Facebook Paper, wat is het en wat kun je er mee?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
Een iPhone met daarop Facebook Paper

Na veel geruchten en vooral lang wachten was het vandaag dan eindelijk zo ver; Facebook heeft hun nieuwe applicatie ‘Facebook Paper’ aangekondigd.

Facebook Paper zal 3 februari officieel in Amerika gelanceerd worden, maar een Nederlandse releasedatum is helaas nog niet bekend.

In dit artikel lees je alles over Facebook Paper en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is Facebook Paper?

Facebook Paper is als het ware een persoonlijke nieuwskrant, waar verhalen (berichten) van vrienden en media samen komen.

Het is een aparte app die los uit de App Store of Play Store gedownload kan worden. Facebook Paper wordt dus niet ‘in’ Facebook geleverd, maar is een op zichzelf staande (gratis) dienst.

Met Facebook Paper kun je zelf categorieën aanmaken en zo de content (de verhalen) sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld de categorie ‘Sport’ aanmaken, waar alle sport-gerelateerde verhalen komen te staan.

Je moet Paper eigenlijk zien als een persoonlijke krant. Facebook Paper richt zich dan ook meer op verhalen, dan op status updates. Deze kun je helemaal naar eigen zin instellen. Jij bepaald dus zelf welke categorieën je wel, en welke je niet ziet. Dit zorgt er voor dat je echt een heel persoonlijk overzicht te zien krijgt.

De categorieën bevatten dan ook allemaal berichten en verhalen van Facebook pagina’s waarvan jij fan bent.

In principe is Facebook Paper dan ook een concurrent van Flipboard, een dienst die dit ook mogelijk maakt. Het voordeel van Paper is natuurlijk dat Facebook al een enorm aantal gebruikers heeft.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar Facebook Paper en kan dan ook bijna niet meer wachten om het zelf uit te proberen. Helaas moeten wij Nederlanders en Belgen nog even wachten, want zoals gezegd verschijnt de dienst eerst in Amerika.

Wat vind jij van Facebook Paper? Ben je net zo benieuwd als ik? Laat het weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Facebook Paper, wat is het en wat kun je er mee?

 1. Hallo Jacko,

  heb je Facebook paper inmiddels al in gebruik genomen?
  En zo ja. Hoe bevalt het je?

  Nu ik toch aan het reageren ben:
  Ik ben ook zeer benieuwd naar wat jij vindt van wix.
  Is dit platform al vergelijkbaar met de prestaties van bijvoorbeeld wordpress en joomla of ligt het nog mijlenver achter?

  1. Hey Zdeno!

   Facebook Paper heb ik kort gebruikt, maar daarna nooit meer naar gekeken. Zegt genoeg denk ik ;-).
   Wix heb ik nog nooit geprobeerd, dus ik kan er helaas niks over vertellen.

   Ik hou het dan ook lekker bij WordPress :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *