Handig: Beeldscherm + jezelf opnemen met Camtasia voor Mac en Windows

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Een screenshot van een video op Internet Succes Gids.nl

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik mijn video’s opneem en met welk programma ik dat doe. Ik heb het dan over de video’s waarin je mijn beeldscherm ziet en dat ik zelf ook nog eens zichtbaar bent (meestal in de rechter benedenhoek).

Steeds meer mensen maken deze video’s en je ziet ze dan ook op veel websites.

Omdat zoveel mensen benieuwd zijn naar de methode om deze video’s te maken heb ik besloten om een speciaal artikel te schrijven over dit onderwerp.

Eenvoudig video’s maken met Camtasia

Het programma wat ik gebruik is Camtasia en is echt een aanrader! Het programma werkt super simpel en is te gebruiken op zowel Mac als Windows. Daarnaast kun je het programma gewoon 30 dagen gratis proberen en kijken of het wat voor je is.

Met Camtasia kun je in een paar klikken een volledige opname maken van je beeldscherm. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om jezelf op te nemen.

Als je een microfoon hebt, kun je ook gewoon je stem opnemen. Dit gaat eigenlijk allemaal automatisch en als je klaar bent met het opnemen heb je een uitstekende opname waarin alles synchroon loopt.

Je hebt er niks geen technische kennis voor nodig; alles gaat van zelf. Je hoeft alleen maar op ‘Record’ te klikken en Camtasia doet de rest ;).

Weet je niet goed over welke soort video’s ik heb? Neem dan even een kijkje op de video pagina van Internet Succes Gids.nl.

Als je de opname gestopt hebt kun je deze nog bewerken en effecten toevoegen. Zo kun je de video bijvoorbeeld inkorten, of kun je de ‘muis aanwijzer’ extra laten opvallen door er een geel balletje om heen te doen – om zo maar wat te noemen.

Camtasia kent een boel handige functies en mogelijkheden om je video beter te maken. Deze kun je eenvoudig toevoegen door de functie naar je video te slepen. Dit spreekt allemaal voor zich zelf.

Is de video helemaal klaar? Dan kun je hem exporteren naar bijvoorbeeld het .avi formaat zodat je de video op YouTube kunt zetten.

Ik raad je dan ook zeker aan om dit programma te gebruiken. Het is enorm makkelijk om je beeldscherm én jezelf in één keer op te nemen; alles gaat eigenlijk automatisch. Je hoeft alleen maar op de ‘Record’ knop te drukken en Camtasia begint al met opnemen ;).

Gebruik jij Camtasia al? En wat zijn jouw ervaringen met het programma? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder! Ook als je nog vragen over dit programma hebt kun je deze hieronder stellen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Handig: Beeldscherm + jezelf opnemen met Camtasia voor Mac en Windows

  1. Ik gebruik ook Camtasia om video’s te bewerken. Je hebt het over een microfoon om het geluid op te nemen.Vroeger gebruikte ik ook een microfoon. Maar tegenwoordig gebruik ik een draadloze headset. Dit is ideaal voor het inspreken van commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *