Podcast #19 – Bestaat geluk?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
podcast jacko meijaard

Ik ben er even twee weken tussenuit geweest, maar daar ben ik weer!

En dit keer niet op een vrijdag een nieuwe podcast, maar (eenmalig) op een woensdag. Vrijdag komt er namelijk een grote update op Internet Succes Gids.nl, en daar wil ik vrijdag op focussen.

Goed nieuws natuurlijk, want dat betekent dat je de podcast twee dagen eerder krijgt dan normaal.

In deze podcast wil ik het met je hebben over geluk. Tijdens mijn trip in het buitenland kwam ik namelijk in een interessant gesprek terecht, wat ik in deze podcast me je wilt delen, en meer over wil vertellen.

Check de negentiende Internet Succes Gids.nl Podcast hieronder!

Podcast #19 – Bestaat geluk?

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transscript:

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Nou, we zijn er eventjes twee podcasts uit geweest, dit kwam doordat ik in het buitenland zat en omdat ik het eigenlijk niet handig leek om drie podcasts achter elkaar op te nemen. Dus vandaar dat ik even twee weken geen podcast heb opgenomen, en dat we er nu weer zijn met enorm veel inspiratie en energie. Het is altijd goed om er even tussen uit te gaan en om even vanaf een afstandje naar je business te kijken.

Wat ik altijd doe als ik op vakantie ga is dat ik een boel boeken bestel en dat ik die op vakantie ga lezen. Lekker weer, lekker in de zon. Eén boek wat ik had besteld, op aanraden van Bas (van het forum), dat was Shoe Dog van Phil Knight. Phil is de eigenaar/oprichter van Nike. Ik denk dat voor veel mensen de oprichter van Nike een compleet onbekend persoon is. Ik had me dan ook nog nooit echt verdiept in de geschiedenis van het bedrijf. Op zich wel grappig, want aan het eind van het boek geeft Phil ook aan dat hij het wel leuk vind dat hij ‘vrij onbekend’ is. Hij staat dan tussen Bill Gates en Warren Buffet, en zij worden dan herkend, en Phil niet.

Ik zat dus dat boek aan het lezen en ik kwam in gesprek met iemand en die vroeg welk boek ik aan het lezen was. Ik zei dan ook dat ik Shoe Dog aan het lezen was, van de oprichter van Nike. Heel goed boek trouwens, mega inspirerend. Die persoon die zei: “weet je wat het is, die personen hebben gewoon geluk. Die hebben altijd geluk.”

Voor de mensen die mij een beetje kennen die weten -hopelijk- dat ik niet echt in geluk geloof. Toen ontstond er dan ook een grappig gesprek, waarin ik zei dat ik niet denk dat er echt geluk is. Want, wat is geluk? Wanneer heb je geluk? Ik vroeg dan ook of die persoon kon opnoemen of de mensen zoals Steve Jobs, wat dan dat geluk is. Wat is nou eigenlijk geluk? En als ik dan naar het woordenboek het woord ‘geluk’ ga opzoeken, dan staat er dat geluk een ‘gelukkige bijeenkomstigheid van gebeurtenissen is’. Eigenlijk is geluk niet echt te definitieren. Want, wanneer heb je nou geluk? In mijn ogen is dat wanneer je iets doet en het lukt.

Ik vind dit een heel interessant onderwerp. Want – ik vraag me dit ook telkens af, want ik ben er ook nog niet over uit – ik vind dit super leuk om over na te denken. Wat is geluk? Het lijkt ook wel dat bij sommige mensen alles tegen zit. En als je geluk wilt definitieren, dan moet je ook de tegenpool kunnen begrijpen, en dat is pech. En wat is pech? Pech is dat het tegenzit. Dat je een ongelukkige loop van omstandigheden hebt. Wanneer heb je geluk en wanneer heb je pech? En als ik naar mezelf kijk, dan hoor ik ook van andere mensen die zeggen dat ik geluk heb gehad, dan zeg ik “nee, ik heb geen geluk gehad, ik heb hier keihard voor moeten werken en nog steeds”.

Ik denk dat heel veel mensen die zeggen dat iemand geluk heeft, dat die niet begrijpen dat als je ergens wilt komen, dat je dan geen geluk moet hebben, maar dat je daar dan zelf keihard voor moet werken. Een quote die ik lang voor dit gesprek al op het internet heb gelezen, en ik heb geen idee van wie deze quote is, maar die quote die gaat als volgt: het leek wel dat hoe harder ik ging werken, hoe meer geluk ik kreeg.

Toevallig las ik vandaag een quote van Messi – ik weet niet of ‘ie waar is, ik zag ‘m op Instagram voorbijkomen – en die quote die gaat: “it took me 17,5 years to become an overnight success”. Mensen denken vaak dat “die persoon” geluk heeft gehad, of die voetballer heeft geluk gehad, maar wat mensen niet zien, of niet willen zien, is dat succesvolle mensen voordat ze bekend of succesvol waren, waarschijnlijk eerst 20 keer op hun bek zijn gegaan; keihard hebben gefaald. Dan heb je misschien ‘geluk’ dat je na 20 keer iets proberen, dat het dan lukt. Maar dan nog moet je datgene daadwerkelijk gaan doen. Je moet daadwerkelijk actie gaan ondernemen.

Ook in Shoe Dog, ik zal er niet teveel over vertellen, maar ook Phil Knight had ook twintig keer eerder kunnen zeggen “ik stop er mee”. Ik ga voor een baas werken. Dan had ie waarschijnlijk een stuk makkelijkere twintig jaren gehad. Ik vind dat een heel interessant onderwerp, en ik denk dat mensen die zeggen dat je geluk hebt, of dat dat soort mensen geluk hebben, dat die niet precies weten wat er voor ‘het geluksmoment’ heeft plaatsgevonden. Dat soort mensen die zeggen dat andere mensen geluk hebben, die stoppen vaak al na 1-2 keer proberen. Die denken “het lukt mij toch niet, ik heb pech. Ik heb geen geluk.”

Wat is dan geluk? Als ik op straat ga lopen en ik vind een portemonnee met geld er in en er staat op dat ik het mag houden, dan is dat denk ik een definitie van geluk. Maar dan nog moet je daar op straat lopen. Moet je daar zijn. Je moet daadwerkelijk wat doen en die kansen zien.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie hier over denken. In mijn ogen bestaat geluk niet echt en is het een kwestie van hard werken. Kijk ik naar alle succesvolle mensen die ik ken, of via boeken heb bestudeerd, dan hebben die mensen er keihard voor moeten werken, en zijn ze eerst veel op hun bek gegaan. Ze gaven niet op.

Goed, win je de loterij, dan is dat misschien de ultieme vorm van geluk, maar dan nog moet je een loterijkaartje kopen.

Ik denk dat als je iets wilt bereiken, je niet moet gaan denken dat je geen geluk hebt, maar dat je het daadwerkelijk moet gaan doen, en het blijven doen. De meeste mensen die mij kennen, die kennen mij denk ik van pakweg 2-3 jaar geleden; de lancering van de Affiliate Marketing Revolutie, mijn ‘doorbraak’. Daarvoor heb ik twee andere trainingen uitgebracht: niemand zou denk ik weten hoe ze heten. En ook nog daarvoor, internetsuccesgids.nl was hiervoor droomsucces.nl. Niemand die dat weet, of niemand die mij daarvan kende. Heb ik geluk gehad? Ik denk het niet. Ik denk dat het een kwestie is van beginnen en keihard doorzetten en net zo lang door blijven gaan totdat je doorbreekt en succes hebt.

Ik ben ook nog lang niet waar ik zijn wil, dus ik ga er keihard aan door blijven werken, en ik ga niet wachten totdat er op de één of andere manier geluk aan de pas zou komen. Nee, ik neem het lot in eigen handen, voor zover mogelijk is. Ik ga keihard aan mijn business bouwen. Ik zal nu waarschijnlijk ook nog wel 20 keer op mijn bek gaan voordat ik daar ben. Hetzelfde met deze podcast, ik heb nu volgens mij zo’n 20 podcast afleveringen opgenomen, maar hoe lang moet ik doorgaan met deze podcast voordat ik “groot ben” op iTunes? Geen idee. Maar ik moet er wel mee beginnen, en het wel doen. Daarvoor moet ik waarschijnlijk wel eerst een stuk of 100 podcasts opnemen. En dat gaat niet vanzelf.

Het ‘geluk’ zou dan komen als ik ineens op #1 sta. Maar wat mensen niet zien is de 100, of 150, of 200 podcasts die er aan vooraf gingen, de podcasts waar ik een stuk of tien luisteraars op heb. Veel mensen zouden dan stoppen, geen zin meer in hebben of er niet in geloven, en die bestempelen dan dat succes, wat ik hopelijk ga hebben, als geluk. “Ja je hebt geluk gehad, dat je die podcast hebt gehad, dat die podcast is doorgebroken.” Ik heb daar wel eerst iedere vrijdag een podcast voor moeten opnemen.

Heel erg interessant en ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *