Tip: Moedig bezoekers aan om reacties achter te laten op artikelen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Een praatwolkje met wat is jouw mening

Het mooie van een (WordPress) blog is dat bezoekers de mogelijkheid krijgen om reacties achter te laten op een artikel (als deze optie aan staat natuurlijk). Echter zul je zien dat mensen niet zo snel geneigd zijn om te reageren, en dat daardoor het aantal reacties erg achterblijft.

Veel bloggers laten dit voor wat het is en hopen dat er op een dag iemand een reactie achterlaat. En dat is jammer, want aan de hand van een simpele tip kun je er voor zorgen dat mensen veel sneller geneigd zijn om een reactie achter te laten.

In dit artikel zal ik met je bespreken hoe je dat kunt doen ;).

Aansporen om te reageren

Als je een beetje bekend bent op InternetSuccesGids.nl en als je regelmatig artikelen leest, dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat ik mensen aanspoor om te reageren op mijn artikelen.

Ik vind het namelijk erg leuk om de ideeën en ervaringen van andere mensen te lezen!

Aan het einde van een artikel schrijf ik dan iets in de trant van “Heb jij deze techniek al toegepast op jouw website? En wat zijn daar jouw ervaringen mee? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening!“.

Door dit te schrijven zullen mensen veel sneller geneigd zijn om een reactie achter te laten. Je spoort mensen als het ware aan om te reageren. Ze weten dan dat je het niet erg vind dat je een reactie plaats, en dat je het juist op prijs stelt!

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als mensen zich niet uitgenodigd voelen om te reageren, is de kans ook klein dat ze dit dan ook doen.

reactie op artikel van internetsuccesgids
Hierboven zie je een reactie op een artikel van InternetSuccesGids.nl. Natuurlijk is het altijd fijn om positieve reacties te ontvangen :).

Door de bezoekers simpelweg aan te sporen om een reactie achter te laten, zul je zien dat mensen sneller geneigd zijn om te reageren, en ook daadwerkelijk een reactie achterlaten.

Laat bezoekers ook weten dat als ze nog vragen hebben over het onderwerp van het artikel, dat ze die dan ook altijd kunnen stellen.

Als je reacties krijgt op je artikel is dat niet alleen goed voor de interactie en autoriteit van je website, maar ook voor Google. Reacties zijn vaak erg relevant aan het onderwerp van het artikel, en dus is het weer extra (relevante) content!

Je kunt deze tip natuurlijk ook nog iets breder trekken door te zeggen dat je het erg zou waarderen als de bezoeker het bericht ook op social media zou delen. Dat is altijd mooi meegenomen!

Probeer deze tip maar eens uit. Je zult zien dat je veel meer reacties op je artikelen zult krijgen.

Natuurlijk zou ik het ook erg tof vinden als je op dit artikel zou reageren en zou delen op social media :)!

PS: Wil je WordPress reacties juist uitschakelen? Lees dan hoe je dit stap voor stap kunt doen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

5 reacties op “Tip: Moedig bezoekers aan om reacties achter te laten op artikelen

 1. Hallo Jacko,

  Goed artikel man, ga je tips meteen overnemen.
  Jouw e-book over SEO heeft ons trouwens ook heel erg goed geholpen.

  Bedankt voor jouw gratis relevante tips en adviezen.
  Kijken weer uit naar je volgende posts.

  Christo en Mieke

 2. Hoi Jacko, ik was aan het googlen om uit te vogelen hoe ik het beste een artikel op mijn site kon schrijven. Net al een artikel gelezen en vervolgens op deze terecht gekomen. Ik ga het maar eens uitproberen, altijd leuk als iemand reageert op je website! Hartstikke handige website trouwens! Bedankt voor de info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *