Waarom is social media tegenwoordig zo belangrijk?

Social media neemt tegenwoordig een steeds grotere en prominentere rol in onze samenleving in. En dat is natuurlijk niet voor niks.

Social media is namelijk een ideale manier om (gratis) content te delen. Daarnaast kun je met social media eenvoudig in contact komen met (oude) vrienden en familie.

Maar ook voor bedrijven is social media enorm interessant.

Gebruikers laten namelijk allerlei informatie achter, wat weer gebruikt kan worden door bedrijven om de juiste doelgroep te benaderen.

Zo heeft Facebook een goed beeld van zijn gebruikers, en weet dus precies wat de interesses van de (meeste) gebruikers zijn.

Hier kunnen adverteerders weer op inspelen.

Social media wordt ook telkens belangrijker als het gaat om nieuws. Zo zie je dat Twitter enorm snel is als het gaat om nieuwsverspreiding. Ook worden veel nieuwtjes juist als eerste bekend gemaakt via Twitter en/of Facebook.

Via social media kunnen er namelijk op een goede (gratis) manier veel mensen in één keer bereikt worden. En wellicht nog belangrijker: je kunt ook geld verdienen met social media.

5 reacties op “Waarom is social media tegenwoordig zo belangrijk?

  1. ik persoonlijk vind dat jullie minder verslaafd moeten zijn want tegenwoordig kan niemand zonder sociaal media en hun gsm. Ik vind dit niet kunnen hoe sociaal media jongeren verwoesten. Ze moeten meer bezig zijn met studeren…

    1. Ik snap je standput maar het leven draaid niet alleen maar om studieren en ook lol maken en somige doen dat nou eenmaal met sociale media.

  2. Sind 13 oktober 2020 ben ik gestopt met social media. Omdat daar veel ongemakken voorbij kwamen. Onder andere veel nep nieuws. Ik ben gestopt, omdat ik dacht veel vrienden te hebben, maar nadat ik was gestopt, heb ik nog maar twee handen met vrienden over, waarvan vier hecht.

    Ik had op bijvoorbeeld Facebook een fotopagina. Ik deelde mij suf, maar Facebook zorgde er voor, dat mijn pagina nagenoeg niet gezien werd. Hoe zo is social media belangrijk? Voor mensen met veel geld wel. Ik heb tot nu toe geen spijt dat ik geen gebruik maak van dit medium.

  3. studeren. Lol is ook een ding, vroeger was de disco leuk en nu je telefoon. Ga maar studeeren in plaats van naar de disco zijder je ouders vast ook wel eens, deed je ook niet

    boomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *