Belasting en een passief inkomen, hoe zit dat nou eigenlijk?

passief inkomen belasting

Belasting en een passief inkomen opbouwen, hoe zit dat nou eigenlijk?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe het met de belasting zit als je een passief inkomen verdient.

Waarschijnlijk ben je zelf bezig met het opbouwen van een passief inkomen, of ben je van plan om dit te doen.

Ik verdien al jaren een passief inkomen dankzij het internet, en op deze pagina zal ik je vertellen over belasting in de Nederlandse wetgeving.

Hoe zit het met de belasting als je een passief inkomen verdient?

Passief inkomen is net als elk ander inkomen, gewoon een inkomen.

En je inkomen moet je opgeven bij de Nederlandse Belastingdienst, dus ook je passieve inkomen moet je opgeven bij de Belastingdienst.

Het is dus eigenlijk vrij simpel: zoals elk inkomen moet je ook het passieve inkomen opgeven bij de Belastingdienst, en moet je gewoon belasting betalen over je passieve inkomen.

In mijn artikel over geld verdienen op internet en belasting lees je er meer over.

Loop niet te ver op de zaken vooruit

Ik zie veel mensen deze fout maken:

Ze hebben nog nooit een cent online verdient, en vragen zich af hoe het zit met belasting en BTW over het geld wat je via het internet verdient.

Mijn advies is altijd: zorg eerst eens dat je eindelijk geld gaat verdienen op het internet, en kijk dan hoe het zit met belasting en BTW (alhoewel dit dus vrij simpel is, want je moet alles gewoon opgeven).

Toen ik begon met geld verdienen op het internet heb ik een boekhouder ingehuurd die mij alles heeft uitgelegd en alles voor mij regelt.

Zo hoef ik me zelf geen zorgen te maken over belasting en BTW en focus ik me op het ene ding wat belangrijk is en waar ik goed in ben: geld verdienen op internet.

Dat is dan ook mijn advies aan jou: begin met geld verdienen op internet, en huur dan een boekhouder in.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *