Affiliate marketing hacks

Waarom je absoluut nooit met affiliate marketing hacks aan de slag moet gaan

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Lukt het jou maar niet om succes te behalen met jouw affiliate website? Heb je echter wel al de nodige tijd en geld in jouw affiliate website geïnvesteerd? Dan bestaat de kans altijd dat je ietwat wanhopig raakt en gebruik gaat maken van affiliate marketing hacks

Is het aan te raden om met affiliate marketing hacks aan de slag te gaan? En wat zijn bekende voorbeelden van affiliate marketing hacks? Die twee vragen staan in dit artikel volledig centraal. 

Zoals je ongetwijfeld weet, hebben wij onwijs veel ervaring met affiliate marketing opgedaan. Wij weten daardoor als geen ander wat wél werkt en wat níet werkt. Door die kennis kunnen wij een juist oordeel vellen over het gebruik maken van affiliate marketing hacks. Dat is dan ook de reden waarom wij dit artikel schrijven én waarom wij jou willen waarschuwen voor het gebruik maken van affiliate marketing hacks.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn voorbeelden van affiliate marketing hacks?

Een bekend kenmerk van een affiliate marketing hack is dat de focus op de korte termijn ligt. Dit betekent dat je op de korte termijn bijvoorbeeld veel bezoekers op jouw website aan wilt trekken. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Door bijvoorbeeld gedurende een korte tijd te adverteren op Facebook of via Google
  • Door een tijdelijke kortingsactie van een product te benadrukken op jouw website. Voor die tijdelijke kortingsactie kun je bijvoorbeeld een volledige product review schrijven, waarin je de tijdelijke kortingsactie benadrukt.
  • Een eenmalige mailing naar e-mailadressen die je bijvoorbeeld via het internet gekocht hebt.

Al deze voorbeelden hebben dus maar één doel: binnen een korte periode veel bezoekers naar jouw website trekken. Uiteraard gaat dat doel gepaard met een hoofddoel: op korte termijn de nodige orders scoren. Maar, waarom moet hierbij de focus op de korte termijn liggen? Juist, dat is eigenlijk helemaal niet nodig. 

Sterker nog: het is in onze ogen uiterst onverstandig om op deze manier met affiliate marketing hacks om te gaan. Als je met deze ‘hacks’ omgaat, richt je jouw pijlen namelijk alleen maar op de korte termijn. De stad Rome is echter ook niet in één dag gebouwd; nee, dit is ook alleen mogelijk geweest doordat men een lange termijn visie had.

Als jij zelf met affiliate marketing aan de slag gaat, is een lange termijn visie ook onwijs belangrijk. In de rest van dit artikel bespreken we graag uitgebreid wáárom het gebruik maken van affiliate marketing hacks niet aan te raden is. Ga er even goed voor zitten, laat je verrassen en ga direct op de juiste manier met jouw affiliate business aan de slag!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom zijn affiliate marketing hacks niet aan te raden?

Zoals hierboven al aangegeven, zijn wij absoluut niet te spreken over affiliate marketing hacks. Zo op voorhand zien de hacks er bijzonder leuk en interessant uit, maar dat valt in de praktijk behoorlijk tegen. Dit kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld.

Hierboven hebben meerdere voorbeelden van een affiliate marketing hack genoemd, waarbij één van de voorbeelden het schrijven van een tijdelijke productreview was. In deze review zou je dan de lage prijs van een tijdelijke korting aanstippen, bijvoorbeeld bij Bol.com of Coolblue.

Stel nou dat Bol.com een bepaalde laptop met 300 korting aanbiedt. Dat klinkt op papier super interessant, maar deze korting duurt slechts een week. Jouw bezoekers hebben dus slechts een week om deze laptop via jouw website te bestellen bij Bol.com. Om dat voor elkaar te krijgen, ga je er alles aan doen om een overtuigende product review te schrijven in combinatie met advertenties op Facebook.

Dit betekent dat je de nodige tijd aan het schrijven van deze product review moet besteden. Deze product review moet immers ver boven de rest uitsteken en moet echt op gaan vallen. Daarnaast moet je ook dus ook nog met de Facebook advertenties aan de slag, aangezien je gedurende deze week zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website toe wilt trekken.

Met andere woorden: je besteedt onwijs veel tijd aan slechts één week. En na deze week dan? Dan zit je met een product review waar je in principe niks aan hebt. Tijdens deze week kun je zeker het nodige geld verdienen, maar het staat niet in verhouding tot de mogelijke inkomsten gezien op de lange termijn.

Uit dit voorbeeld blijkt duidelijk dat je véél beter jouw focus op de lange termijn kunt richten. Als je nou een goede product review had geschreven zonder daarin een kortingsactie continu te benadrukken, zou je maanden later nog steeds aan deze review kunnen verdienen. In eerste instantie heb je je echter laten leiden door de aanbieding van Bol.com, waardoor je eigenlijk veel van jouw kostbare tijd hebt verspild.

Moraal van het verhaal: bij affiliate marketing is het onwijs belangrijk om continu aan de lange termijn te denken. Laat de affiliate marketing hacks dus links liggen en ga echt op een serieuze manier met jouw affiliate business aan de slag. Als je dát gaat doen, kun je op de lange termijn veel geld verdienen.

Het belang van lange-termijn-denken

Wat is voor jou ooit de reden geweest om als digitaal ondernemer te starten? Wilde je die ene week van het jaar veel geld gaan verdienen dankzij een aanbieding van Bol.com? Of wilde je graag streven naar financiële vrijheid? Juist; de kans is groter dat je wilt streven naar deze financiële vrijheid.

Met deze tegenstelling laten we eigenlijk al direct het belang van lange-termijn-denken inzien. Als je jouw pijlen op de lange termijn richt, ben je immers écht in staat om veel geld te gaan verdienen. Je bent namelijk langdurig met een bepaald doel en met bepaalde middelen bezig. Dat werkt een stuk beter dan houtje-touwtje werk waarbij je de pijlen richt op een tijdelijke kortingsactie.

In onze ogen is het onwijs belangrijk om continu de lange termijn in de gaten te houden. Jouw affiliate website moet nú scoren, maar moet ook over een jaar nog zien te scoren. Dat kun je maar op één manier voor elkaar krijgen: door met een duidelijke strategie aan de slag te gaan.

Binnen een duidelijke strategie is geen ruimte voor de hacks. Nee, in een goede strategie is wél ruimte voor content van een hoog niveau, duurzame samenwerkingen en continu optimalisatie van jouw affiliate website. Dit artikel sluiten we graag af met enkele handige tips vanuit onze kant. Tips waarmee je écht veel duurzamer kunt gaan denken én dus jouw visie voor de lange termijn vorm kunt gaan geven. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijke visie noodzakelijk is om succesvol met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Tip 1: stel een ambitieus doel voor de komende 3 á 5 jaren

In de afgelopen 3 á 5 jaren is vrij veel veranderd. Eén van de veranderingen is dat online shoppen nóg populairder geworden is. Het is niet geheel verrassend dat de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen maar populairder gaat worden. Voor jou, als affiliate marketeer, biedt dit meer en meer kansen.

Mede daarom willen we jou aanraden om een ambitieus doel op te stellen voor de komende 3 á 5 jaren. Tijdens deze periode ben je continu met jouw eigen business bezig, waarbij het einddoel centraal staat. Dit betekent dat je deze gehele periode super bevlogen en enthousiast bent; je wilt immers het einddoel behalen.

Als je een ambitieus doel voor jezelf stelt, is de kans groot dat je dat doel ook daadwerkelijk gaat behalen. Je gaat er immers alles aan doen om het doel überhaupt te kunnen behalen. Maar, dat is niet het enige. Dankzij dit ambitieuze doel ga je namelijk ook met jouw lange termijn visie aan de slag. Datgene waar je vandaag mee aan de slag gaat, is over 1,5 jaar immers nog steeds waardevol. Althans; dat is het geval als je níet met de affiliate marketing hacks aan de slag gaat!

Tip 2: blijf je website continu optimaliseren

De wereld van affiliate marketing staat nooit stil. Jouw concurrenten staan dus ook nooit stil en proberen ook continu naar verbeteringen te zoeken. Dat moet ook voor jouw affiliate website de nieuwe standaard worden. Je moet simpelweg continu jouw eigen website willen verbeteren, jouw content blijven verbeteren en zodoende meer toegevoegde waarde leveren.

Het gezegde luidt niet voor niets ‘stilstand is achteruitgang’. Probeer daarom jouw concurrenten goed te analyseren, probeer eens bij andere affiliate websites in hele andere niches een kijkje te nemen en ga optimaliseren. Om op de lange termijn succesvol te kunnen zijn, is het woord ‘optimalisatie’ van doorslaggevend belang. Alles wat je nú aan jouw website optimaliseert, sorteert namelijk effect voor de komende jaren!

Tip 3: kopieer jouw succesformule

Heb je jouw eerste affiliate website tot een succes uit weten te bouwen? Dan heb je deze website ongetwijfeld ook voor het grootste gedeelte weten te automatiseren. Je hebt wellicht professionele tekstschrijvers die de beste content voor jou plaatsen en je maakt gebruik van de juiste plug-ins.

Als dat het geval is, kun je relatief makkelijk jouw succesformule gaan kopiëren. Je weet daardoor ook een tweede succesvolle affiliate website op te starten. Dit proces kun je keer op keer herhalen, waardoor je uiteindelijk nóg meer geld gaat verdienen. Dit is dan volledig te danken aan jouw lange termijn visie én niet aan het gebruik maken van affiliate marketing hacks!

Slotwoord

Er bestaat geen twijfel over: affiliate marketing hacks zijn leuk, maar bieden niet de gewenste toegevoegde waarde. Richt je focus altijd op de lange termijn, blijf streven naar verbeteringen en bouw jouw affiliate marketing imperium daarmee verder en verder uit.

Veel succes! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *