TikTok inkomsten: 4 manieren om inkomsten via TikTok te genereren!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Heb je al eens gehoord van TikTok? Waarschijnlijk wel, want het platform telt miljoenen gebruikers over de hele wereld. Ja, echt waar! Maar ook in Nederland groeit de populariteit en naar schatting zijn er ongeveer 3 miljoen Nederlandse TikTokkers die dagelijks op het platform scrollen. En laten we er niet omheen draaien; TikTok is een plek waar je de grappigste en creatiefste video’s kunt vinden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om TikTok inkomsten te verdienen?

Door TikTok op een slimme en ondernemende manier in te zetten, kun je daadwerkelijk iets extra’s verdienen met het maken en plaatsen van video’s. Dit zou een leuk zakcentje kunnen zijn, zeker als jij niet verlegen bent voor de camera. Nu kun je TikTok inzetten voor je eigen bedrijf, maar er zijn ook andere manieren die je kunt proberen.

Wat heb je te verliezen? Je kunt op ieder moment besluiten om de gok te wagen. Maar heb jij geen of weinig ervaring met TikTok? Dan is het niet gek dat je eerst wat kennis en informatie wilt opdoen. Dat komt goed uit, want in dit artikel bespreken we 4 manieren hoe je TikTok inkomsten kunt genereren. En nog veel meer. Ga er dus lekker voor zitten en lees snel verder!

Om te beginnen, wat is TikTok precies?

Je hebt dus gehoord dat TikTok een plek is waar je inkomsten kunt genereren. Maar wat moet je doen als je helemaal niet weet wat TikTok precies is? Dan ga je eerst op zoek naar wat basisinformatie. Om te beginnen, is TikTok een app die je op je smartphone of tablet kunt downloaden. Maar daarmee zijn we er nog niet, want er is meer.

Het zijn vooral de korte, video’s die kenmerkend zijn voor het platform. Gebruikers kunnen zelf video’s maken of plaatsen, en deze kunnen dan maximaal 3 minuten duren. Maar de meeste video’s duren slechts 30 tot 60 seconden. Betekent dit dat je video’s moet plaatsen als je TikTok zou willen gebruiken? Nee, zeker niet.

Er zijn ook TikTok-gebruikers die liever video’s bekijken dan plaatsen. Want TikTok is tenslotte ook een platform waar je de laatste nieuwtjes of trends kunt vinden. Daarnaast kan het ook een plek zijn waar je inspiratie opdoet. Had je verwacht dat TikTok zo divers te gebruiken is?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe kunnen TikTok video’s eruit zien?

Hoe meer TikTok likes een video krijgt, hoe groter de kans is dat de video én de maker populair en opgemerkt wordt door andere TikTok-gebruikers. Dit kan meer bekendheid betekenen en, leuker nog, ervoor zorgen dat de video in het algoritme van andere gebruikers terechtkomt. Hoe een TikTok-video er dan precies uitziet? Tja, dat is helemaal aan de maker. Maar de volgende video’s kun je wel tegenkomen: 

  • Combinatie met muziek: Wat we vaak zien, is dat de video’s gecombineerd worden met muziekfragmenten. Dit kan een populair nummer zijn, maar ook een nummer dat al jaren oud is. Op dit nummer kan dan een dans gemaakt zijn.
  • Grappige sketches: Daarnaast zie je ook dat er in de video’s sketches worden opgevoerd over frustraties op het werk, in relaties of op school. Dit zijn van die dingen die voor kijkers ontzettend herkenbaar kunnen zijn en verder gedeeld worden.
  • Ervaringsverhalen delen: Maar er zijn ook TikTokkers die het taboe rondom mentale gezondheid willen doorbreken, door bijvoorbeeld hun eigen ervaringsverhaal te delen.

En dat zijn slechts een aantal voorbeelden. Zoals je ziet, kun je als TikTokker je creativiteit helemaal de vrije loop laten. In het restant van dit artikel gaan we het verder hebben over hoe je inkomsten kunt generen dankzij TikTok.

TikTok inkomsten

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom juist inzetten op TikTok inkomsten?

Sta je na deze uitleg nog steeds niet te springen om TikTok te gaan gebruiken? Je bent natuurlijk tot niets verplicht. Gelukkig zijn er nog genoeg andere online-verdienmodellen die je zou kunnen proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van affiliate marketing?

Toch kun je eens overwegen om via TikTok inkomsten te genereren. Dit hoeft niet je hoofdinkomen te worden, maar het kan wel leuk zijn om iets extra’s te verdienen naast al het andere dat je doet. Je kunt je hier om de volgende redenen op richten:

  • Het is een manier om je bedrijf te promoten en op de kaart te zetten, mocht je al ondernemer zijn
  • Je kunt ook je klantenkring vergroten, want TikTok is in heel Nederland en ook daarbuiten te gebruiken
  • Je kunt zelf beslissen hoe je de TikTok-video’s inrichten, zodat je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten
  • Onder de video’s kun je in contact komen met TikTok kijkers en je klanten. Hierdoor kun je meer vertellen over wat je verkoopt of simpelweg een praatje houden. Dat levert meer vertrouwen op bij je kopers

Op welke 4 manieren kun je TikTok inkomsten krijgen?

Als je ook maar een beetje ondernemend en creatief bent, dan kun je vast wel wat manieren bedenken om wat inkomsten via TikTok te genereren. Heb je wel wat hulp of inspiratie gebruiken hierbij? Dat komt goed uit, want hieronder bespreken we 4 manieren.

1.      TikTok inkomsten als affiliate

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je als affiliate diensten of producten van een adverteerder promoot. Raak niet direct in paniek, want deze zijn niet van jezelf en dit betekent dat je geen investeringen hoeft te doen. Je kunt je kosteloos aanmelden bij een affiliate netwerk; via dit netwerk krijg je een affiliate link die je nodig hebt om commissies te kunnen verdienen.

De meeste affiliates laten de promoties plaatsvinden via een eigen website, waar ze blogs of reviews schrijven. Wil je juist iets anders proberen of ben je gewoonweg fan van TikTok? Dan kun je ook dit platform gebruiken om de affiliate links te delen. 

2.      Verkoop of maak je eigen producten

Bied jij producten aan die andere ondernemers niet hebben? Of heb je gemerkt dat er binnen jouw niche behoefte is aan een bepaald product? Dan kun je deze ideeën gebruiken om extra inkomsten via TikTok te verdienen; dit product kun je gaan aanbieden en verkopen via het platform.

Via de video’s kun je een demonstratie houden, laten zien hoe je het maakt of via een live-sessie gaan verkopen. Zeker als je al de droom had om als ondernemer aan de slag te gaan, dan kun je TikTok goed gebruiken om je verkoopcijfers omhoog te brengen. Natuurlijk kan het ook iets anders zijn dan producten; zoals cursussen of workshops.

TikTok inkomsten

3.      Start samenwerkingen met merken

Dit betekent dat je een product van een bepaald merk ontvangt en deze vervolgens gaat promoten via TikTok. Dit worden ook wel betaalde campagnes genoemd. Maar vergis je niet; als TikTok influencer heb je vaak duizenden volgers nodig om überhaupt een samenwerking te kunnen starten. Maar het is ook goed om te weten dat er steeds meer merken bij komen die juist met kleinere TikTokkers een samenwerking willen beginnen of daarin geïnteresseerd zijn. Je kunt de gok wagen en zelf meerdere merken gaan benaderen.

4.      Promoot je eigen onderneming

Er zijn veel ondernemers die via TikTok hun producten of diensten daadwerkelijk verkopen. Wil je dit liever niet, maar wil je wel je bedrijf op de kaart zetten? Dan kun je er ook voor kiezen om TikTok slechts als promotiemateriaal te gebruiken; via de video’s stuur je je kijkers of volgers door naar je website. Dit kan ervoor zorgen dat je bezoekersaantallen groeien en je je omzet vergroot.

Tot slot, wat zijn TikTok tijden precies?

TikTok inkomsten genereren komt niet zonder uitdagingen. Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan heb je deze vast al kunnen ontdekken. Het is namelijk wel belangrijk dat je creatief durft te zijn, voor de camera durft te zitten én geduld hebt.

Want je wordt niet van de een op de andere dag ontdekt op TikTok. Om zoveel mogelijk TikTok likes te kunnen krijgen en op te vallen binnen het algoritme van andere gebruikers, kun je bewust inzetten op de TikTok tijden. Met TikTok tijden worden tijdstippen genoemd die het meest ideaal zijn om te uploaden.

Via de statistieken van je account kun je in de gaten houden op welk tijdstip je de meeste volgers bereikt. Dit kan namelijk per niche verschillen. Wat je wel vaker ziet, is dat doordeweekse avonden tussen 19:00 en 23:00 ideaal kunnen zijn, omdat veel mensen hun telefoon er dan bij pakken. Maar probeer vooral zelf iets uit, zodat je kunt ontdekken welke TikTok tijden het beste aansluiten bij jouw video’s!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *