Internet Marketing Taboe: “Ik wil vandaag nog 5000 euro verdienen”

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Er is een onderwerp waar ik al een tijd mee in mijn maag loop. Sinds de start van Internet Succes Gids.nl eigenlijk.

Een onderwerp waar ik het eigenlijk nog niet vaak over gehad heb, maar wel een onderwerp wat mij in zekere zin voorzichtig maakt.

Voorzichtig in de uitspraken die ik doe, de marketing die ik doe en ook de mensen die ik aantrek.

In de MMO-niche (ofwel, geld verdienen op het internet niche) zit nogal een negatieve sfeer. En dat is niet voor niets en begrijp ik heel goed.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Mensen kopen graag “de droom”

Toen ik met Internet Succes Gids.nl begon was ik niet de enige die andere mensen leerde over affiliate marketing – of geld verdienen op het internet in het algemeen. Met mij waren er nog een handjevol anderen, zoals Casper Camps met het Miljonairsmodel en JP met Internet Geheimen – misschien voor de ‘die-hards’ onder ons nog bekend.

Nu waren dit wel enigszins betrouwbare namen, maar er waren ook genoeg oplichters in de markt actief, die ik niet met naam zal noemen.

Er was zoveel online te koop. De ene videotraining was nog niet gelanceerd, en de volgende lag al klaar om verkocht te worden.

Aan alles zag je dat dit niet klopte. Dat er beloftes gedaan werden die niet waargemaakt konden worden.

En het ergste was: mensen kochten nog ook. Mensen kopen graag de droom – een shortcut naar succes, die er niet was en ook niet is.

Toen ik met Internet Succes Gids.nl begon had ik me voorgenomen om altijd voor kwaliteit en klantenservice te gaan. Ik antwoordde mails altijd dezelfde dag, vaak al binnen een uur, en kwam ook met mijn eigen naam naar buiten – waar anderen pseudoniemen gebruikten.

Dit heeft voor mij een mega verschil gemaakt.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geen zakken vullen maar klantsucces

Mijn business was wel trager dan die van ‘concurrenten’, maar ik wist dat dit op de lange termijn zou winnen.

Waar de concurrentie het ene product na het andere lanceerde, en dus ook echt mega lanceringen deed, was ik continu bezig met het optimaliseren van mijn product en funnel. Het product wat ik drie jaar geleden heb gelanceerd, de Affiliate Marketing Revolutie, is vandaag de dag nog steeds mijn instaptraining en word elke dag nog verkocht – evergreen en op de automatische piloot.

Ik geloofde er in dat de richting die ik op ging, de goede richting was. Ik wist dat mijn geduld beloond zou worden, en ik wist ook dat de producten en reputatie van anderen geen stand konden houden.

Dit kwam omdat ik zag dat de producten van anderen simpelweg niet goed waren, maar ook dat ze niks om de klanten gaven. Ze dachten alleen maar aan zichzelf; hun eigen zakken vullen. Niet om klantsucces.

En als jij als bedrijf wilt overleven, dus zul je tevreden klanten moeten hebben.

Mensen die mijn product(en) kochten, stuurden regelmatig mails met complimenten, bedankjes en successen. Daarbij kreeg ik ook mails van klanten van concurrenten, die bij mij aanklopten omdat ze opgelicht waren door de concurrentie.

Om de één of andere reden dachten sommigen dat ik in contact stond met de concurrenten, of klopten bij me aan om hun verhaal te doen – en met de vraag of ik hun kon helpen.

Lange termijn doelen

Ik zal je echt niet vertellen dat mijn producten perfect zijn, en dat mijn business perfect is – ook bij mij gaat er wel eens wat mis – maar ik geef wél om mijn klanten en ik hoop dat mijn business zich de afgelopen jaren wel bewezen heeft. Zoek op internet maar naar reviews over mij, en check het Leden-gedeelte op forum.internetsuccesgids.nl.

Ik ben geen eendagsvlieg.

Ik ben niet voor niets een blog, Podcast en YouTube kanaal begonnen.

Ik ben een serieuze business aan het opbouwen, en ik heb als doel om mensen te leren om geld te verdienen op het internet, of in ieder geval een lifestyle op te bouwen waarin ze vrij zijn.

En daarbij komen we gelijk bij het volgende: de taboe.

Juist omdat er zoveel oplichting en loze beloftes in deze niche is, heeft deze niche in de afgelopen jaren een negatieve naam gekregen, en dat snap ik ook.

Ik snap dat als jij in het verleden bent opgelicht, je sceptisch bent voordat je een internet marketing cursus koopt. Ik begrijp dat je eerst goed onderzoek wilt doen. Doe dat ook vooral, maar sta open voor de mogelijkheden van de tijd waarin we leven en de technieken die we hebben.

Toevallig heb ik vanochtend deze reactie in het Leden-gedeelte geplaatst:

Er is meer dan het 9-tot-5 leven, zoveel meer. Maar daarvoor moet JIJ wel aan de slag.

Soms denken mensen dat er een magische knop is. Een knop die er voor zorgt dat als je op die knop drukt, de honderd euro briefjes uit de lucht zullen vallen en je in één klap rijk word.

Zo word het tenslotte ook door sommige marketeers voorgeschoteld. Kijk maar naar advertenties voor binaire opties.

Volgens sommige advertenties zou er een systeem zijn wat je alleen maar aan hoeft te zetten, en waarmee je vervolgens alleen maar winnende ’trades’ zou nemen.

Onzin.

Maar dat begrijp jij toch ook wel?

Jij begrijpt toch ook wel dat er niet zoiets is?

5000,- euro in één uur

Gister kreeg ik een mail van iemand die graag rijk wilde worden. Hij wilde in één uur 5000,- euro verdienen.

Kan dat?

Absoluut.

Als ik een mailing naar mijn mailinglijst zou doen en een actie zou bedenken of een webinar zou inplannen, zou ik zo 5000,- euro tijdens dat webinar kunnen verdienen.

Het kan dus zeker.

Het kan alleen niet zonder iets te hebben opgebouwd.

Als jij succes wilt, dan begin je op het 0-punt. Je moet ergens beginnen. Je moet leren. Succes krijg je met vallen en opstaan.

Totaalplaatje

Mijn eerste webinar was ook een ramp. Doordat ik telkens door ben blijven gaan, mijn business ben blijven opbouwen zoals ik hiervoor heb verteld, ben ik op een punt gekomen waarmee ik in een uur 5000,- euro zou kunnen verdienen. Zelfs nog veel meer.

Maar weet je wat het punt is?

De slimme jongens hadden de mail van die gast die binnen een uur 5000,- euro zou willen verdienen met ‘ja’ beantwoord. Ze zouden zeggen dat het mogelijk is dat je dat in hun programma leert.

Ik verwijs dat soort mensen door naar mijn blog, YouTube kanaal en podcast. Om eerst eens te leren wat geld verdienen op het internet eigenlijk inhoud, en om in te zien dat er geen ‘word snel rijk knop’ is – hoe graag ik ook zou willen.

Ik weet namelijk dat als ik die persoon een ‘ja’ zou verkopen, die gast binnen een dag zou stoppen en om een refund zou vragen. Hij zou alleen maar teleurgesteld zijn geraakt in het product.

Onrealistische verwachten.

Kijk, er waren en zijn mega veel onzin producten over geld verdienen op het internet te koop. Er waren en zijn ook veel shady internet marketeers die jou gouden bergen beloven.

Pas er voor op.

Maar dat betekent niet dat heel de markt verdorven is. Dat betekent niet dat er geen goede producten en geen goede verkopers kunnen zijn.

Op Marktplaats worden genoeg mensen opgelicht.

Betekent dit dat iedere Marktplaats verkoper een oplichter is?

Absoluut niet.

Beloning

In elke niche en in elke markt zullen verkopers en producten zijn waar je beter maar ver weg van kunt blijven.

Doe altijd goed onderzoek voordat je iets koopt. Zoek de koper eerst op Google op. Zoek eerst de naam van het bedrijf op.

Als je dat had gedaan bij het kopen van MMO-producten uit het verleden, had je waarschijnlijk veel geld in je zak kunnen houden.

Goed, ik merk dat deze blog een beetje alle kanten op is gegaan, en ik eigenlijk nog niet eens bij de kern van het verhaal ben gekomen.

De reden dat ik deze blog wilde schrijven is omdat ik merk dat er veel taboe omtrent de MMO-niche heerst. Vooral in Nederland.

Zoals aangegeven begrijp ik dat, maar is het niet altijd terecht.

Het is voor mij wel een reden dat ik niet zo snel samenwerkingen aanga. Ik heb een naam hoog te houden.

Ook is het voor mij een reden dat ik me express een beetje op de achtergrond heb gehouden. Soms zie ik dat andere internet marketeers mijn naam gebruiken om hun producten te kopen. Ik heb het wel eens gezien dat iemand mijn salespage had gekopieerd en er een eigen product aan had gehangen.

Dat soort dingen gebeuren, en kun je niet altijd tegengaan.

Ik denk dat als ik goede producten en goede service blijf leveren, dit vanzelf beloond word. Zo is het vanaf het begin af aan gegaan, en zo zal het ook door blijven gaan.

Sinds de komst van het Leden-gedeelte (zie forum.internetsuccesgids.nl) zie ik wel telkens meer waardering, bewondering en vertrouwen.

Daarom heb ik het Leden-gedeelte ook open gezet.

Om te laten zien dat ‘dit’ wel écht is en dat er wel daadwerkelijk resultaten worden gehaald.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben zie ik dit nieuwe bericht in de Succes-lounge geplaatst worden. Weer iemand die geld verdiend op het internet.

Het is mogelijk.

Je moet alleen niet verwachten dat je vanaf de één op de andere dag miljonair word.

Als je zelf zo naïef bent, is dit niet voor jou weggelegd.

Onderneem actie. Begin. Faal. Ga op je bek. Blijf doorgaan. Ga weer op je bek. Sta weer op. Elke dag opnieuw. Dan ga je er komen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Internet Marketing Taboe: “Ik wil vandaag nog 5000 euro verdienen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *