Waarom is social media tegenwoordig zo belangrijk?

Social media neemt tegenwoordig een steeds grotere en prominentere rol in onze samenleving in. En dat is natuurlijk niet voor niks.

Social media is namelijk een ideale manier om (gratis) content te delen. Daarnaast kun je met social media eenvoudig in contact komen met (oude) vrienden en familie.

Maar ook voor bedrijven is social media enorm interessant.

Gebruikers laten namelijk allerlei informatie achter, wat weer gebruikt kan worden door bedrijven om de juiste doelgroep te benaderen.

Zo heeft Facebook een goed beeld van zijn gebruikers, en weet dus precies wat de interesses van de (meeste) gebruikers zijn.

Hier kunnen adverteerders weer op inspelen.

Social media wordt ook telkens belangrijker als het gaat om nieuws. Zo zie je dat Twitter enorm snel is als het gaat om nieuwsverspreiding. Ook worden veel nieuwtjes juist als eerste bekend gemaakt via Twitter en/of Facebook.

Via social media kunnen er namelijk op een goede (gratis) manier veel mensen in één keer bereikt worden. En wellicht nog belangrijker: je kunt ook geld verdienen met social media.

3 reacties op “Waarom is social media tegenwoordig zo belangrijk?

  1. ik persoonlijk vind dat jullie minder verslaafd moeten zijn want tegenwoordig kan niemand zonder sociaal media en hun gsm. Ik vind dit niet kunnen hoe sociaal media jongeren verwoesten. Ze moeten meer bezig zijn met studeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *