Waarom daalt Bitcoin?

Hoe kan het dat Bitcoin en andere crypto dalen?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bitcoins. Het kan je vast niet ontgaan zijn dat deze de laatste tijd weer heel erg in opspraak zijn. Dat heeft voornamelijk te maken met de extreme daling van de afgelopen maanden. Waar het eerst nog vrij nieuw was om met Bitcoin te beginnen, lijkt het nu alsof de meerderheid van de mensen meerdere Bitcoins in hun bezit hebben. Mocht je werkelijk geen idee hebben wat Bitcoin precies is, dan ben je bij dit artikel helemaal aan het juiste adres.

De wereld van Bitcoins kan voor een buitenstaander als redelijk vaag worden ervaren. Dat kan ik ook best begrijpen. Het is nog redelijk nieuw en niet iedereen is er bekend mee. Toch weet ik zeker dat je de term Bitcoins weleens voorbij hebt zien komen.

In dit artikel gaan we voornamelijk de daling van Bitcoins bespreken. Waarom kan Bitcoin eigenlijk dalen? Waar heeft die daling mee te maken? Daar gaan we in dit artikel achter komen. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van was Bitcoins zijn en weet je precies waarom deze kunnen dalen. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Bitcoin?

Voordat we dieper in gaan op Bitcoin, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat Bitcoin precies is. Hoewel er de laatste tijd veel over word gesproken op het internet en in het nieuws, kan ik me toch voorstellen dat je hier nog geen touw aan vast kan knopen. Geeft helemaal niks. Ik ga je precies vertellen wat Bitcoin is. Straks ben jij hier helemaal van op de hoogte en zul je het wellicht beter gaan begrijpen.

Er zijn heel veel benamingen voor Bitcoin en je kan het op verschillende manieren uitleggen. Laat ik het wat makkelijker voor je houden en je vertellen dat Bitcoin in principe een soort digitale munt is. Het is dus de vervanger van contant geld. Makkelijker kan het niet voor je uitleggen. Deze digitale munt heeft een unieke code waar een bepaalde waarde aangegeven word. Dit kan variëren van enkele euro’s tot duizenden euro’s. Bitcoin heeft geen bepaalde bank zoals wij die kennen met ons spaargeld. Dat betekent dus ook dat wanneer je Bitcoin daalt of crasht, je je geld niet terugkrijgt en je er ook niet op verzekerd bent. Dat maakt dat Bitcoins redelijk wat risico met zich mee kan brengen. 

Vee mensen kopen Bitcoin met de verwachting om daar snel rijk mee te worden, maar rijk worden met crypto is niet voor iedereen weggelegd doordat er niet alleen hoge stijgingen zijn, maar ook flinke dalingen. Crypto heeft dan ook veel mensen een stukje armer gemaakt, die niet op het juiste moment instapten en snel alles verkochten.

Op dit moment word er geschat dat er zo’n 21 miljoen Bitcoins beschikbaar zijn op de wereld. Dat zijn er heel wat. Ze hebben niet allemaal dezelfde waarde. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Hoewel Bitcoin heel lang veel waarde had, is dit de laatste paar maanden weer flink gedaald. Dat kan met een aantal factoren te maken hebben. Welke dat precies zijn, dat lees je later in dit artikel.  

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin?

Steeds meer mensen kiezen voor het aanschaffen van Bitcoins. Hoewel de koers binnen een dag weer kan dalen, nemen veel mensen nog steeds het risico om hierin te investeren. Zitten er dan zoveel voordelen aan Bitcoins? Daar gaan we achter komen. 

Ik heb de voordelen van Bitcoins voor je opgezocht en deze op een rijtje gezet. Op deze manier kan je erachter komen of dit wellicht iets voor jou zou kunnen zijn en of jij deze voordelen ook daadwerkelijk ziet als voordelen. 

  • Bitcoins aanschaffen gaat helemaal anoniem. Je komt niet in opspraak en niemand hoeft te weten dat je ze in je bezit hebt.
  • Je betaald voor het aanschaffen van Bitcoins geen overdreven transactiekosten.
  • Het is mogelijk om online betalingen te doen met je Bitcoins. Tegenwoordig gaan heel veel betalingen online en hier kan jij dus je voordeel uit trekken. 
  • Je betaalt geen kosten die je betaalt bij het hebben van een bankrekening. 
  • Een Bitcoin aanschaffen gaat tegenwoordig heel erg makkelijk via bijvoorbeeld Bitvavo.

Waarom kan Bitcoin in waarde dalen en hoe komt dat?

Bitcoin is de laatste paar maanden weer heel erg in opspraak en terug in het nieuws. Dat komt doordat Bitcoin de afgelopen maanden weer een flinke daling heeft doorgemaakt. Heel erg balen voor de mensen die hebben geïnvesteerd in Bitcoin. Maar, hoe kan een Bitcoin dalen en waar heeft dat precies mee te maken? 

Op dit moment is Bitcoin in zijn waarde gehalveerd ten opzichte van de laatste piek. Deze piek stond op meer dan 64.000 dollar. Dat is nu dus nog maar de helft. Dat is een flinke daling. Hoewel de daling zich na een aantal uur herstelde, is de waarde nog steeds flink gedaald. Hoe die daling precies is ontstaan? 

Hoewel de CEO van Tesla, Elon Musk begin dit jaar nog bekend maakte dat Tesla Bitcoins accepteert voor het aanschaffen van een Tesla auto en 1,5 miljard aan Bitcoins kocht, is dat inmiddels weer helemaal teruggedraaid. Musk heeft aangegeven dat Bitcoins niet meer worden geaccepteerd bij het aanschaffen van een Tesla.

Doordat Elon Musk 1,5 miljard aan Bitcoins kocht, steeg de koers enorm. Na het aankondigen van deze mededing is de koers weer net zo snel ingezakt als dat hij begin dit jaar steeg. Om een Bitcoin te kunnen produceren is er veel fossiele energie van computers nodig. Dat vindt Musk allemaal onzin en daarom heeft hij aangegeven dat hij wil stoppen met het accepteren van Bitcoins bij het aanschaffen van een Tesla auto. Of Elon Musk dit onder druk heeft moeten besluiten, dat is voor nu nog volledig onduidelijk. 

Bitcoin raakte de afgelopen tijd nóg meer onder druk, nadat Chinese bankiers een waarschuwing hebben afgegeven voor de risico’s van Bitcoins. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat de koers van Bitcoin gigantisch is ingezakt. Zo zie je maar dat de daling van Bitcoin binnen een aantal uur gebeurt kan zijn. 

Is Bitcoin in het verleden ook al gedaald?

De daling van Bitcoin die je hierboven hebt kunnen lezen, die is van begin dit jaar. Nu vraag je je misschien af of Bitcoin in het verleden ook al een keer gedaald is. Dalingen van Bitcoin zullen altijd terug kunnen komen.

Hieronder zie je een afbeelding van dalingen tijdens een tijdspanne uit het verleden. Hierin zie je dat de Bitcoin regelmatig hard stijgt, maar ook hard kan dalen.

Een daling heeft voornamelijk te maken met het vraag en aanbod daarnaar. Is Bitcoin heel erg populair en willen meerdere mensen Bitcoins kopen, dan zal de waarde hiervan heel erg gaan stijgen. Raakt Bitcoin in opspraak en worden ze veel verkocht, dan daalt deze waarde weer. Het is dus geen rechte lijn wat de waarde betreft en de dalingen kunnen zomaar ingezet worden. 

Een goed voorbeeld is het incident met Tesla. Tesla geeft aan dat ze geen Bitcoins meer accepteren en Chinese bankiers geven een waarschuwing af voor Bitcoins. Dat maakt dat veel mensen ervan af willen en de waarde gaat dalen. 

Heeft Bitcoin een vaste waarde en kan deze snel veranderen?

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan ben je erachter gekomen dat de waarde van Bitcoin helemaal niet stabiel is. De waarde van Bitcoins kan heel erg variëren en kan zelfs binnen een paar uur weer helemaal anders zijn. 

Er valt dus geen touw aan vast te knopen en dat maakt dat Bitcoin geen vaste waarde heeft. Daar zul je dus heel erg op moeten letten, mocht je willen besluiten om met Bitcoin te beginnen. Er zullen altijd pieken en dalen zijn wat betreft de waarde van Bitcoins. Mocht je winst willen maken met Bitcoins, dan zul je op het juiste moment moeten verkopen en hier heel erg veel geduld mee moeten hebben. 

Kan ik investeren in Bitcoin?

Mocht je willen besluiten om te starten met Bitcoin, dan is er een bepaalde regel die van kracht is bij het investeren van geld. Investeer nooit geld dat je eigenlijk niet kan missen. 

Je ziet het met Bitcoin, de waarde hiervan kan ontzettend schommelen en het is niet altijd gezegd dat je hier veel winst mee gaat maken. Daarnaast kan het ook nog eens jaren duren voordat je écht winst gaat maken. Investeer alleen geld als je het kan missen en heb ook een beetje geduld hiermee. Houd rekening met een periode van meerdere jaren voordat je winst gaat maken. 

Conclusie 

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over Bitcoins. Vooraf hebben we onszelf afgevraagd waarom Bitcoin kan dalen en waar dat voornamelijk mee te maken heeft.

Je weet inmiddels dat dat eigenlijk een kwestie van vraag en aanbod is. Op het moment dat Bitcoin zeer gewild is onder het publiek, dan zal de waarde van Bitcoin gaan stijgen. Raakt Bitcoin in opspraak zoals het geval bij Tesla, dan zullen veel mensen af willen van hun Bitcoins en kan de waarde hiervan flink gaan dalen.

Mocht jij zelf willen investeren in Bitcoins, doe dit dan altijd met het geld dat je kan missen. Op deze manier loop je geen risico en weet je zeker dat je je Bitcoins niet te vroeg hoeft te verkopen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *