Bijbaantje naast je studie: Waarom het meer is dan alleen extra inkomen

Je studietijd is een van de meest impactvolle periodes in je leven. Het is de tijd waarin je gigantisch veel leert, maar tegelijkertijd ook de tijd van plezier maken en struikelen. Veel studenten kiezen er heden ten dage voor om naast hun studie ook een bijbaantje te nemen met als primaire reden natuurlijk om geld te verdienen. Maar een bijbaantje naast je studie doe je niet alleen voor het geld, maar ook voor de sociale ontwikkeling. 

Als je bijvoorbeeld in de horeca werkt, dan is de kans groot dat je na verloop van tijd socialer wordt. Toch is het evident dat je een leuk zakcentje wilt verdienen met je studie, zodat je geld overhoudt voor leuke dingen. Maar wat zijn dan goedbetaalde bijbaantjes voor studenten? We doen in dit artikel drie suggesties. 

Werken in de marketing 

Als je binnen korte tijd flink wat geld wil verdienen, dan doe je er goed aan om eens te onderzoeken of werken in de marketing iets voor jou is. Voor studenten is dit zeker interessant, omdat steeds meer mensen een onderneming beginnen.

En het grootste probleem waar de meeste bedrijven tegenaan lopen, is het vinden van goede opdrachten. Als marketeer speel je daarom een belangrijke rol en kun je ze bijvoorbeeld helpen met het verbeteren van de SEO, zoals een ervaren marketingbedrijf als Marketence ook doet. 

student met laptop

Bijles geven 

Een andere manier om een leuk zakcentje bij te verdienen en tegelijkertijd wat te leren: bijles geven. Veel studenten geven bijles aan middelbare scholieren die moeite hebben met bepaalde vakken. Denk dan aan vakken die als lastig worden ervaren, zoals wiskunde, natuurkunde en Nederlands. Als je dus een studie in een van die richtingen doet, dan is de kans groot dat veel middelbare scholieren blij met je zijn. 

Maar hoe vind je dan middelbare scholieren voor het geven van bijles? Daar zijn verschillende methodes voor. Je kunt je allereerst aansluiten bij een bedrijf dat bijlesdiensten verleent. Het voordeel daarvan is dat je niet zelf naar opdrachten hoeft te zoeken, maar gelijktijdig verdien je dan waarschijnlijk ook wat minder. 

Ook heb je de mogelijkheid om voor jezelf te beginnen. Dan kun je zelf de tarieven bepalen en ben je flexibeler qua werktijden. Het nadeel is echter wel dat het best lastig kan zijn, zeker als je geen connecties hebt, om opdrachten te vinden. 

Scripties controleren 

Dit is vooral interessant voor studenten die al in hun masterfase zitten en dus al enige ervaring hebben met scripties, essays en dergelijke. Veel studenten vinden het lastig om goede zinnen te formuleren en foutloos te schrijven en daarom laten ze hun scriptie het liefst eerst checken door iemand met een goede taalvaardigheid, voordat ze het inleveren. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *