ISG Podcast #134: Waarom geld niet gelukkig maakt

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Hoe meer geld ik verdienen, hoe meer ik er achter kom dat het geld op zich niet gelukkig maakt.

Geluk zit ‘m namelijk niet in hoeveel geld je op je bankrekening hebt, maar in de dingen die je er mee (kunt) doen.

Mijn leven is niet per sé beter geworden doordat ik meer geld ben gaan verdienen, maar door de groei die ik hierdoor mee heb kunnen meemaken. Doordat ik als persoon ben gaan groeien, is mijn business mee gaan groeien (en andersom). Hier heb ik enorm veel van geleerd, en hier ben ik een gelukkiger mens van geworden.

Gisteravond heb ik hier een nieuwe ISG Podcast over opgenomen, en ik denk dat deze enorm veel mooie inzichten voor je kan bevatten.

Beluister ISG Podcast #134 hieronder.

ISG Podcast #134

Lukt het niet om ‘m hierboven af te spelen? Ga dan naar deze pagina.

Waarom geld niet gelukkig maakt

Kijk, het gaat er niet om hoeveel geld je op je bankrekening hebt om gelukkig te zijn.

Ik ken mensen die miljonair zijn, en zo ongelukkig zijn als wat.

Aan de andere kant ken ik weer mensen die niet zoveel geld hebben, en dolgelukkig zijn.

Als jij de loterij wint, betekent dat niet direct dat je gelukkig gaat worden. Waarom denk je dat er zoveel verhalen zijn van mensen die de loterij hebben geworden, en na een paar jaar weer terug bij af zijn, en alles kwijt zijn geraakt?

Het gaat om de groei die je als meemaakt – en of je nou veel of weinig geld hebt, die groei kun je altijd maken – als jij maar wilt.

Dat neemt niet weg dat veel geld je leven een stuk makkelijker kan maken.

Je hoeft niet elke maand in de stress te zitten of je de rekeningen wel kunt betalen, en je kunt (vrijwel) alles kopen wat je wilt.

Maar zit hier geluk in?

Ik doe juist vaak de dingen die ik niet leuk vind om te doen, of die niet makkelijk zijn om te doen – juist om momenten te hebben om naar uit te kijken.

In de 10K P/M Mindset vertel ik je waarom ik bijna altijd op de fiets naar mijn kantoor ga. Ook als het hard regent en sneeuwt; het is goed om momenten te hebben om af te zien en om naar uit te kijken.

Geluk zit ‘m niet in geld, maar om de dingen die je er mee doet, en de mensen die je om je heen hebt.

En om af te sluiten: ik weet van iemand die enorm veel geld had, en een verschrikkelijke ziekte kreeg.

Hij zou maar al te graag met een zwerver ruilen.

Besef hoe gelukkig je mag zijn als je nog gezond bent.

ISG Podcast op Spotify

Elke week neem ik een nieuwe ISG Podcast op.

Wil je automatisch op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe Podcast is verschijnen?

Klik dan op deze link en abonneer je.

Enjoy!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *