Wat is de beste crypto exchange?

Welke crypto exchange kun je het beste gebruiken?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
beste crypto exchange

Heeft de populariteit van de cryptocurrencies jouw aandacht getrokken? En zou jij graag mee willen profiteren van de alsmaar stijgende koersen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: het is steeds gemakkelijker geworden om cryptocoins aan te schaffen. Ook het bewaren en vervolgens verkopen van de cryptocoins is bijzonder simpel geworden. 

Maar, hoe doe je dat nou precies? En wat heb je hier voor nodig? Eén van de onmisbare ‘benodigdheden’ hierbij is een crypto exchange. In dit artikel vertellen wij je graag wat een crypto exchange is, tussen welke exchanges je kunt kiezen én hoe je de juiste keuze kunt maken.

We kunnen nu alvast één ding verklappen: het aanbod van crypto exchanges is echt bijzonder divers geworden. Als je nu op zoek naar een nieuwe crypto exchange gaat, kun je echt uit tientallen varianten kiezen. Variërend van hele grote crypto exchanges tot aan de kleinere spelers. Aan de hand van de informatie uit dít artikel kun je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze maken!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is een crypto exchange?

Als je in cryptocurrencies wilt handelen, heb je hier een crypto exchange voor nodig. Dit kun je eigenlijk als een bedrijf zien waar je de coins in kunt kopen, waar je de coins kunt bewaren en waar je de coins weer kunt verkopen. 

Eigenlijk kun je een crypto exchange het beste met een beurs vergelijken. Op de aandelenbeurs kun je bijvoorbeeld in aandelen handelen, terwijl je bij een crypto exchange in cryptocurrencies kunt handelen. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Zijn een crypto exchange en broker hetzelfde?

Op meerdere websites zien wij dat de termen ‘broker’ en ‘exchange’ door elkaar heen gebruikt worden. In onze ogen is dat niet altijd even duidelijk, aangezien er duidelijke verschillen bestaan tussen een broker en een exchange:

 • Exchange: een exchange is echt in het bezit van de cryptocoins. Je kunt als handelaar zijnde dus de cryptocoins rechtstreeks van deze partij kopen.
 • Broker: een broker is eigenlijk een bemiddelaar tussen de handelaar en de exchange. Als je van een broker gebruik maakt, betekent dit dat je ook kosten moet betalen; een broker bemiddelt immers niet gratis.

Zoals je kunt zien, is het interessanter om voor een exchange te kiezen. Met een crypto exchange geniet je van veel gemak, terwijl de kosten relatief laag blijven. Het lastige is alleen dat je uit heel veel soorten exchanges kunt kiezen, waarover hieronder meer.

Tussen welke crypto exchanges kun je kiezen?

Wil je graag handelen in cryptocurrency? Dan is het aanmaken van een account bij een exchange de eerste stap die je moet zetten. Maar, voor welke crypto exchange kun je nou het beste kiezen? En waar moet je op letten bij het vergelijken van de crypto exchanges? Dat zijn twee vragen waar wij je in dit artikel graag een uitgebreid antwoord op gaan geven.

Graag willen we je alvast het volgende meegeven: je kunt echt uit tientallen exchanges kiezen. Meer en meer bedrijven zijn met een eigen exchange start, puur omdat er veel geld in deze wereld omgaat. Als je het als crypto exchange aanpakt, kun je zodoende ook (heel) veel geld verdienen. Voor het overzicht hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende crypto exchanges in ons land:

 • Bitvavo
 • Litebit
 • Binance
 • Coinmerce
 • Bitonic
 • BTCDirect
 • Coinbase

Let op: dit zijn lang niet alle crypto exchanges. Uit eigen ervaring weten wij echter wel dat dit de betere crypto exchanges zijn. Dit zijn tevens de grotere crypto exchanges; zowel in ons land als in de gehele wereld. Als we naar bijvoorbeeld Coinbase kijken, zien we dat dit één van de grootste exchange wereldwijd is. Een partij als Bitvavo richt echter meer op ons land. 

Hoe kun je de beste crypto exchange uitkiezen?

Zo, je hebt alvast met enkele crypto exchanges kennis kunnen maken. Voordat je daadwerkelijk in de cryptocurrencies kunt gaan handelen, moet je een account bij één van de vele crypto exchanges gaan maken. Het is dus de hoogste tijd om een keuze te gaan maken tussen de crypto exchange.

Is dit een belangrijke keuze? Ja, dit is een keuze waar behoorlijk veel van afhangt. Hoe dat precies zit, bespreken we graag in het restant van dit artikel. In dit artikel zetten we de belangrijkste criteria van de exchanges op een rijtje. Als je juist op deze exchanges goed weet te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

In welke cryptocoins wil je handelen?

Wil jij vooral in de Bitcoin gaan handelen? Gaat jouw voorkeur uit naar Ethereum? Of gaat jouw voorkeur uit naar de altcoins? De keuze is aan jou. Deze keuze is echter al bepalend voor de exchanges waar je voor kunt kiezen. Bij eigenlijk alle exchanges kun je Bitcoin kopen, maar bij lang niet alle exchanges kun je bijvoorbeeld altcoin X kopen. 

Het is dan ook zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Merk je al snel op dat jouw voorkeur uitgaat naar niet al te bekende altcoins? Dan kom je al snel bij één van de grotere altcoins uit. Mocht je het liefste in de grotere coins willen investeren, kun je bij vrij veel exchanges terecht.

Met andere woorden: je moet jouw wensen af zien te stemmen op het aanbod van de exchanges. Bekijk daarom gewoon bij verschillende exchanges het aanbod. Houd daarbij ook rekening met het feit dat veel exchanges continu nieuwe cryptocoins aanvullen. Zo is het goed mogelijk dat Coinbase over een paar maanden plots véél meer cryptocoins aanbiedt.

Wat voor kosten rekent de exchange?

Heb je meerdere exchanges gevonden die de gewenste cryptocoins verkopen? Dan is het zaak om eens goed naar de kosten van de exchanges te kijken. Uiteraard is het hierbij wenselijk dat de kosten zo laag mogelijk uitvallen. Waarom? Omdat je in dat geval het hoogste rendement kunt behalen.

Ben je van plan om heel passief te investeren? Dan zijn de handelskosten eigenlijk een stuk minder van belang. Deze handelskosten betaal je namelijk alleen maar als je cryptocoins aankoopt of weer verkoopt. Mocht je dit heel stelselmatig doen, maken de hogere kosten niet al te veel uit.

Ben je echter van plan om te day traden? Of wil je eigenlijk wel wekelijks nieuwe trades plaatsen? Dan is het super belangrijk om voor de exchange met de laagste kosten te gaan. Des te lager de kosten zijn, des te meer winst je kunt maken.

Hoe kun je bij de exchange handelen?

Verder raden wij je ook aan om goed naar de werking van de exchange te kijken. Let hierbij op onder meer de volgende aspecten:

 • De website. Is de website van de exchange overzichtelijk? Kun je makkelijk geld storten? Werkt de website snel? En vind je de website ook aangenaam werken?
 • De mobiele app. Is het ook mogelijk om een mobiele app van de exchange te downloaden? Dat is wel zo wenselijk, aangezien een mobiele app toch wel heel handig is. Mocht de exchange een mobiele app aanbieden, is het advies om die alvast te downloaden. Bepaal vervolgens of dit allemaal naar wens werkt.
 • Betaalmogelijkheden. Ga ook goed na met welke betaalmogelijkheden je bij de exchange kunt betalen. Kun je dit bijvoorbeeld middels iDeal doen? Of moet je dit per sé via bijvoorbeeld PayPal doen? Dikt verschilt van exchange tot exchange. Feit is wel dat meer en meer exchanges nu de mogelijkheid aanbieden om middels iDeal te betalen.

Al met al moet je een goede indruk van de totale look and feel krijgen. Check hierbij bijvoorbeeld ook de social media kanalen van de crypto exchange. Is de exchange op social media actief? Dat is veelal een goed teken; dit geeft immers aan dat zij serieus bezig zijn. Als een exchange minder op social media actief is, is dat echter niet direct een slecht teken hoor. Nee, je moet vooral zelf een gevoel gaan creëren bij een exchange. Dat doe je door naar onder meer bovengenoemde punten te kijken.

Hoe gaat het aanmeldproces in zijn gang?

Wij raden je ook aan om goed naar het aanmeldproces te kijken. Bij sommige exchanges duurt dit een paar minuten, terwijl je hier bij andere exchanges dagenlang mee bezig bent.

Het meeste ideale is als je snel en gemakkelijk een account aan kunt maken. Waarom? Nou, op het moment dat een cryptocoins een lage koers heeft, wil je direct toe kunnen slaan. Je wilt dan niet eerst nog dagenlang te hoeven wachten totdat jouw aanmelding goedgekeurd is.

Overigens verandert het aanmeldproces met enige regelmaat. Dit komt puur doordat de exchanges met meer en meer wettelijke regels te maken krijgen. Ten opzichte van bijvoorbeeld 5 jaar geleden moet je nu al veel meer gegevens invullen bij het aanmeldproces. Ook moet je je verifiëren tijdens het aanmeldproces; ga ook goed na op welke manier je dit precies moet doen. 

De veiligheid

Verder is het ook heel belangrijk om goed naar de veiligheid van de exchange te kijken. Kun je veilig geld overmaken naar de exchange? En kun je ook veilig jouw coins op de exchange bewaren? In het verleden is – spijtig genoeg – gebleken dat niet alle exchanges op dit punt hun zaakjes op orde hadden. Wij raden je dan ook aan om hier echt heel kritisch naar te kijken.

Hoe je de mate van veiligheid het beste kunt beoordelen? Nou, het is toch wel heel prettig als je zelf invloed op de veiligheid van jouw account uit kunt oefenen. Zo is het bij meer en meer exchanges mogelijk om een tweede stap tijdens het aanmelden toe te voegen. Dat betekent dat je een unieke code op jouw telefoon binnenkrijgt. Alleen als je die code invult, kun je inloggen. Je kunt je vast voorstellen dat het inloggen hiermee echt veel veiliger is.

Ga al met al goed na hoe het met de veiligheid gesteld is. Mocht je het lastig vinden om dit zelf te beoordelen, kun je ook naar ervaringen van andere gebruikers kijken. Zij geven al snel genoeg aan als er iets met de veiligheid niet in orde is.

De support

Als je eenmaal een account bij een exchange gemaakt hebt, kom je wellicht met vragen te zitten. Of er blijkt iets toch niet goed te werken of iets niet goed te gaan met bijvoorbeeld jouw aanmelding. In dat geval is het wel zo prettig als je een beroep kunt doen op een goede klantenservice.

Ons advies is dan ook om goed naar de aangeboden support te kijken. Let daarbij op onder meer de volgende facetten:

 • De contactmogelijkheden. Kun je de exchange via de telefoon bereiken? Of via de mail? Of via een chat? Of via een online contactformulier? Ga dit goed na en bepaal voor jezelf waar je het meeste behoefte aan hebt of aan zou hebben.
 • De ‘openingstijden’. Ga ook goed na op welke tijden de klantenservice bereikbaar is. Idealiter is de klantenservice 24/7 bereikbaar, maar dat is bij niet alle exchanges het geval.
 • De ervaringen van andere gebruikers. Ook op dit gebied kun je goed kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. 

Ervaringen van andere gebruikers

Tot slot raden wij je aan om goed naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken. Zijn veel van deze ervaringen bijzonder positief te noemen? Dan is dat een goed teken; een teken dat de exchange haar zaakjes op orde heeft. Kom je online veel negatieve beoordelingen tegen? Dan is dat iets om even goed over na te denken. Mogelijk geven deze negatieve beoordelingen aan dat de exchange toch niet zo goed is als je zou willen/denken. De ervaringen van andere gebruikers kunnen zodoende erg waardevol zijn!

Slotwoord

Zo, je weet nu precies hoe je de beste crypto exchange kunt vinden. Als afsluiter van dit artikel hebben wij nog twee handige tips voor je:

 • Profiteer eventueel van referrals. Het is mogelijk om bij crypto exchanges van een referral te profiteren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een cadeau krijgt als je een nieuwe gebruiker aanmeldt. Met dergelijke referrals probeert de exchange uiteraard meer en meer klanten te trekken.
 • Ga niet over één nacht ijs. De keuze voor een crypto exchange is voor jouw uiteindelijke resultaten van essentieel belang. Ga daarom niet over één nacht ijs, maar maak echt een goede vergelijking voor jezelf. 

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *