Infographic: Wat gebeurt er elke minuut op het internet?

infographic met wat er elke minuut op het internet gebeurdDat het internet in de afgelopen jaren flink gegroeid is, weet iedereen. Maar wat speelt er zich nou eigenlijk per minuut af op het internet? De cijfers zijn werkelijk bizar te noemen!

Wist je bijvoorbeeld dat er elke 60 seconden maar liefst 204 miljoen e-mails worden verstuurd? En dat er elke minuut ruim 72 uur aan video wordt geupload op YouTube?

In de onderstaande infographic is precies in beeld gebracht wat er elke 60 seconden op het internet gebeurd.

infographic over wat er elke minuut op het internet gebeurd

Indrukwekkende cijfers

Persoonlijk vind ik dit indrukwekkende cijfers. Het is ongelofelijk om te zien hoe snel het internet eigenlijk is gegroeid en hoe groot het internet is geworden.

Als je beseft dat al het bovenstaande elke 60 seconden gebeurd, dan is dat gewoon bizar.

Elke 60 seconden worden er dus 204 miljoen e-mails verstuurd. En elke seconde worden er 3600 foto’s op Instragram geplaatst.

Ook als je kijkt naar Walmart, dan zie je dat er elke minuut maar liefst 17 duizend verkopen worden gedaan via de online shop. Dat is dus 10.200.00 per uur (ruim 10 miljoen!).

Het internet zal de komende jaren zonder twijfel nog meer gaan groeien en ik ben benieuwd hoe deze cijfers er over vijf jaar uit zullen zien.

Vind jij de cijfers in de bovenstaande infographic net zo indrukwekkend als ik? En hoe denk jij dat deze cijfers er over vijf jaar uit zullen zien?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter