Geld verdienen met Vinted

Hoe kun je geld verdienen met tweedehands kleding?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Tweedehands kledingitems zijn steeds populairder geworden. Het is een manier van duurzaam recyclen, maar ook van geld besparen. In tegenstelling tot kledingwinkels, zijn de items een stuk goedkoper en kun je voor slechts kleine bedragen je kledingkast al vullen.

Je zou het misschien niet denken, maar je kunt het zelfs als verdienmodel gebruiken. Zo kun je geld verdienen met Vinted eens overwegen.

Wil je geld verdienen met Vinted, maar twijfel je of deze manier van online geld verdienen zijn vruchten afwerpt? Dan zit je bij dit artikel goed. We bespreken eerst wat Vinted precies is, wat de voordelen zijn en sluiten af met een aantal handige tips. Heb je behoefte aan meer informatie? Lees dan vooral verder. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Vinted precies?

Een uitpuilende kledingkast kennen we allemaal, toch? De kast kan simpelweg niet meer dicht, je bent kledingstukken kwijt of je komt items tegen die je niet eens herkent. Is dit herkenbaar voor je? Dan is het tijd voor een opruimronde. Maar, laat de vuilniszakken nog even achterwege. 

Want als je zoekt naar een online verdienmodel, dan is het goed om te weten dat die overvolle kledingkast winstgevend voor je kan zijn. Je kunt je kleding verkopen via Vinted, en hier vervolgens geld aan verdienen. Het is een speciale app waar je kosteloos items kunt uploaden en vervolgens kunt verkopen aan nationale en internationale kopers – bijvoorbeeld uit België en Frankrijk. Je kunt het dus vergelijken met een digitale kringloop. Ook de werking is simpel:

  • Registreer je bij Vinted en maak een account aan
  • Maak foto’s van de items die je wil verkopen
  • Voorzie je product van beschrijvingen. Noteer de kleur, de maat, het merk en in welke staat het item verkeerd
  • Upload je item

Nu staat Vinted vooral bekend om haar tweedehands kleding, maar je kunt er onwijs veel kanten mee op. Er worden namelijk ook andere items verkocht. Denk aan schoenen, sieraden, boeken, dvd’s en woonaccessoires. Je runt dus je eigen webshop zónder inkoopkosten of investeringen. 

De items die je wil verkopen hoeven niet gedragen of gebruikt te zijn. Je kunt ook nieuwe items uploaden, mocht je deze kwijt willen. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de voordelen van Vinted?

Lijkt het je leuk om kleding te verkopen via Vinted? Mooi, dat is de eerste stap. Toch kun je er een onderbuikgevoel bij hebben. Het is tenslotte nieuw voor je en je kijkt de kat uit de boom. Misschien kunnen de volgende voordelen van geld verdienen met Vinted je wel overtuigen. 

Kleding duurzaam recyclen

Naar schatting gooien we jaarlijks miljoenen kilo’s aan kleding weg. Daar doen we allemaal aan mee. En inderdaad, zelfs als de items nog als nieuw zijn, belanden deze in een vuilniszak. Dat is niet alleen zonde, het is ook nog eens nadelig voor het milieu. Door geld te verdienen met Vinted, geef je je kleding niet zomaar een “nieuw leven.” Je bent namelijk ook bezig met recyclen.   

De winst is voor jou

Veel kledingapps maken gebruik van de “kleine lettertjes”. Vaak pakken de algemene voorwaarden dus niet zo voordelig uit voor jou als verkoper. Zo zijn er kledingapps waarbij je een klein percentage van je gemaakte winst moet afstaan. Dit betekent dus dat slechts een deel van het ontvangen bedrag voor jou is. Hier heeft Vinted verandering in gebracht. Alles is voor jou. Vinted vraagt alleen een kopersbescherming, maar dit betaalt de koper van jouw item. Ook de verzendkosten zijn voor de koper.  

Onderhandelen in prijs

In tegenstelling tot kledingwinkels en fysieke kringlopen, bepaal jij als verkoper de prijs. Daarbij mag je met een eventuele koper onderhandelen. Een koper kan een bod doen en je kunt er vervolgens voor kiezen om het bod te accepteren. Vind je dat het item meer waard is? Dan kun je een tegenbod doen. Zo komen jullie samen tot een compromis. 

Creativiteit 

Heb je altijd interesse gehad in kleding, maar is een webshop of winkel niets voor jou? Dan is geld verdienen met Vinted een leuk middel om er toch eens aan te proeven. Bovendien zijn er geen risico’s, want je hoeft niets in te kopen of te investeren. Daarbij kun je je creativiteit op zijn beloop laten. Pak de bestelling bijvoorbeeld als cadeautje in of richt de productfoto’s op een leuke manier in. Hoe meer je je best doet, hoe meer enthousiaste kopers een positieve review achterlaten. 

Tips als je geld wil verdienen met Vinted

Vinted is een leuke plek om geld te verdienen. Je bent namelijk zelf aan zet. Bovendien kun je een ander blij maken met een kledingstuk dat er nog goed uitziet. Heb je nog nooit met Vinted gewerkt? Misschien vind je het spannend om eraan te beginnen. Daarom hebben we een aantal tips voor je.

Controleer de kledingstukken

Als eerste is het belangrijk om de kledingstukken die je wil verkopen kritisch te bekijken. Er kunnen altijd beschadigingen of gaatjes inzitten, zelfs als je zeker weet dat ze er niet zijn. Het zou vervelend zijn als de koper een kapot item vervangt. Bovendien levert het een negatieve recensie op en dat werkt voor jou als beginnend Vinted-verkoper niet in je voordeel. Andere kopers kunnen daardoor gaan twijfelen aan je betrouwbaarheid. 

Gebruik SEO

Ja, echt waar. Je kunt SEO zo breed inzetten, dat het zelfs bij Vinted van pas komt. Als je in de titel en beschrijving van je kledingitems veel gezochte zoekwoorden verwerkt, dan is de kans groter dat het item eerder wordt gevonden en vervolgens verkocht. Als je dit bij meerdere items doet, dan loopt de teller van je gemaakte winst snel op. 

Gebruik goede foto’s 

Kopers vinden het fijn om te weten wat ze in huis halen. Als je foto’s te donker of onscherp zijn, dan is de kans klein dat je je item verkoopt. Zo kan een koper niet zien hoe het item eruit ziet. Zorg er dus voor dat je foto’s scherp en duidelijk zijn. Het is hierbij een goede tip om een foto te plaatsen waarop je het item draagt. Zo kan een koper zien hoe het eruit ziet als het gedragen wordt. Zorg daarbij voor een rustige achtergrond om te voorkomen dat de aandacht ergens anders op valt. 

Extra tip: Meet ook de lengtes op. Denk aan de schouderbreedte en armlengte. Een koper kan op een plaatje namelijk niet zien of het item past. Dat kan voor twijfels zorgen en daardoor blijven bestellingen uit. 

Wat kan ik met mijn verdiende geld van Vinted doen?

Als je geld wil verdienen op Vinted, dan is het aan jou wat je ermee wil doen. We moeten echter wel realistisch blijven. Het is onmogelijk om er een maandsalaris uit te slaan. Je kledingkast is immers een keer leeg. Natuurlijk kun je ook nieuwe items verkopen, maar de inkoopkosten zijn niet mis en het is nog maar de vraag of je winst maakt. 

Als je geld hebt verdiend met Vinted, dan heb je als eerste de optie om dit uit te laten betalen op je bankrekening. Dat doen de meeste verkopers. Via je persoonlijke account kun je dit aangeven. Vervolgens doet Vinted haar best om het bedrag binnen 5 dagen naar je over te maken. Dat is een leuk extraatje, toch?

Je hebt echter ook een andere optie. Je kunt de verdiende bedragen namelijk opsparen in je persoonlijke Vinted-portemonnee. Vervolgens kun je hier leuke items voor terugkopen en het kost je niets.  

Wat zijn de nadelen? 

Je hebt nu kunnen lezen wat de voordelen zijn van geld verdienen met Vinted. Vervolgens heb je enkele tips gevonden die je helpen bij je toekomstige verkopen. Wil je nu helemaal voorbereid aan de slag gaan? We bespreken enkele nadelen waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Zo voorkom je teleurstellingen.

  • Verzendingen: Als je aan Vinted begint, dan werk je niet volledig vanuit huis. Je moet de pakketjes zelf op de post doen. En zijn het meerdere pakketjes per week? Dan gaat er behoorlijk wat tijd in zitten. 
  • Kost tijd: Over tijd gesproken; je moet er rekening mee houden dat je heel wat uurtjes kwijt bent aan de items online zetten. Van alles moet een foto en een beschrijving gemaakt worden. 
  • Geduld: Dat je een item online zet, hoeft niet te betekenen dat je deze binnen enkele uren gaat verkopen. Het kan weken tot maanden duren voordat een koper op je item stuit. 

Conclusie 

Wil je iets extra’s verdienen? Via het internet kun je op verschillende manieren geld bijverdienen. Afgezien van affiliate marketing en online bijles, kun je ook voor geld verdienen met Vinted kiezen. Je kunt de app downloaden op je smartphone of tablet, en vervolgens aan de slag gaan als verkoper.

Het is niet alleen leuk om te doen, het is ook een manier van recyclen. Bovendien zorgt dit voor een opgeruimde kledingkast. Je kunt gedragen items uploaden die er nog als nieuw uitzien. Je kunt er een leuk zakcentje aan verdienen, maar je moet er wel rekening mee houden dat je er geen maandsalaris uitslaat. Als je de ambitie hebt om meer te verdienen, dan is het aan te raden om een ander online verdienmodel te overwegen met meer potentie. 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *