Google Helpouts, wat is het en hoe werkt het? Complete gids!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Het logo van Google Helpouts

Afgelopen week lanceerde Google hun nieuwe dienst Google Helpouts voor het grote publiek. De dienst was eerst al voor een select groepje mensen beschikbaar, maar nu kan iedereen er dus mee aan de slag ;).

Kort gezegd is Google Helpouts een dienst waarmee je eenvoudig een expert om hulp kunt vragen – of zelf de expert kunt uithangen om andere mensen te helpen.

In dit artikel zal ik precies uitleggen wat Google Helpouts is, hoe het werkt en waar je het allemaal voor kunt gebruiken.

Wat is Google Helpouts?

Zoals ik al zei is Google Helpouts een dienst waarmee je de hulp van een expert kunt inschakelen, of zelf de expert kunt uithangen om zodoende andere mensen te helpen. Je kunt als het ware een ‘hulp-sessie’ inplannen met een expert, of mensen kunnen een hulp-sessie bij jou inplannen.

Alle Google Helpouts vinden via video en één op één plaats. Er zijn dus geen andere deelnemers, het is alleen jij en de expert.

De onderstaande video legt dit waarschijnlijk een stukje beter uit.

https://www.youtube.com/watch?v=K-VFC9AQM1k

De Google Helpouts kunnen zowel betaald als gratis zijn, dat is maar net wat de expert er zelf voor vraagt. Ik ben genoeg Helpouts tegengekomen die gewoon gratis zijn. De experts kunnen zelf hun tarieven bepalen.

In principe kan iedereen zich aanmelden als een expert, behalve in de medische-sector, daarvoor moet je eerst door de screening van Google komen, wat eigenlijk niet meer dan logisch is.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe werkt Google Helpouts?

Sinds de introductie van Google Helpouts heb ik al een paar Helpouts bijgewoond en ik kan er niks anders over zeggen dat het echt super goed werkt. Je kunt de Helpout gewoon op je smartphone of tablet bijwonen, dus als je bijvoorbeeld iets wilt leren wat buiten de deur wilt leren, dan kan dat ook gewoon.

Als je een expert om hulp wilt vragen ga je simpelweg naar de website van Google Hangouts. Vervolgens type je in de zoekbalk in wat je wilt leren en je ziet een complete lijst met experts.

Type in waar je mee geholpen wilt worden in Google Helpouts

Bij de meeste experts moet je een Helpout inplannen voor een later tijdstip. Dit kun je gewoon eenvoudig doen door op de knop ‘Schedule for later’ te klikken. Je kunt dan kiezen uit de beschikbare data.

Vervolgens krijg je netjes een mail met daarop de Helpout bevestiging en kun je op de data die je hebt ingegeven, de Helpout starten.

Je komt nu in een videogesprek met de expert en de Helpout gaat van start.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom is Google Helpouts zo handig?

Persoonlijk vind ik Google Helpouts echt een geweldige uitvinding en ben er dan ook van overtuigd dat het erg populair zal worden. Het mooie van Helpouts is namelijk dat je op een heel eenvoudige manier je vragen kunt stellen aan een expert.

Je kunt heel makkelijk je vragen aan een expert stellen en je staat ineens heel dicht bij een expert.

Daarnaast biedt het voor experts ook heel veel mogelijkheden. Zo kun je als expert tegen (lage) betaling mensen helpen en dus wat bijverdienen. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor je reputatie om mensen te helpen via Google Helpouts. Je ‘expert-status’ gaat omhoog en zo krijg je meer autoriteit.

Google Helpouts staat nog in de kinderschoenen en de dienst zal ongetwijfeld nog veel veranderd en verbeterd worden. Toch ben ik benieuwd naar wat het in de toekomst zal brengen en hoe groot het zal worden.

Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in!

Wat vind jij van Google Helpouts? Heb jij het al geprobeerd? Of heb je er nog vragen over? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *