Geld verdienen met NFT’s

Zo verdienen mensen (eenvoudig) miljoenen euro's!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Wat hebben Justin Bieber, Joshua Kaats en Memphis Depay met elkaar gemeen? Deze drie heren hebben recentelijk veel geld uitgegeven aan een NFT. Bij deze drie heren gaat het om een NFT van een digitaal aap uit de ‘Bored Ape Yacht Club’ serie.

Wat is de reden dat deze heren veel geld aan een digitaal plaatje uitgegeven hebben? De reden hiervoor is simpel: het is mogelijk om veel geld te verdienen met NFT’s. Hoe je met de digitale plaatjes geld kunt verdienen, bespreken we graag in dit artikel.

Investeren in NFT’s is niet geheel zonder risico. Net zoals bij andere financiële producten moet je ook bij de NFT’s met bepaalde risico’s rekening houden. Zo is het goed mogelijk dat je een kat in de zak koopt. Doe daarom héél goed onderzoek voordat je daadwerkelijk een NFT koopt.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is een NFT precies?

De afkorting NFT staat voor ‘non-fungible token’. Je kunt dit zien als een digitaal eigendomscertificaat. In het geval Memphis, Justin Bieber en Joshua Kaats gaat het hierbij om een foto van een digitale aap.

Elke NFT beschikt hierbij over twee belangrijke kenmerken:

  • Een NFT is niet-inwisselbaar. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om het digitale plaatje van een aap in te wisselen.
  • Een NFT is onvervangbaar. Als je een NFT koopt, krijg je hier een digitaal eigendomscertificaat bij. Dit certificaat is uniek, is niet inwisselbaar en is ook nog eens onvervangbaar.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe ziet een NFT eruit?

In dit artikel hebben we het voorbeeld van de digitale apen gegeven. Dat is echter niet het enige voorbeeld van een NFT. Nee, zo is de eerste tweet van de baas van Twitter ook uitgegroeid tot een NFT. Deze NFT werd voor een bedrag van maar liefst 2,9 miljoen dollar verkocht.

Wat de koper in dit geval gekocht heeft? De koper heeft het digitale eigendomscertificaat van deze tweet gekocht. Dit certificaat is niet-inwisselbaar en dit certificaat is onvervangbaar. Er is maar één eerste tweet, dus het is goed mogelijk dat deze NFT alleen maar meer waard gaat worden.

Een ander voorbeeld is de allereerste Wikipedia pagina. Recent werd de eerste pagina van Wikipedia verkocht voor een bedrag van 750.000 dollar. Ook hierbij gaat het niet specifiek om de pagina zelf, maar om het eigendomscertificaat van deze pagina.

Op dit moment kunnen NFT’s in allerlei soorten en maten gekocht worden. Veel uiteenlopende zaken worden op dit moment verkocht:

  • NFT’s van memes
  • NFT’s van muziek
  • NFT’s van games
  • NFT’s van kunstwerken
  • NFT’s van digitale foto’s

Wat heb je aan een NFT?

In de basis heb je aan een NFT niet zoveel. Je kunt dit digitale eigendomscertificaat bijvoorbeeld niet boven je bed hangen. Met een dergelijk eigendomscertificaat geniet je echter wel van andere mogelijkheden:

  • Je kunt een eigen merk opbouwen. Door eigen NFT’s uit te geven, kan je een eigen merk van NFT’s op gaan bouwen. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, zijn bekende mensen lid geworden van de Bored Ape Yacht Club. Dit is geen fysieke club of iets dergelijks, maar het is een volledig online merk geworden.
  • Je kunt de NFT’s met winst doorverkopen. Veel NFT’s die je op dit moment kunt kopen, zijn relatief voordelig geprijsd. Mocht je de NFT’s lang in je bezit houden, bestaat de kans dat deze alleen maar meer waard worden. Door actief in de NFT’s te investeren, kan je dus flink wat geld verdienen.

De geschiedenis van NFT’s

Voor de historie van NFT’s moeten we terug naar het jaar 2015. In dat jaar wordt deze techniek voor het eerst uitgelegd tijdens een DEVCON1-evenement. Dit evenement werd georganiseerd door the Ethereum Foundation; NFT en crypto hebben flinke overeenkomsten met elkaar.

Door de jaren heen werden meerdere NFT projecten gelanceerd. Zo kwam een Amerikaans bedrijf in 20176 met een speciaal NFT project op de blockchain. Daarna volgde het eerste succesvol NFT project; CryptoKitties. Voor dit project werd maar liefst 12,5 miljoen dollar aan investeringsgeld opgehaald.

Een sleutelrol in het succesverhaal is de eerste tweet van Jack Dorsey. Het certificaat van deze tweet werd voor een bedrag van 2,9 miljoen dollar verkocht. Aangezien dit bedrag zó hoog was, trok deze NFT bijzonder veel aandacht. Meer en meer mensen gingen zich in NFT’s verdiepen, waardoor meer en meer mensen hierin gingen investeren.

Hoe kan je geld met NFT’s verdienen?

Ben je op zoek naar mogelijkheden om extra geld te verdienen? En heb je daarbij je pijlen gericht op de NFT’s? Dan ben je niet de enige. Zoals we hierboven al gesteld hebben, zijn meer en meer mensen bezig met het handelen in NFT’s.

Het leuke is dat je op meerdere manieren geld kunt verdienen met NFT’s. De twee meest voorkomende manieren hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Je kunt in de NFT’s zelf gaan handelen. Concreet betekent dit dat je de NFT’s tegen een lage prijs aanschaft en vervolgens tegen een hoge(re) prijs verkoopt.
  • Je kunt zelf NFT’s gaan ontwikkelen. De digitale apen die door Justin Bieber en Memphis Depay gekocht zijn, zijn door een team van ontwikkelaars ontwikkeld. Uiteraard heeft dit team ook (flink) verdiend aan de verkoop van de plaatjes van de digitale apen.

Wat de beste manier is om geld te verdienen met NFT’s? Daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

Handelen in NFT’s

Om geld met NFT’s te kunnen verdienen, kiezen veel mensen ervoor om hierin te handelen. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee, maar kan wel echt heel lucratief zijn. Er zijn verhalen bekend van mensen die miljonair zijn geworden door te handelen in NFT’s.

Hoe je hier geld mee kunt verdienen? Dat doe je door onderstaand stappenplan op te volgen:

  • Stap 1: ga via het internet op zoek naar interessante NFT’s. Dit kan het certificaat van de foto van een digitale aap zijn, maar het kan ook het certificaat van een muziekstuk zijn. 
  • Stap 2: koop de gewenste NFT’s. Ben je op het internet interessante NFT’s tegengekomen? Op een simpele manier kan je deze kopen. Hoe je dit precies kunt doen, vertellen we graag verderop in dit artikel.
  • Stap 3: bewaar de NFT’s. De NFT’s die je gekocht hebt, kan je nu digitaal bewaren. Hoelang je deze voor jezelf gaat bewaren, is aan jezelf om te bepalen.
  • Stap 4: verkoop de NFT’s. Na verloop van tijd is wellicht het juiste moment aangebroken om de NFT’s te verkopen. Hierbij is het uiteraard de bedoeling dat de verkoopprijs (veel) hoger ligt dan de aanschafprijs.

Hoe kan je een NFT kopen?

Het kopen van een NFT is op zich geen hogere wiskunde. Ten eerste is het zaak dat je je goed in de NFT gaat verdiepen. Waar gaat het bij de NFT precies om? Wat koop je precies? En hoe zit het met de betrouwbaarheid van de verkoper? Dit zijn belangrijke vragen om aan jezelf te stellen.

Vervolgens kan je via een van de online marktplaatsen de gewenste NFT kopen. Onder meer op OpenSea.io, Rarible.com en Foundation.app kan je allerlei NFT’s kopen.

Weet je 100% zeker dat je een specifieke NFT wilt kopen? Dan is het zaak om je cryptowallet te gaan vullen. Je kunt hiervoor het beste MetaMask gebruiken; dit is de meest gebruikte NFT wallet van dit moment. Bijkomend voordeel is dat je deze extensie in bijvoorbeeld Google Chrome en Firefox kunt gebruiken.

Het is nu zaak om geld naar deze cryptowallet over te maken. Dit doe je door bijvoorbeeld Ethereum vanaf een crypto exchange door te sturen naar de wallet van je crypto. 

Vervolgens kan je de gewenste NFT kopen op de betreffende handelsplaats. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op de ‘Buy now’ knop te klikken. Je betaalt het bedrag voor de NFT, plus een bepaalde commissie.

Hoe bepaal je de waarde van een NFT?

De waarde van een NFT is lastig te bepalen. In veel gevallen hangt deze waarde af van de culturele waarde en nostalgie van de NFT. Daarnaast speelt de verwachte waardevermeerdering ook een grote rol. Wordt er een veelbelovend project gelanceerd? Dan is de kans groot dat de aanschafprijzen van deze NFT’s al vrij hoog liggen.

Tevens speelt de schaarste een cruciale rol. Dit kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld:

  • De eerste tweet ooit: zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, is de NFT van de eerste tweet voor 2,9 miljoen dollar verkocht. Dit hoge prijskaartje heeft te maken met het feit dat er maar één eerste tweet ooit bestaat.
  • Een NFT van een meme: het lastige van een meme is dat iedereen een kopie van een meme kan maken. Als jij hier 500 euro voor betaald hebt, is het goed mogelijk dat iemand anders hier slechts 10 euro voor betaald hebt. Er bestaan dan twee varianten van een NFT van een meme, maar er is zeker geen sprake van een schaarste.

Hoe kan je de NFT verkopen?

Heb je de NFT in je cryptowallet zitten? Dan zie je in veel gevallen de actuele waarde van de NFT naar voren komen. Je ziet hierdoor precies in je cryptowallet wat de actuele waarde van de NFT is. Is deze waarde volledig naar je wens? Dan kan je deze NFT snel verkopen.

Dit doe je door op de button ‘Sell now’ te klikken. Een geïnteresseerde kan het gevraagde bedrag bieden, maar kan ook een nog hoger bedrag bieden. Mocht hier sprake van zijn, kan je de verkoop direct afhandelen. Op dat moment maakt de koper het geld naar je over, waarna dit geld in je cryptowallet komt. Dit geld kan je vervolgens omzetten naar bijvoorbeeld Ethereum en via je crypto exchange uitbetalen. Het is uiteraard ook mogelijk om weer in nieuwe NFT’s te investeren.

Kan je veel geld verdienen met de handel in NFT’s?

Ja, je kunt absoluut veel geld verdienen met de handel in NFT’s. Het ligt in de lijn der verwachting dat de NFT’s alleen maar meer waard gaan worden. Als je op dit moment op de varende boot springt, is het goed mogelijk dat de boot alleen maar harder gaat varen. Concreet betekent dit dat je veel geld kunt verdienen.

Wel moet je goed rekening houden met de risico’s. Het is goed mogelijk dat je een kat in de zak koopt, het is goed mogelijk dat je NFT alleen maar minder waard wordt en het is goed mogelijk dat er vergelijkbare kopieën van je NFT’s ontstaan. 

Zelf NFT’s maken

Een andere optie die je hebt, is om zelf een NFT te maken. Je kunt zelf de digitale eigendomscertificaten ontwikkelen en deze verkopen. De ervaring leert dat je óók op deze manier veel geld kunt verdienen met de NFT’s.

Wil je zelf een NFT maken? Volg dan onderstaand stappenplan op:

  • Stap 1: maak een online wallet aan. Voordat je een NFT aan kunt maken, heb je een crypto wallet nodig. Je kunt hierbij het beste kiezen voor MetaMask.  
  • Stap 2: koop crypto. Vervolgens is het zaak om crypto te kopen. Deze crypto stuur je door naar je crypto wallet. In veel gevallen is het verstandig om voor Ethereum te kiezen.
  • Stap 3: maak je kunstwerk. Het is nu de hoogste tijd om je digitale kunstwerk te gaan maken. Je kunt hierbij kiezen voor een digitale foto, voor een digitaal muziekbestand of voor een ander soort digitaal kunstwerk. Houd alleen rekening met de maximale bestandgrootte; de bestandgrootte mag volgens de NFT-marktplaatsen niet té groot zijn.
  • Stap 4: kies een NFT-marktplaats. Heb je je digitale kunstwerk gemaakt? Dan is het zaak om dit kunstwerk aan te bieden via een NFT-marktplaats. Je kunt hierbij onder meer kiezen voor OpenSea; dit is op dit moment een van de grootste NFT-marktplaats. 
  • Stap 5: bied je NFT te koop aan. Het is nu de hoogste tijd om je NFT te koop aan te gaan bieden. Hierbij kan je mogelijk kiezen uit meerdere verkoopmethoden kiezen en kan je de prijs voor jezelf bepalen. Nadat je dit gedaan hebt, kan je de NFT verkopen aan een geïnteresseerde.

Kan je veel geld verdienen door NFT’s te maken?

Ja, het is zeer goed mogelijk om hier veel geld mee te verdienen. Met name als je populaire NFT’s weet te ontwikkelen, lopen de biedingen al snel behoorlijk hoog op. Vervolgens heb je nog meer mogelijkheden om dit uit te buiten. Dit doe je bijvoorbeeld door een heel merk rondom je eigen gemaakte NFT’s te creëren. 

Uiteraard is het hierbij zaak om met risico’s rekening te houden. Je moet je bijvoorbeeld goed beseffen dat niet alle NFT’s verkopen. Of dat je niet het gewenste bedrag voor je NFT gaat ontvangen. Ga daarom niet van gouden bergen uit en zorg voor geweldige NFT’s. Maak unieke NFT’s, maak aansprekende NFT’s en creëer een hype.

Geld verdienen met NFT’s: makkelijk of niet?

Nee, het is niet makkelijk om geld te verdienen met NFT’s. Je bent van veel externe factoren afhankelijk, de gehele markt is nog volop in ontwikkeling en je hebt met veel concurrentie te maken. Mede daarom adviseren wij je om je geduld te bewaren. Mocht je op korte termijn nog geen geld verdienen, dan is dit op de lange termijn altijd nog mogelijk.

Houd tevens goed de mogelijke risico’s in de gaten. Wil je een NFT kopen? Doe dan heel goed onderzoek naar de NFT, maar ook naar de ontwikkelaar en de verkoper. Maak tevens alleen van de beste NFT marktplaatsen gebruik. 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *