WordPress rollen en rechten; wat betekenen ze?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Welke WordPress rollen zijn er? En welke rechten hebben ze?

In WordPress is het mogelijk om gebruikers aan te maken en deze te voorzien van rollen en rechten. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt, waarin meerdere gebruikers berichten kunnen plaatsen.

Maar wat betekenen deze rollen eigenlijk? Wat kan een ‘redacteur’ wel, wat een ‘auteur’ niet kan?

In dit artikel zal ik vertellen wat de rollen in WordPress precies inhouden, en welke rechten gebruikers hiermee hebben.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Welke WordPress rollen zijn er?

Er zijn in WordPress standaard 5 rollen welke je aan een gebruiker kunt toekennen, namelijk:

  • Abonnee
  • Beheerder
  • Redacteur
  • Auteur
  • Schrijver

Wanneer een gebruiker zich aanmeld is hij of zij standaard ‘Abonnee’. Als je dat wilt kun je dit veranderen via het beheerdersgedeelte van je WordPress website. Hiervoor ga je naar ‘Gebruikers’, ‘Alle gebruiker’ en selecteer de gebruiker die je van rol wilt veranderen. Daar kun je kiezen tussen de bovenstaande rollen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Welke rechten hebben deze rollen?

Ik kan me voorstellen dat het verschil tussen bijvoorbeeld de ‘Auteur’ en ‘Schrijver’ rol moeilijk in te denken is. Een auteur klinkt namelijk hetzelfde als een schrijver. Toch zit er wel degelijk verschil in. Ik zal de rollen even per rol toelichten.

Abonnee

Een abonnee is in principe niets meer dan een lid van je website en kan geen artikelen toevoegen. Het enige wat een abonnee kan is inloggen op je website, zodat hij of zij niet telkens zijn of haar gegevens hoeft achter te laten om een reactie op je website achter te laten.

Auteur

Een auteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren. Let op: de auteur kan niet andermans berichten bewerken.

Beheerder

De beheerder kan simpelweg alles en kan elke menuknop van het beheerdersgedeelte van je website zien. De beheerder is als het ware de eigenaar van de website.

Redacteur

Een redacteur kan zelf berichten maken, publiceren en bewerken, en kan ook andermans berichten bewerken.

Schrijver

De schrijver kan alleen berichten aanmaken, maar niet publiceren of andermans berichten aanpassen. Wanneer iemand de schrijver-rol heeft, moet een redacteur of beheerder de berichten goedkeuren en publiceren voordat deze te zien is op de website.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van wat de WordPress rollen eigenlijk betekenen. Mocht je hierover nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “WordPress rollen en rechten; wat betekenen ze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *