Beste affiliate niches om mee te beginnen? Dit is wat iedereen fout doet!

In navolging van het artikel over het vinden van de perfecte affiliate niche, leek het me een goed idee om een blog te schrijven over wat nou eigenlijk de beste affiliate niches zijn.

Dus: in welke niche kun je het beste beginnen, als je met affiliate marketing wilt gaan starten?

Want, wanneer je een affiliate website wilt gaan beginnen, zul je toch echt een niche moeten kiezen waarmee je wilt gaan starten. Het punt van veel beginners is dat ze hier veel moeite mee hebben; daarom wil ik je op weg helpen en je vertellen over de beste affiliate niches om mee te beginnen.

Wat veel mensen fout doen als ze een niche kiezen

De meeste mensen beginnen veel te breed.

Ze kiezen bijvoorbeeld als niche ‘afvallen’. Natuurlijk is dit een goede niche, maar het is veel te breed. Afvallen is namelijk een erg breed onderwerp. Je kunt afvallen met hardlopen, afvallen met diëten (en daarin heb je ook nog veel verschillende niches).

Zoveel mensen die met affiliate marketing beginnen, gaan in het begin al veel te breed maken en gaan content maken over ‘afvallen’.

Het is juist belangrijk om een hele specifieke niche te kiezen. Bijvoorbeeld ‘afvallen met paleo’.

specifieke niche affiliate marketing

De mensen die dan op je affiliate website komen, weten zo namelijk al wat ze willen. Daarnaast scoor je zo makkelijker in Google (je site is erg specifiek, en er is minder concurrentie).

Grootste affiliate niches

Kijk, ik kan je wel een lijstje geven van de beste affiliate niches om mee te beginnen, maar dat is er niet. Er is niet een beste niche; natuurlijk zijn er wel de grootste en bekendste niches, zoals:

  • Afvallen
  • Geld verdienen/Financiën
  • Dating
  • Fitness
  • Hobby

maar er is geen beste niche. Allemaal zijn ze even goed, maar ze zijn veel te breed om al direct in te beginnen.

Kies daarom zo specifiek mogelijk je niche.

Specifieke niche voorbeelden

Hieronder zal ik van elke ‘grote’ niche een voorbeeld geven van hoe je zo specifiek mogelijk kunt gaan.

Afvallen

In de afvallen niche kun je veel verschillende richtingen op.

Zo zijn er mensen die willen afvallen door te sporten, met fitness, door gezonder te eten, door koolhydraatarm te eten, enzovoorts.

Ga eens op verschillende afvallen-forums kijken welke onderwerpen en sub-onderwerpen er zijn. Hier kun je dan een affiliate site omheen bouwen.

Geld Verdienen/Financiën

Eén van de niches waar ik zelf behoorlijk actief in ben, is de geld verdienen-niche.

Hier kun je ook weer alle kanten op. Je kunt een site maken over geld verdienen op internet, meer geld verdienen met je huidige baan, geld lenen, thuis geld verdienen enzovoorts.

Ook hier is het een goed idee om de forums op te gaan en te zoeken naar wat goede niches zijn.

Dating

Eén van de grootste niches wereldwijd is ongetwijfeld de dating-niche.

En ook hier kun je natuurlijk alle kanten op. Ga eens zo specifiek mogelijk. Je hebt hier zoveel richtingen in, zoals bijvoorbeeld Christelijk daten, jongeren daten, hoogopgeleid daten, enzovoorts.

Fitness

Begin niet zomaar een fitness affiliate website, maar ga diep.

Denk eens aan de verschillende lichaamsgroepen die je kunt trainen. Je kunt een affiliate site beginnen over buikspieren kweken, over biceps trainen, triceps trainen, enzovoorts.

Hobby

De hobby-markt is helemaal groot! Het leuke hiervan is dat mensen er graag geld aan uitgeven en er ook geld voor over hebben – het is tenslotte hun hobby.

Een leuk voorbeeld is Fred’s Bouwtekeningen. Dit is een populair affiliate product en veel beginnende affiliates starten hiermee.

Zo maken alleen de grote fout om specifiek op bouwtekeningen te zitten. Beter zou bijvoorbeeld zijn om een site op te zetten over bouwtekeningen van kippenhokken.

Hoe vind je de perfecte niche?

Ik kan hier wel een heel artikel schrijven over hoe je de beste affiliate niche kunt vinden, maar Martijn heeft dit al heel goed gedaan.

Ik raad je dan ook aan om dit artikel eens goed door te lezen, en aan de hand daarvan een goede affiliate marketing niche te kiezen.

Onthoud: ga zo specifiek mogelijk. Kies niet voor een hele brede niche, maar een specifieke niche. Je kunt later altijd nog uitbreiden en je site groter maken.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *