5 handige SEO Tips om jouw affiliate site beter te laten scoren in Google

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

SEO is essentieel voor elke website. Niet alleen voor webshops of niche sites, maar ook voor alle soorten affiliate sites. Het is niet voor niets één van de meest gebruikte vormen van internetmarketing.

Met SEO kun je jouw website op een stabiele manier laten groeien. In dit artikel geef ik je 5 handige SEO tips die je kunt gebruiken om jouw website beter te laten scoren in Google.

Door jouw site beter te laten scoren in de Google rankings krijg je bezoekers én meer website autoriteit. Dit is voor bedrijven die gebruik willen maken van jouw affiliate site een enorme aansporing om diensten bij jouw affiliate site af te nemen.

Inhoudsopgave

Wat je gaat leren:

  • Waarom SEO zo belangrijk is voor affiliate sites
  • Waarom SEO gerichte teksten zo belangrijk zijn
  • Waarom dubbele content slechter is dan je denkt
  • Hoe een goede sitemap en url structuur je kan helpen in Google
  • Waarom SEO titels en meta descriptions zo belangrijk zijn
  • Hoe linkbuilding je kan helpen om hoger te komen in Google

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom SEO zo belangrijk is voor affiliate sites

Een groot deel van de bedrijven die gebruik maakt van affiliate marketing doet dit niet alleen om veel verkeer te genereren naar een bepaalde landingspagina, categoriepagina of productpagina om vervolgens de verkopen te stimuleren, maar ook voor de SEO waarde die een link van een affiliate site kan hebben.

De boost die de link kan hebben op de google rankings is bepaald door de autoriteit van de affiliate site. Hoe beter de affiliate site is, hoe meer waarde de link zal hebben. Bedrijven kijken daarom ook naar de autoriteit van een affiliate site voordat ze besluiten om een samenwerking aan te gaan.

Daarnaast krijgt je website een stuk meer verkeer als je website op SEO geoptimaliseerd is. Door allerlei pagina’s die hoger in Google komen te staan kun je meer bezoekers genereren.

Na het lezen van dit artikel weet je ook hoe je gesponsorde artikelen voor Google kunt optimaliseren! Die artikelen gaan dan beter scoren in Google!

En dat betekent weer dat je meer geld kunt vragen voor je affiliate diensten. Kassa!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Tip 1: Maak gebruik van SEO gerichte teksten

Veel affiliate sites hebben een niche blog waar ze schrijven over een bepaald onderwerp of thema. Daarnaast zijn er affiliate sites die producten reviewen en daar vervolgens een artikel over schrijven. Voor deze sites is het heel belangrijk dat hun artikelen goed scoren op Google. Niet alleen om meer bezoekers en lezers te krijgen, maar ook om bedrijven te overtuigen om een samenwerking aan te gaan door te laten zien wat de website te bieden heeft.

Je kunt je teksten op verschillende manieren optimaliseren voor Google. Bij het schrijven van content moet je op twee dingen letten, je moet er voor zorgen dat de content waardevol is voor jouw bezoekers én je moet ervoor zorgen dat de tekst goed gaat scoren in Google.

Een tekst kun je goed laten scoren door een aantal zoekwoorden te verwerken in de tekst. Dit hoeven er niet gigantisch veel te zijn, het is belangrijk dat je tekst ook goed leesbaar blijft. Je kunt de zoekwoorden 3-5 keer terug laten komen in de tekst voor een goed resultaat.

Tip 2: Dubbele content is slechter dan je denkt

Daarnaast is het belangrijk om geen dubbele content te gebruiken. Er zijn veel affiliate sites die proberen om zo veel mogelijk content op hun site te zetten. Hiermee hopen ze op korte termijn veel verkeer te krijgen.

Echter straft Google websites die dubbele content gebruiken steeds harder af. Niet alleen zal de dubbele content niet goed ranken in Google, maar ook de rest van de website zal negatieve gevolgen ondervinden. Wanneer je te vaak dubbele content gebruikt zal Google je gehele website als spammy beschouwen en dit is negatief voor je posities in Google.

Unieke content heeft daarentegen juist een enorme meerwaarde voor de lange termijn. Door waardevolle en unieke content te delen zullen bezoekers sneller gebonden raken aan jouw website, simpelweg omdat de website zulke goede content heeft. Uiteindelijk zorgt dit voor een betrouwbare en meer constante stroom van bezoekers.

Tip 3: Sitemap en URL structuur

De sitemap en URL structuur zijn ook belangrijke factoren waarmee Google bepaalt waar je website over gaat – en dus hoe goed je website zal ranken in de Google zoekresultaten. Toch maakt nog niet elke website gebruik van een sitemap.

Als je gebruik maakt van WordPress kun je eenvoudig een HTML sitemap installeren door middel van een plugin zoals de WP Sitemap Page plugin. De XML sitemaps zijn ook te installeren met een plugin. In het geval van de XML sitemap is het de Yoast SEO plugin.

Tip 4: SEO titels en meta descriptions

Een vaak vergeten onderdeel van on-page SEO is het verbeteren en toevoegen van SEO titels en meta descriptions.De SEO titel en de meta descriptions zijn de titel en de beschrijving van een pagina in de Google zoekresultaten.

seo titel en meta omschrijving in Google

SEO titels en meta descriptions zijn belangrijk voor Google én voor potentiële bezoekers. De bezoekers bekijken de SEO titel en de meta description en bepalen op basis daarvan of ze de website willen bezoeken. Daarnaast bepaalt Google op basis van de SEO titel en de meta descriptions waar de pagina over gaat. Als de SEO titels en meta descriptions relevant zijn, geeft dit ook een boost in de Google zoekresultaten.

Neem dus gerust even de tijd om al je bestaande SEO titels en meta descriptions kritisch door te lopen en te kijken wat aangepast moet worden. Het is belangrijk dat de het de bezoeker overtuigt om te klikken én dat google weet waar de pagina over gaat.

Tip 5: Laat je website beter scoren door linkbuilding

Wanneer je gehele website een hoge autoriteit heeft, zullen al de pagina’s en artikelen die je plaatst ook profiteren van de hoge autoriteit en hoger komen in Google. Je kunt de autoriteit van jouw website op verschillende manieren verhogen. De meest voorkomende manier is door te linkbuilden. Dit houdt in dat jouw website een backlink van een andere website ontvangt. Die backlink geeft een stukje autoriteit van een website door naar de andere website.

Je kunt backlinks scoren op gigantisch veel manieren zoals het plaatsen van links op forums of verzamelsites. De meest geschikte manier voor affiliate sites is om te gastbloggen. Zoek een relevante site op een maak een sterke persoonlijke pitch voor een gastartikel en hopla, weer een link.

Meer weten over SEO of zoekmachine optimalisatie? Of wil je weten hoe je nog meer links kunt scoren? Neem dan gerust eens een kijkje naar de 103 Nederlandse Linkbuilding tactieken van Klik Proces. Ik wens je in ieder geval heel veel succes met het toepassen van onze 5 SEO tips!

Over de auteur

Deze gastblog is geschreven door David van Klik Proces. Met de eigenaar van Klik Proces heb ik pasgeleden een toffe Podcast opgenomen over SEO, CRO en affiliate marketing. Deze Podcast is is hieronder te beluisteren.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *