Wat is een podcast?

Een podcast is is in principe een audio-uitzending via het internet. In tegenstelling tot een radio programma, kan iedereen met een internetverbinding een podcast maken. Hierdoor zijn er podcasts over vrijwel alle onderwerpen te vinden.

Met een podcast is het mogelijk om jezelf op een podcast te abonneren. Hierdoor krijg je een melding wanneer er weer een nieuwe uitzending van de podcast is verschenen waarop jij geabonneerd bent.

Waar podcasting vroeger heel hip was, is het een tijdje geleden wat weggezakt, maar is het tegenwoordig weer in, dit komt door de komst van de smartphones, waardoor het erg eenvoudig is om podcasts te downloaden of te streamen en te beluisteren.

Hoe kan ik podcasts beluisteren?

Op iTunes vind je vrijwel alle podcasts die er zijn.

Via iTunes kun je jezelf ook abonneren op podcasts, en de podcasts ook beluisteren. Via iTunes en Apple Music kun je de podcasts ook op je smartphone zetten.

Tegenwoordig zie je ook dat podcasts op de website van de maker geplaatst word, zodat je de podcasts daar kunt beluisteren. Via bijvoorbeeld SoundCloud en YouTube kunnen podcasts eenvoudig gedeeld worden op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *