Infographic: Hoe groot is Google nou eigenlijk?

Google wordt door velen gezien als “de koning van het Internet”. En dat is natuurlijk niet voor niks. Overal waar je op het internet kijkt, zie je wel iets van Google.

Bijna iedereen gebruikt dagelijks de zoekmachine van Google, maar ook YouTube, Drive en GMail worden dagelijks door miljoenen (of miljarden?) mensen gebruikt.

In de onderstaande infographic zie je hoe groot Google nou eigenlijk is. Erg interessant!

Infographic met cijfers hoe groot Google nou eigenlijk is

Zoals je ziet is Google ook echt daadwerkelijk enorm! Alleen al het feit dat in 2013 Google voor slechts vijf minuten offline was, en het internet gebruik zakte met 40%, zegt natuurlijk al genoeg. We kunnen bijna niet meer zonder Google.

Weet je nog hoe het internet er uit zag toen Google er nog niet was? Je moest dan via onhandige Startpagina’s in categorieën zoeken naar hetgeen wat je op zoek was. Hoe handig is het nu dat je gewoon in de zoekmachine kunt intypen wat je wilt weten, en dat dan het beste resultaat naar voren komt?

Ik zou in ieder geval niet meer zonder willen en kunnen!

Google is natuurlijk veel groter dan alleen maar de zoekmachine. Zoals je in de bovenstaande infographic kunt zien nemen ook diensten als Google Maps (20 petabyte in opslag!) en YouTube enorm veel bandbreedte in beslag.

Alleen al als je ziet dat de dataopslag van Google in een gebouw zou moeten dat bijna twee keer zo groot is als het Burj Khalifr gebouw, dan weet je wel hoe enorm deze opslag moet zijn ;).

Afijn, ik kwam deze infographic tegen en wilde hem gewoon even met je delen. Hopelijk vond je de bovenstaande infographic interessant en heb je er wat van geleerd :)!

Succes met je (internet) business!

Laat een reactie achter