Facebook Paper, wat is het en wat kun je er mee?

Een iPhone met daarop Facebook PaperNa veel geruchten en vooral lang wachten was het vandaag dan eindelijk zo ver; Facebook heeft hun nieuwe applicatie ‘Facebook Paper’ aangekondigd.

Facebook Paper zal 3 februari officieel in Amerika gelanceerd worden, maar een Nederlandse releasedatum is helaas nog niet bekend.

In dit artikel lees je alles over Facebook Paper en wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is Facebook Paper?

Facebook Paper is als het ware een persoonlijke nieuwskrant, waar verhalen (berichten) van vrienden en media samen komen.

Het is een aparte app die los uit de App Store of Play Store gedownload kan worden. Facebook Paper wordt dus niet ‘in’ Facebook geleverd, maar is een op zichzelf staande (gratis) dienst.

Met Facebook Paper kun je zelf categorieën aanmaken en zo de content (de verhalen) sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld de categorie ‘Sport’ aanmaken, waar alle sport-gerelateerde verhalen komen te staan.

Je moet Paper eigenlijk zien als een persoonlijke krant. Facebook Paper richt zich dan ook meer op verhalen, dan op status updates. Deze kun je helemaal naar eigen zin instellen. Jij bepaald dus zelf welke categorieën je wel, en welke je niet ziet. Dit zorgt er voor dat je echt een heel persoonlijk overzicht te zien krijgt.

De categorieën bevatten dan ook allemaal berichten en verhalen van Facebook pagina’s waarvan jij fan bent.

In principe is Facebook Paper dan ook een concurrent van Flipboard, een dienst die dit ook mogelijk maakt. Het voordeel van Paper is natuurlijk dat Facebook al een enorm aantal gebruikers heeft.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar Facebook Paper en kan dan ook bijna niet meer wachten om het zelf uit te proberen. Helaas moeten wij Nederlanders en Belgen nog even wachten, want zoals gezegd verschijnt de dienst eerst in Amerika.

Wat vind jij van Facebook Paper? Ben je net zo benieuwd als ik? Laat het weten in de reacties hieronder!

2 reacties

  1. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter