Zijn Cryptocurrency een hype? Dit is waarom Cryptomunten gaan blijven!

cryptocurrency hype

Je hoort er de laatste tijd enorm veel over: cryptocurrency, ofwel, digtale munten waarvan de Bitcoin ongetwijfeld de bekendste is.

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe Bitcoin- of andere cryptomiljonairs ontstaan, en gaat er nu ongelofelijk veel geld om in de cryptowereld.

En omdat cryptomunten zo hard stijgen – en ook weer hard dalen – wordt door velen gedacht dat cryptocurrency een hype is die straks langzaam (of hard) zal zakken, waardoor er veel mensen hun geld kwijt zijn.

Echter, is cryptocurrency is een hype? Kan er een vergelijking worden gemaakt met de Dotcom hype of zelfs de Tulpenmanie?

Ik denk van niet, en zal je hieronder vertellen waarom.

Wat zijn cryptocurrency?

Voordat we gaan beginnen is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency nou eigenlijk zijn.

Cryptocurrency zijn digitale, versleutelde munten. De bekendste hiervan is de Bitcoin, welke ook direct de eerste cryptomunt was, bedacht door de anonieme Satoshi Nakamoto.

Hij bedacht de Bitcoin en de techniek er achter – welke eigenlijk nog veel belangrijker is en waarover later meer.

Andere bekende munten zijn bijvoorbeeld Ethereum, NEO en zelfs de Nederlandse Gulden.

De achterliggende techniek: de blockchain

Een digitale munt is in principe niet zo heel speciaal, ware het niet dat de techniek er achter juist zo speciaal is, en dat dit ook daadwerkelijk een revolutie is.

De techniek achter de cryptomunten is namelijk de Blockchain. Dit is in principe een digitaal kasboek waarin alle transacties zichtbaar zijn.

Dit is allemaal vrij technisch, maar het belangrijkste wat je moet onthouden is dat de blockchain het mogelijk maakt om een cryptomunt van de ene persoon over te maken naar de andere persoon – zonder tussenkomst van een derde persoon, zoals een bank. Hierdoor zijn er dus geen transactiekosten en kan het geld direct overgemaakt worden.

Wanneer je dus cryptogeld van Nederland over zou maken naar Japan, staat dit binnen een seconde bijgeschreven bij de andere persoon – waar je bij traditionele banken wel drie-vier werkdagen zou moeten wachten, en nog transactiekosten zou moeten betalen.

Hierdoor kan iedereen dus zijn eigen bank zijn en zijn banken in principe overbodig.

Waarom cryptocurrency geen hype zijn

Ik ben van mening dat cryptocurrency geen hype is, en dat ze hier zijn om te blijven, uiteraard met winnaars en met verliezers.

En dat is belangrijk om te begrijpen.

Tijdens de Dotcom bubble verscheen ook het ene naar het andere bedrijf, wat miljoenen waard was, zonder dat dit ergens op gebaseerd was.

Dat is nu ook het geval in de cryptocurrency wereld. Vrijwel elke dag verschijnen er nieuwe cryptomunten, en de meeste daarvan zijn zogenaamde ‘shitcoins’. Dit zijn coins (digitale munten dus) die alleen zijn opgezet om in korte tijd veel geld te verdienen – door te hypen – en daarna weer verdwijnen.

De echte winnaars, de echte munten die daadwerkelijke vernieuwing toevoegen en die daadwerkelijk gebruikt worden, zullen blijven bestaan.

Hetgeen wat beter is dan wat er momenteel is, zal altijd winnen en dat komt in dit geval door de blockchain – de techniek achter de cryptocurrency.

Investeer alleen in munten waar je zelf achter staat

Natuurlijk kan ik ook niet in de toekomst kijken, en is bovenstaande (en onderstaande) mijn mening, maar als cryptocurrency overleven en we nog maar aan het begin staan van het crypto-tijdperk, dan betekent dat alle munten ook nog maar aan het begin staan, en dat munten als Bitcoin en Ethereum nog veel in waarde zullen stijgen.

Er zijn zelfs mensen die verwachten dat de Bitcoin een waarde van een miljoen zou kunnen bereiken.

waarde cryptomunten

Op moment van schrijven staat de Bitcoin rond de 6000,- dollar, dus dat betekent dat de waarde nog flink omhoog gaat.

Laat je echter niet gek maken, en blijf altijd met je volle verstand denken.

Investeer alleen als je het geld daadwerkelijk kunt missen, en investeer alleen in munten waar je zelf achter staat. Eén zo’n munt is de Nederlandse Gulden. Dit is een munt met een goed team achter zich, en een duidelijke visie.

Het geld wat ik in cryptocurrency stop is geld wat ik kan missen, en ook al zakt het allemaal in elkaar, dan nog heb ik genoeg geld om te kunnen leven.

Ik zie het meer als een hobby en vind het leuk om mezelf er mee bezig te houden.

Succes!

3 reacties op “Zijn Cryptocurrency een hype? Dit is waarom Cryptomunten gaan blijven!

  1. Zoals in het hele leven het geval is ben je zelf degene die bepaalt wat waar is en waarde heeft. Voor ouderen ( zoals ik zelf 68) is het moeilijker om je open te stellen voor nieuwe zaken, simpelweg omdat je letterlijk in het oude systeem zit. Je hebt je leven lang een pad bewandelt zonder zijwegen. Plotseling is er zo’n zijweg waar ieder van gehoord heeft maar er ligt nog geen asfalt. Kies je voor geveinsde veiligheid ( want het bestaande financiële systeem staat op het punt van omvallen binnen de komende vijf a 10 jaar) of waag je je op het nieuwe pad? Leven is risico nemen, vele mensen denken als ze maar hardnekkig aan het oude vast blijven houden dat het dan wel goed komt, dat is (zoals met het huidige financiële systeem) het geval. Vergeet niet dat crypto een bedreiging is voor de bestaande orde banken, overheden hebben er baat bij om een top bottom systeem te hanteren. Waar dat toe geleid heeft? geldontwaarding door bijdrukken, uithollen van o.M pensioenen. Nu hebben ze het in Nederland helemaal voor elkaar, een koppeling tussen de waarde van je pensioen en de beurs. Geen garanties voor je gespaarde geld tijdens je werkzame leven. Wees voorbereid en beleg in “veilige” crypto. Dat geld voor jongeren die nauwelijks nog pensioen opbouwen en ouderen die steeds meer in moeten leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *