Ook ik ben niet perfect: 3 Plannen die COMPLEET gefaald hebben

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Af en toe vragen mij wel eens iets als “hoe komt het dat je zo succesvol bent?“, of “hoe voelt het om succesvol te zijn?“.

Een vraag die ik altijd een beetje ongemakkelijk vind, want ik voel me bij verre na niet succesvol. Sterker nog, ik faal elke dag wel in iets, en ook grote projecten die ik heb, gaan niet altijd zoals ik dat wil.

Inhoudsopgave

Het leek me wel eens leuk om een blog te schrijven over de plannen en projecten die voor mij (tot nu toe) behoorlijk hebben gefaald. Zo zie je dat het bij mij ook niet altijd goed gaat, maar dat ik hoe dan ook door blijf gaan. Dat iets nu niet is gelukt, betekent niet dat het nooit gaat lukken.

falen

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Welke projecten voor mij enorm gefaald hebben

Hoewel er dagelijks genoeg dingen zijn die niet helemaal goed gaan, hieronder een lijstje van drie projecten die niet zo zijn gegaan als dat ik gewild zou hebben.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

#1: Een boek over internet/affiliate marketing schrijven!

Een paar jaar geleden had ik als doel voor dat jaar om een boek te schrijven over internet/affiliate marketing.

Sterker nog, in 2017 maakte ik hier een topic over in het ISG Leden-gedeelte.

Het boek heb ik inmiddels geschreven, twee keer zelfs, maar beide keren was ik er totaal niet tevreden over en heb ik het in de prullenbak gegooid.

Ik weet zeker dat het boek er ooit nog wel gaat komen, maar de poging om in 2017 een boek uit te brengen, is totaal gefaald.

#2: Content marketing bureau beginnen

In datzelfde jaar (2017) was ik ook van plan om een groot content marketing bureau te beginnen.

Wat ik wilde doen is personeel aannemen en super toffe content gaan maken om zo affiliate sites als heuse online magazines uit te brengen. Ook dit project is hard gefaald, en ik ben nog steeds een ondernemer zonder personeel.

Dat is niet direct slecht, want hierdoor ben ik me wel meer gaan verdiepen in de vorm van ondernemen die ik zo tof vind: lean ondernemen.

Van de dingen die niet gelukt zijn, komen altijd weer wel goede dingen.

Zo verdien ik nu meer dan ik ooit had durven dromen, en ben ik zo vrij als een vogel.

Maar toch blijf ik de drang hebben om een tof content marketing bureau te beginnen… wie weet!

#3: Als digitale nomade leven: de wereld

Toen ik 18 was en met affiliate marketing in aanmerking kwam vond ik het zo enorm vet hoe andere affiliate marketeers leefden.

Ze verdienden geld achter hun laptop, vanaf de meest tropische locaties ter wereld.

Als 18-jarige jongen is dat natuurlijk dé droom, en ik wilde niets liever dan dit. Ik wilde de wereld over reizen en ondertussen geld verdienen.

Ik ben een paar keer op (korte) reis geweest, maar kwam er achter dat dit toch niet echt wat voor mij was. Ik vind op vakantie gaan tof, maar echt reizen is niks voor mij. Tijdens mijn roadtrip door de USA werd dit me maar al te duidelijk. Ik vond het tof om te roadtrippen, maar na twee weken had ik het weer wel gezien en wilde ik weer met fatsoenlijk internet aan mijn business werken + de mensen zien die belangrijk voor me zijn.

Zie falen niet als iets definitiefs

Ik noem dit misschien wel mijn faalmomenten, maar zo zie ik het niet echt. Ik zie falen in iets als een begin, en als een leerles.

Dat ik nu nog geen boek heb geschreven, betekent niet dat ik nooit een boek ga schrijven. Het betekent niet dat ik het me helemaal naast me neer heb gelegd.

Datzelfde geldt ook voor een content marketing bureau; dat ik dat nu nog niet heb opgezet, betekent niet dat ik dat nooit ga doen.

Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat ‘falen’ niet iets definitief is. Het maakt je alleen maar sterker (als je door blijft gaan) en als je er van leert, weet je wat je wel en niet wilt – en wat belangrijk voor je is.

Aan alle positieve dingen zitten negatieve dingen, en zo is dat andersom ook.

Blijf op je bek gaan, blijf falen

Gister kreeg ik een mooie mail.

Iemand was met de Affiliate Marketing Revolutie aan de slag gegaan, en mailde me na een dag dat ze wilde stoppen, omdat ze het niet lukte om zich aan te melden bij PayPro.

Als je al met zo’n mindset begint, gaat het je niet lukken. Dan ga je geen succes halen.

Dit zijn nog maar kleine dingen in het leven – stel je voor hoe zo iemand denkt over de grotere dingen en de grotere stappen die je als ondernemer moet maken.

Ik maak elke dag fouten. Elke dag gaan er wel dingen die niet zo gaan als dat ik zou willen. Ik blijf echter doorgaan, elke dag opnieuw. Elke dag leg ik weer een klein steentje bij en over een paar jaar is dat een groot huis.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *