Waarom ik van GetResponse ben overgestapt naar Convertkit

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
convertkit

Convertkit is mijn nieuwe email marketing software.

Ik ben afgelopen week van GetResponse overgestapt naar Convertkit en ik zou nu al nooit meer terugwillen naar GetResponse.

Hoe komt dit? Is GetResponse geen goede email marketing software? Jazeker, maar ik wilde meer (automatisatie). En voornamelijk: ik wilde het makkelijker!

En dát is de voornaamste reden waarom ik ben overgestapt op Convertkit. Convertkit blinkt namelijk uit in eenvoud én automatisatie.

Op deze pagina zal ik je exact vertellen waarom ik van GetResponse (de email marketing software die ik inmiddels al twee jaar gebruikte) ben overgestapt naar Convertkit; een speler die relatief nieuw is.

Ik was GetResponse zat

Ik zeg het niet graag, maar ik was helemaal klaar met GetResponse (mijn oude email marketing software).

GetResponse werd traag en vooral te onoverzichtelijk.

Tel daarbij op dat ik best vaak te maken had met té lage open rates en je begrijpt wel waarom ik op zoek ging naar andere email marketing software.

Aweber was een voor de hand liggende keuze, dat is namelijk software die door enorm veel mensen gebruikt word, maar – gelukkig – kwam ik op de website van Convertkit terecht.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Convertkit?

Convertkit is email marketing software waarmee je je mailinglijsten kunt beheren, autoresponders kunt aanmaken en mailings kunt versturen.

Mensen die mij een beetje kennen en volgen weten dat mijn business draait op email marketing, en dus is goede email marketing software erg belangrijk voor mij.

Omdat Convertkit gebruikt word door grote internet marketeers als Pat Flynn, besloot ik Convertkit zelf te proberen.

En man, wat was ik direct onder de indruk!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat maakt Convertkit zo anders en zo goed?

In de inleiding liet ik al weten dat Convertkit uitblinkt in simpelheid en automatisatie, en dat is ook precies waar ik naar op zoek ben in email marketing software.

GetResponse werd zo groot, en zo traag, dat het onoverzichtelijk werd en dat je soms minuten bezig was om een autoresponder aan te passen.

Convertkit is juist zo ontzettend simpel, maar je kunt er ook weer zo veel mee.

In de video die ik hieronder voor je heb opgenomen laat ik zien wat ik bedoel:

Zoals je ziet is de interface zo clean, en zo simpel, maar kun je er tegelijkertijd zo veel mee.

Automations is waar Convertkit zich in onderscheid

Het wordt telkens belangrijker om je email marketing (en je business in het algemeen) te automatiseren en met Convertkit is dit een fluitje van een cent.

Je kunt namelijk heel eenvoudig zogenaamde ‘if > then’ regels aanmaken.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt aangeven dat wanneer (if) iemand op een bepaalde link in een mailing klikt, die automatisch naar een andere autoresponder (sequence) geplaatst word.

Zo kun je leads die bijvoorbeeld op een link hebben geklikt die naar een verkooppagina gaat, nóg beter targetten door deze op een speciale sequence te plaatsen.

Zij krijgen dan een andere sequence dan leads die nog niet hebben geklikt.

En zo zijn er natuurlijk nog tal van voorbeelden waarvoor je Automations voor kunt inzetten.

Het mooiste hiervan vind ik trouwens dat het zó enorm simpel werkt. Je hebt vrijwel direct door hoe het werkt.

Je betaald écht per subscriber

Iedere internet marketeer kent het wel: een lead heeft zich ingeschreven voor twee mailinglijsten die je beheerd.

Andere email marketing software als GetResponse en Aweber zouden deze lead als twee verschillende personen zien, maar Convertkit doet dat niet.

Bij Convertkit betaal je dan ook echt per mailadres.

Wanneer een lead zich voor twee mailinglijsten aanmeld, verschijnt die onder één e-mailadres in je account, maar kan deze wel twee verschillende autoresponders ontvangen.

Je ziet in het Subscriber overzicht dan ook waar de subscriber allemaal op geklikt heeft, en welke autoresponders hij/zij heeft ontvangen.

Hiermee kun je dus super gerichte doelgroepen maken.

Ik weet zeker dat Convertkit ook beter voor jou is

Dankzij Convertkit haal ik hogere open rates, heb ik geen hoofdpijn meer als ik inlog in mijn email marketing software (dankzij de handige interface), kan ik via Automations heel eenvoudig mijn mailinglijsten beheren én ben ik nog goedkoper uit.

Iedere serieuze internet marketeer/ondernemer heeft email marketing software nodig, en voor mij is Convertkit dé must have email marketing software die er is.

En ik weet zeker dat Convertkit ook beter voor jou is.

Via deze link kun je direct jouw account aanmaken, en de software 30 dagen uitproberen. Zo kun je zelf testen of Convertkit wat voor jou is, maar daar ben ik eigenlijk al van overtuigd…

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *