Lifestyle Business: Je business naar jouw ideale lifestyle inrichten

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Toen ik afgelopen week in Utrecht was – voor een Mastermind meeting – hoorde ik voor het eerst over de term lifestyle business.

Gek eigenlijk, want ik ben al zo’n tien jaar bezig met opzetten van mijn ideale lifestyle business, maar dan eigenlijk zonder dat ik wist dat hier een woord voor was.

Inhoudsopgave

In dit artikel wil ik je meer vertellen over de term lifestyle business, wat het is, waarom het voor mij zo belangrijk is en hoe ik in de afgelopen jaren mijn ideale lifestyle business heb opgezet.

Wat is een lifestyle business?

Een lifesetyle business is simpelweg een bedrijf waarmee je jouw ideale lifestyle kunt creëren.

Een business die is opgezet om er voor te zorgen dat je je ideale leven kunt leven.

Mijn grote droom was om zowel – veel – geld te verdienen, en enorm veel vrijheid te hebben. Hier heb ik dan ook mijn business naar opgezet. Geen negen tot vijf leven, maar een business waarmee je business eigenlijk je leven is, en je leven je business. Dit hoeft niet te betekenen dat je continu aan het werken bent.

In een lifestyle business is je uiteindelijke doel om met en dankzij je business je ideale levensstijl te ontwikkelen.

In de onderstaande video vertel ik je meer over wat een lifestyle business nou eigenlijk is.

Mijn ideale lifestyle

In mijn business gaat het niet direct om het geld wat er binnenkomt, maar om de lifestyle die ik er door en ermee kan leven.

Ik heb voor mezelf een doel gesteld van een bepaald bedrag wat ik elke maand passief wil verdienen. Als ik dat bedrag elke maand binnenhaal, heb ik financiële vrijheid en hoef ik me geen zorgen te maken om geld. Mijn vermogen groeit op die manier, en ik ben ook nog eens vrij.

Hierdoor kan ik op een warme maandagmiddag lekker naar het strand, vrij nemen wanneer ik maar wil, op vakantie wanneer ik wil, en verdien ik ook nog eens goed geld.

Mijn business loopt door, ook al ben ik offline of niet aan het werk.

Dit is voor mij enorm belangrijk, en dus ook mijn nummer één doel in mijn business.

https://www.instagram.com/p/BjLqAWkgLRH/?taken-by=jackomeijaard

Hierboven zie je een foto van toen ik op rondreis door Amerika was. Tijdens mijn trip liep mijn business gewoon door en kon ik met één uurtje ‘werk’ per dag mijn hele business door blijven runnen.

Lifestyle business of ‘gewone’ business?

Ik zie veel ondernemers die als het ware in loondienst van hun eigen bedrijf zijn.

Ze zijn ondernemer geworden om meer vrijheid te krijgen, maar ze werken nog meer dan als ze in loondienst zouden zijn + verdienen hetzelfde of minder.

Daar tegenover staat natuurlijk wel dat ze hun eigen baas zijn – en dat is al veel waard – maar hun uiteindelijke dromen zijn (nog) niet uitgekomen.

Ze leven elke dag als hetzelfde, en werken in hun business in plaats van aan hun business. Dat is een mega groot verschil; want zo blijf je elke dag hetzelfde doen, en groei je niet naar andere niveaus.

Het grote verschil tussen een lifestyle business en een ‘gewone’ business, is dat je in een normale business niet echt je ‘ding’ kwijt kan, of je ideale leven kunt leven.

Hoe ik mijn ideale lifestyle business heb opgebouwd

Toen ik 18 of 19 was, was het mijn doel om dus én veel geld te verdienen, en vrij te zijn.

Ik wilde genoeg tijd en geld hebben om toffe dingen te kunnen doen, en vooral geen verplichtingen te hebben.

Toen ik de term affiliate marketing tegen kwam, leek me dit een geweldig verdienmodel wat perfect met mijn doelen zou passen. Met affiliate marketing heb je als het ware alleen je laptop en een internetverbinding nodig, dus je bent mega vrij, en je kunt er ook nog eens enorm veel geld mee verdienen, omdat je het super kunt opschalen.

Ik begon dus met het opbouwen winstgevende (affiliate marketing) sites en begon hier geld mee te verdienen.

Ook al was ik offline, mijn websites bleven gewoon online, en kregen dag en nacht bezoekers. Zo verdiende ik letterlijk geld terwijl ik sliep.

Ik kon en kan er lekker mijn eigen uren in bepalen, dus heb ik genoeg tijd om overdag toffe dingen te doen, en s’cohtends vroeg, of s’avonds te ‘werken’. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen omdat ik zelf bepaal hoe mijn business er uit ziet, en ik niet met klanten te maken heb.

Daarnaast gaat alles digitaal, dus hoef ik niet fysiek aanwezig te zijn, of met klanten af te spreken.

spreken in Amsterdam over de 4 urige werkweek

Hier sprak ik op een event in Amsterdam over mijn affiliate marketing business in combinatie met een 4 urige werkweek, aan de hand van het boek van Tim Ferris.

Sociale druk

De Nederlandse maatschappij is eigenlijk niet gewend om een lifestyle business te hebben.

De meeste Nederlanders zijn dan ook gewend om van negen tot vijf te werken en twee dagen in de week weekend te hebben. Net als een X aantal vakantiedagen.

Als je een lifestyle business hebt, heb je als het ware elke dag weekend, en ben je als het ware elke dag aan het werk.

Er zal dan ook genoeg sociale druk van vrienden en familie komen. Vragen als “moet jij niet werken?” zullen de orde van de dag zijn. In het begin is het lastig om hier mee om te gaan, maar voel je niet schuldig. Het is jouw leven, het zijn jouw dromen en doelen en niet die van iemand anders.

Bepaal hoeveel je per maand nodig hebt

Ik denk dat het enorm belangrijk is om voor jezelf te bepalen hoeveel je nodig hebt.

Mijn doel was om per maand 7500,- euro te verdienen, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn.

Als jij per maand zo’n 2500,- euro nodig hebt om van te leven en te kunnen sparen, dan kun je dat als doel zetten. Als je het dan voor elkaar krijgt om passief elke maand 2500,- euro te verdienen, ben je vrij en hoef je je geen zorgen meer te maken om alledaagse dingen, klanten en geld.

Om een lifestyle business te realiseren is inkomen noodzakelijk, er moet tenslotte elke maand geld op de plank komen, dus bepaal hoeveel je elke maand nodig hebt om van te leven en te kunnen sparen.

Je zult zien dat je minder nodig hebt dan dat je denkt, en dat het makkelijker te realiseren is dan dat je denkt.

Hoe ziet jouw ideale lifestyle er uit?

Mijn ideale lifestyle is om vrij te zijn. Ik wil heel mijn dag zelf in kunnen delen. Dat is voor mij belangrijk, maar het kan zo zijn dat dit voor jou niet zo belangrijk is.

Bepaal daarom hoe jouw ideale lifestyle er uit ziet. Wat jouw dromen en doelen zijn, en wat jij belangrijk vind in het leven.

Podcast

Naar aanleiding van dit artikel heb ik ook een Podcast over de term ‘lifestyle business’ opgenomen.

Beluister ‘m hieronder!

Zet een plan op

Als je weet hoeveel je elke maand nodig hebt, en hoe jouw ideale lifestyle er uit ziet, ga je bepalen hoe je dit gaat realiseren.

Wat moet je doen om elke maand genoeg geld binnen te krijgen, en om jouw ideale lifestyle te realiseren?

Zet je doelen op papier. Zowel je financiële doelen als je lifestyle doelen, en ga kijken hoe je deze kunt realiseren.

Ga vervolgens aan de slag en bouw elke dag aan jouw lifestyle business.

Je zult er nog niet gelijk komen, maar als je begint, doorzet en niet opgeeft, gaat het je ongetwijfeld lukken om in een aantal jaar jouw ideale lifestyle business op te zetten.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *