Waarom je nooit langer dan 2 uur op het internet moet zitten

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Een klok met nog maar twee uur te gaan.

Als internet ondernemer en marketeer ben je vaak op het internet bezig; en dat is logisch, want het internet is de plaats waar je je geld mee verdiend.

Wat ik als beginnend internet ondernemer en marketeer deed was dagen lang op het internet zitten om te ‘werken’.

Juist, werken tussen aanhalingstekens, want het is natuurlijk onmogelijk om 12 uur lang te werken op het internet; je gedachten dwalen wel eens af, en Facebook en andere social media komen maar wat vaak om de hoek.

Het is dan ook niet voor niks dat ik er pasgeleden voor heb gekozen om nog maar 2 uur per dag op het internet te besteden, en de rest van de dag ‘offline te gaan’.

Lange dagen op het internet… dat kan nooit goed voor je zijn!

Natuurlijk snap ik het wel; het is normaal om 8 uur (of meer) achter elkaar te werken. Dat zou je ook doen als je voor een baas zou werken.

Toch ben ik van mening dat het nooit goed (en gezond) voor je is om 8 uur op een dag achter je computer te zitten en aan het werk te zijn. In die 8 uur ben je namelijk echt nooit alle uren even productief. Sterker nog; ik denk dat je van de 8 uren dat je aan het ‘werk’ bent, je maar 2 uur écht aan het werk bent.

En met écht aan het werk zijn bedoel ik bergen verzetten.

Je kent dit vast wel. Je bent een hele dag aan het werk, maar je hebt eigenlijk maar één ding écht gedaan.

Facebook en Twitter lagen op de loer, en je kon het niet laten om het nieuws een paar keer te checken, en filmpjes op YouTube te bekijken.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Is 2 uur internetten niet veel te weinig?

Waarschijnlijk denk je dat het nooit goed zal gaan als ik maar 2 uur per dag op het internet zit.

Gelukkig is het tegendeel waar, want in de afgelopen weken ben ik nog nooit zo productief geweest!

Ik weet namelijk dat ik maar 2 uur op het internet ‘mag’, en dus moet ik daar het uiterste uit halen.

Nutteloos mijn tijd verdoen op Facebook en Twitter zit er dus niet bij. In de twee uur móét ik echt keihard knallen. Iedere seconde die ik dan ook op het internet zit, plan ik zorgvuldig in en besteed ik dan ook goed en uiterst productief.

Ik zorg ervoor dat ik de dingen gedaan krijg die ik heb willen doen, en vervolgens sluit ik het internet af.

Klaar.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat doe ik dan de rest van de dag?

Natuurlijk is het niet zo dat ik maar twee uur per dag aan het werk ben; dat zou ik niet kunnen.

Er zijn wel mensen die dit doen, maar zover ben ik nog niet ;-).

Ik vind het namelijk ook niet erg om te werken, en ik zou mijn ‘werk’ ook eigenlijk niet graag ‘werken’ noemen. Ik ben gewoon lekker bezig met hetgeen wat ik het liefst doe!

Laten we het dus zo stellen: wat doe ik dan als ik niet op het internet zit?

Simpel: bouwen aan mijn internet business! Dat kan namelijk ook prima zonder internet.

Een aantal voorbeelden:

 • Ik heb een uur van mijn dag ingedeeld om te lezen uit een interessant boek
 • Ik maak video’s om mensen help te laten verdienen met internet marketing
 • Ik schrijf nieuwe artikelen voor mijn website(s)
 • Ik ben bezig met het bedenken van nieuwe business ideeën en plan deze in om te gaan implementeren
 • Ik ga er op uit om te genieten van het leven wat zich buiten mijn kantoor plaatsvind (deze is goud!)
 • Ik geniet met échte mensen van het leven (face to face communicatie is super belangrijker)
 • Brainstormen

Wanneer je je dag goed van te voren inplant, kun je écht makkelijk met twee uur per dag op het internet te zitten, alles doen wat je zou willen doen en meer dan genoeg doen.

Het gaat er net om hoe productief jij in die twee uur bent.

Overigens is het ook heel belangrijk om goede keuzes te maken waar jij je deze dag mee bezig gaat houden. Je zult er van versteld staan wat je eigenlijk helemaal niet hoeft te doen, maar gewoon tussen je oren zit.

Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad, en begin je ook met het toepassen van deze ’twee-uur-internet’-regel. Je zult zien dat je veel productiever gaat worden en je leven positief gaat veranderen.

Succes en veel plezier!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

5 reacties op “Waarom je nooit langer dan 2 uur op het internet moet zitten

 1. Mooi artikel. Ik was nog niet helemaal wakker want ik dacht dat je met maar 2 uur internet ook 2 uur per dag werken bedoelede;) Die afleidingen liggen echt wel op de loer. Ik heb gemerkt dat ik mij daar ook schuldig aanmaak. Even de telegraaf checken, even je facebook status checken, een filmpje checken enz, enz..

  Ik heb ook wel van die dagen dat ik helemaal geen zit heb in internet, maar mijzelf soms toch echt wel moet dwingen. Ik zit ook veel te veel binnen, terwijl ik vaker de deur uit zou moeten gaan en meer van de momenten moet genieten.

  Hoe manage je al je ideeën?, en wanneer besluit je om deze te implementeren Ik hoor vaak dat het belangrijk is om te focussen op een idee/project en geen andere projecten te starten tot het eerste project rendabel is.

  Kortom als jij een nieuw idee hebt implementeer jij deze gelijk, of wacht je eerst tot je andere projecten rendabel zijn?.

  Groet,

  Quincy

  1. Hoi Quincy,

   Thanks voor je uitgebreide reactie :)!

   Soms kun je inderdaad “te veel internet” hebben, en er gewoon even geen zin in hebben. Wat je dan het beste kunt doen is er simpelweg op uit gaan, en je gedachten verzetten. Ik kom dan altijd op mijn beste ideeën.

   Een weekendje weg kan soms wonderen doen :).

   Ik schrijf altijd al mijn ideeën op (dit is goud) en ga ze één voor één uitvoeren. Ik ben dan eigenlijk altijd met één iets bezig, en ga inderdaad pas verder als ik een project succesvol op de markt heb gezet, en dat het dus volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd is. Soms heb je wel eens dat projecten mislukken, dan ga ik gewoon door naar het volgende project :). Nieuwe kansen!

   Succes!

 2. Ok helder geformuleerd, maar in je antwoord zie ik iets wat mijn nieuwsgierigheid prikkeld. Wanneer beschouw jij een project als mislukt?., dus wat zijn de kenmerken waaraan het “mislukken” moet voldoen?.

  is dat tijd?
  is dat omzet?
  Is dat scoren in google?

  Ik denk dat je je website altijd zo veel mogelijk moet proberen te analyseren, optimaliseren, meten, finetunen om de dingen die werken te verbeteren en de dingen die niet schijnen te werken te elimineren.(het analyseren vind ik best moeilijk, maar daar wordt aangewerkt)

  De projecten die ik het afgelopen half jaar heb opgestart zijn voor de lange termijn en ik werk hard om hier autoriteit websites van te maken. Alvorens ik deze als “mislukt” zou beschouwen wil ik het minimaal 1,5 jaar volhouden.

  Veel mensen denken misschien dat dit te lang is, maar voor mij is de weg er naar toe net zo belangrijk. Alles wat ik leer, en alle fouten die ik hiermee maak zullen mij helpen een betere marketer te worden.

  Thanks for the quick response,

  Quincy

  1. Hoi Quincy,

   Toffe reply!

   Een project een ‘mislukking’ noemen is denk ik een te groot woord, maar je hebt vaak genoeg websites/projecten waar je jezelf simpelweg op hebt verkeken. Je dacht dat ze meer zouden opbrengen, en dat er wellicht minder tijd in zou zitten.

   Nu is dit natuurlijk wat kort door de bocht, want – zoals je zegt – kun je aan deze punten werken, zodat het wel het gewenste resultaat heeft, maar voor sommige projecten is dit lastiger gezegd dan gedaan.

   Overigens ben ik van mening dat geen enkel project ‘echt’ kan mislukken, als je er al je tijd en energie in steekt, gaat het zeker goedkomen. Echter is het ene project meer rendabel dan het andere project.

   Ik geloof dan ook heilig in de 20/80 regel (de top 20% websites brengt 80% van de omzet binnen). Daarom wil ik me ook focussen op die top 20%, zodat ik alleen maar win-projecten heb. Projecten die niet lekker lopen, gooi ik uit mijn portfolio, zodat ik daar geen tijd meer aan hoef te besteden en kan focussen op de projecten die wel lekker lopen.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *