware wallet. Een dergelijke wallet is veilig, kent weinig risico’s en is ook nog eens tastbaar. Het klinkt raar, maar juist dat laatste zorgt volgens ons psychisch voor een goed gevoel. Je kunt als het ware jouw cryptocoins in jouw hand vasthouden; dat voelt echt heel veilig aan.

Voor welke hardware wallet je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt van jouw voorkeuren af. Als je voor één van de hierboven genoemde varianten kiest, maak je wat ons betreft een prima keuze. Deze varianten kun je overigens gewoon via internet bestellen en daarna installeren. Volg bij de installatie goed de instructies op en schrijf de unieke code goed op. Deze code ga je in de toekomst namelijk nodig hebben en wordt slechts één keer verstrekt!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *