Geld verdienen via Bol.com?

Gebruik dit 5-stappenplan én ontdek alle voor + nadelen!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Als digitale ondernemer is het relatief makkelijk om op te schalen. Zodra je goedlopende affiliate websites of webshops hebt, kan je jouw trucje immers keer op keer herhalen. Doorzettingsvermogen, een creatieve geest en continue optimalisatie zijn daarbij sleutelwoorden.

Wil je graag als digitale ondernemer ook eens andere kanalen gaan gebruiken om te groeien? Dan biedt mogelijk Bol.com dé kans.

Via Bol.com zijn immers alle ondernemers in staat om hun eigen producten te verkopen. Er zijn meerdere redenen om hiermee aan de slag te gaan, waarover je later in dit artikel meer kunt lezen. In dit artikel vind je eigenlijk alle relevante informatie die betrekking heeft op het verkopen van eigen producten via Bol.com.

We bespreken daarbij hoe je dit kunt doen, waar je rekening mee moet houden en hoe je op Bol.com jouw concurrentie kunt verslaan.

Inhoudsopgave

Voor wie is Bol.com interessant?

Wil je graag via een online kanaal geld verdienen? Heb je eigen producten die je op dit moment via jouw webshop verkoopt? Of heb je – door jouw carrière als affiliate marketeer (lees hier over het Bol.com affiliate programma) – de beschikking over producten die je kunt gaan verkopen? Dan is het platform van Bol.com eigenlijk voor jou geschikt. Eigenlijk is het platform dus geschikt voor alle (digitale) ondernemers die zelf producten te koop hebben.

Mocht je je daar in herkennen, is het aan te raden om direct in actie te komen. De concurrentie is ook op Bol.com al behoorlijk hevig; meer en meer (digitale) ondernemers zijn gestart met het verkopen van eigen producten via Bol.com Zij verdienen hierdoor meer en meer geld via Bol.com én dat is dus ook voor jou mogelijk. 

Voordat het zo ver is, moet je wel enkele stappen doorlopen. Ook moet je enkele belangrijke knopen voor jezelf door gaan hakken. Meer informatie daaromtrent vind je in dit uitgebreide artikel. Een artikel waarin je eigenlijk alle informatie vindt voor het succesvol handelen via Bol.com.

Waarom producten verkopen via Bol.com?

Niet alle digitale ondernemers zijn in staat om met hun webshop miljoenen mensen te bereiken. Via Bol.com is dat echter wél mogelijk. Door jouw producten in de webshop van Bol.com te plaatsen, spreek je direct een onwijs breed publiek aan. De kans is hierdoor groot dat je meer en meer naamsbekendheid weet te creëren én dat je meer verkopen weet te realiseren. Hierdoor groeit jouw omzet, groeit jouw winst en groeit dus ook jouw onderneming.

De cijfers van Bol.com laten zien dat de invloed van retailers op het platform al behoorlijk groot is. In 2019 werd bijvoorbeeld 49% van de gehele omzet van Bol.com gerealiseerd door de retailers. In 2018 lag dit aandeel nog op 40%; deze groei geeft duidelijk aan dat veel digitale ondernemers ingezien hebben dat het platform van Bol.com onwijs veel mogelijkheden biedt.

Een andere reden om via Bol.com geld te gaan verdienen, is terug te vinden in het gemak. Je kunt namelijk relatief makkelijk jouw producten in de webshop van Bol.com plaatsen. Ook wanneer een bezoeker een aankoop via Bol.com doet, krijg je hier op een prettige manier een seintje van.

Vervolgens is het aan jou de taak om de bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Mocht de bestelling nadien geretourneerd worden, krijg je hier ook weer een seintje van. De communicatie vanuit Bol.com loopt eigenlijk soepeltjes en dat levert voor jou veel gemak op.

Onder aan de streep zijn er dus zéker meerdere redenen om jouw producten via Bol.com te gaan verkopen. Het feit dat miljoenen Nederlanders bij Bol.com shoppen, is eigenlijk de belangrijkste reden. Bijkomend voordeel is dat Bol.com de online optimalisatie onwijs goed op orde heeft.

Mocht een bezoeker via Google naar een specifiek product op zoek zijn, is de kans groot dat de website van Bol.com één van de hoogste rankings inneemt. Mocht het specifiek jouw product zijn waar de klant naar op zoek is, scoor je dus relatief makkelijk een order. Met alle dank aan het online platform van Bol.com!

Waar moet je rekening mee houden?

Je hebt hierboven meerdere redenen kunnen vinden waarom ook jij kunt gaan profiteren van de mogelijkheden die Bol.com biedt. Mocht je daar interesse in hebben, is het wel goed om te weten dat je met enkele zaken rekening moet houden.

Allereerst stelt Bol.com enkele eisen voordat je je in kunt schrijven. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaalde periode ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Welke eisen exact gesteld worden, lees je verderop in dit artikel.

Ook moet je goed rekening gaan houden met jouw prijsstelling. Je bent namelijk bij het online platform van Bol.com verplicht om een gratis bestelling aan te bieden; dat doet Bol.com immers zelf ook. Indien een bezoeker voor meer dan 20 euro een bestelling bij Bol.com plaatst, is de verzending volledig gratis. Dat is dus óók het geval als je het daarbij om jouw producten gaat. Zorg er dus voor dat je hier rekening mee houdt bij het bepalen van de prijs.

Tip: weet je niet zo goed welke prijs je voor een bepaald product moet vragen? Maak daarvoor gebruik van de prijsanalyse tool van Bol.com. In jouw account kan je op ‘Mijn aanbod’ klikken, waarna je bij elk product gebruik kunt maken van de optie ‘Geavanceerde prijsanalyse’. Aan de hand van deze tool kan je vervolgens direct bepalen wat voor jouw product de juiste prijs is. Bol.com geeft hierbij het volgende aan: “hoe scherper jouw prijs is, hoe sneller jouw artikel in de winkelwagen van een bezoeker belandt!”.

Verder moet je heel goed rekening houden met de servicenormen die door Bol.com opgesteld zijn. Indien je niet aan de servicenormen voldoet, krijg je in eerste instantie een waarschuwing. Mocht je bijvoorbeeld op de normen ‘Responstijd’ of ‘Annuleringen’ niet goed scoren, biedt Bol.com jou ook passende hulp aan om wél aan die normen te gaan voldoen. Indien je voor langere tijd – circa 7 weken – niet aan de normen voldoet, wordt jouw Bol.com account gesloten.

Jouw assortiment is vanaf dat moment ook niet meer zichtbaar op de webshop; jouw carrière bij Bol.com is vanaf dat moment dus eigenlijk afgelopen. Voor het overzicht vind je hieronder de servicenormen die in 2020 door Bol.com gehanteerd worden:

 • Minimaal 93% van alle bestelde artikelen moet op tijd geleverd worden.
 • Maximaal 2% van alle bestellingen mag/kan je annuleren.
 • Alle verzendingen moeten een Track & Trace nummer bevatten
 • Minimaal 90% van alle belpogingen moeten door jou aangenomen worden.
 • Beoordelingscijfer moet minimaal een 8,0 zijn
 • Minimaal 90% van alle vragen moet binnen 8 kantooruren behandeld worden.

Tot slot hanteert Bol.com ook nog een dynamische norm op het gebied van retourneren en klantvragen. Hoe deze norm exact in elkaar steekt, is afhankelijk van jouw verkopen. Mocht je aan één van deze normen niet voldoen, krijg je daar vanzelf een mail over.

Is het makkelijk om geld te verdienen via Bol.com?

Op deze vraag kan zowel ja als nee geantwoord worden. Enerzijds is het zo dat je via Bol.com echt een onwijs breed publiek kunt bereiken. De kans is hierdoor groot dat je een flinke hoeveelheid verkopen kunt realiseren, waardoor je (veel) geld kunt verdienen.

Tegelijkertijd heb je hierboven kunnen lezen dat je rekening moet houden met de nodige voorwaarden, eisen en normen. Op dit vlak is Bol.com – volledig terecht – behoorlijk streng. Indien je niet aan alle voorwaarden of normen voldoet, ben je in de ogen van het bedrijf géén geschikte retailer. Bol.com tracht hiermee om louter samen te werken met de beste retailers en daarmee de beste shopbeleving aan de bezoekers te bieden.

Indien je aan alle voorwaarden, normen en eisen kunt voldoen, biedt het platform van Bol.com in ieder geval meer dan genoeg mogelijkheden. De kans is significant dat je door Bol.com gaat groeien met jouw onderneming. Uiteraard gaat dit niet zonder slag en stoot; streef continue naar verbetering en vraag daarvoor – indien gewenst – ook hulp aan Bol.com. Het bedrijf helpt jou graag met het verbeteren van de bedrijfsvoering. Waarom? Omdat het bedrijf daar zelf ook de vruchten van plukt. Het is immers niet voor niets dat 49% van de omzet van Bol.com te danken is aan de verkopen van retailers.

Hoe kan je producten gaan verkopen via Bol.com?

Wil jij ook profiteren van het immense bereik van Bol.com? Wil je graag jouw producten via dit platform gaan verkopen? Dan is het zaak om onderstaand stappenplan op te volgen. Onthoud bij alle stappen in ieder geval dat je aan de normen en eisen van Bol.com moet blijven voldoen. Het is via dit platform dus zeker niet mogelijk om slapend rijk te worden; je moet continue optimaliseren en aan de normen blijven voldoen.

Stap 1: Regel het papierwerk

Om te beginnen, moet je eerst een zakelijk verkoopaccount aan gaan maken. Dit zakelijke verkoopaccount moet je koppelen aan jouw persoonlijke koopaccount bij Bol.com. Zorg er dus eerst voor dat je zelf een persoonlijk account bij Bol.com aanmaakt, waarna je een zakelijk verkoopaccount aan kunt gaan maken.

Bij het aanmaken van dit account moet je bewijzen dat je aan enkele voorwaarden voldoet. Zo moet je een KVK nummer hebben, moet je een e-mailadres hebben, moet je een Nederlandse rekening hebben en moet je een Nederlands postadres hebben. Ook moet je een BTW nummer hebben; zonder KVK inschrijving is het dus níet mogelijk om bij Bol.com een verkoopaccount aan te maken. 

Stap 2: Bepaal de verkoopvoorwaarden

Nadat je jouw verkoopaccount aangemaakt hebt, kan je enkele instellingen voor jezelf gaan bepalen. Bepaal de verkoopvoorwaarden die je gaat hanteren;

 • Wat gaat jouw retourtermijn worden?
 • Welke garantie geef je op de producten die je verkoopt?
 • Wat zijn de verzendkosten? (bij order van minder dan 20 euro)
 • Op welke manier ga je de pakketjes verzenden?
 • Ga je de logistiek zelf regelen of besteed je dit uit aan Bol.com?

Op dergelijke vragen moet je voor jezelf passende antwoorden zien te vinden. Vervolgens kan je dit verwerken in de instellingen in jouw verkoopaccount bij Bol.com.

Stap 3: Producten toevoegen om te verkopen

Het is nu tijd om de producten toe te gaan voegen. Bij het toevoegen van de producten heb je twee mogelijkheden; alle producten handmatig invoeren of gebruik maken van een product feed. Indien je van een product feed gebruik gaat maken, moet deze feed 100% gelijk zijn aan de eisen die Bol.com hieraan stelt. Meer informatie hieromtrent is te vinden op de website van Bol.com.

Bij het toevoegen van de producten moet je ook gebruik maken van een EAN of ISBN nummer. Mocht je hier nog niet over beschikken, moet je deze aanvragen. Mocht je het EAN nummer van jouw product(en) niet weten, kan je hiervoor naar de website www.gs1.nl gaan.

Bij het toevoegen moet je ook keuzes gaan maken met betrekking tot de prijsstelling. Kijk hiervoor naar het aanbod van concurrenten en maak eventueel gebruik van de optie ‘Geavanceerde prijsanalyse’. Zorg ervoor dat je bij het vaststellen van de prijs rekening houdt met de verzendkosten.

Stap 4: Optimaliseren

Nu is het de hoogste tijd om jouw aanbod te gaan optimaliseren. Je moet bij de producten duidelijke foto’s toevoegen, je moet alle specificaties invullen en je moet ook een duidelijke productomschrijving toevoegen. Door hier veel tijd aan te besteden, maak je het voor de bezoekers een stuk duidelijker. Hiermee is de kans groter dat bezoekers overgaan tot de aankoop van een bepaald product.

Stap 5: Alles automatiseren

als je eenmaal de voorgaande stappen opgevolgd hebt, kan je het gehele proces gaan automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld een directe koppeling tussen jouw webshop en Bol.com gaan maken, je kunt de logistiek uitbesteden aan Bol.com en je kunt gebruik maken van de seller API. Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om de gehele bedrijfsvoering via Bol.com te gaan automatiseren.

Ondertussen moet je continue het hoogste niveau nastreven. Dat is de enige manier om alle normen en eisen van Bol.com te blijven voldoen. Antwoord dus tijdig op klantvragen, stuur alle pakketten snel inclusief een Track & Trace nummer op en voorkom dat je bestellingen zelf moet annuleren. Onder aan de streep is het absoluut mogelijk om veel geld via Bol.com te verdienen, maar dit is niet voor een ieder weggelegd.

Volg in ieder geval bovenstaand stappenplan op om aan de slag te gaan met het verkopen van de producten via Bol.com. Wat dit uiteindelijk voor jou gaat brengen, is afhankelijk van jouw eigen inzet, van jouw producten en van de optimalisatie die je continue door weet te voeren.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *