250,- euro per dag op de automatische piloot? Ik word er moe van…

Bijna iedere dag krijg ik wel een mail dat ik vandaag nog, op de automatische piloot en zonder al te veel tijd en moeite, zo’n 250,- euro per dag kan gaan verdienen.

Je bent er vast wel mee bekend ;-).

Iedere keer dat ik zo’n mail krijg kan ik de verleiding toch niet weerstaan, en klik ik even op wat voor nieuws er nu weer op de markt is gekomen.

En welke onzin dit nou toch weer is…

Want ja, onzin is het. In de grootste zin van het woord.

Wat me opvalt is dat het eigenlijk iedere keer hetzelfde verhaal is.

Elke keer opnieuw hetzelfde trucje

De verteller (lees: verkoper) wilt jou eigenlijk niks verkopen, is al ruim tien keer in zogenaamde ‘snel geld systemen’ getrapt, heeft nog nooit verdiend maar deed in één keer een wereldschokkende ontdekking en is nu multi miljonair.

En omdat hij (of zij) zo’n goed persoon is, heeft deze persoon besloten om zijn methode met jou te delen, maar dan moet je wel even geld lappen.

Maar je hebt geluk! De methode is nu nog op de markt voor slechts 47,- euro, en kan binnenkort offline worden gehaald (of de prijs wordt vertienvoudigd).

Wanneer je de methode hebt aangeschaft kom je vaak op een ‘upsell pagina’, waarop je verteld word dat je nu eigenlijk nog niet alles hebt wat je nodig hebt, en je nog bijkomende producten moet kopen. Deze kosten dan 247,- euro.

Klinkt je vast wel bekend in de oren hé ;-)?

Mensen blijven er in geloven

Toch sta ik er iedere keer weer van te kijken hoeveel mensen hier keer op keer weer intrappen.

Ik krijg namelijk genoeg mails van mensen die zeggen dat ze Product A van Verkoper B hebben gekocht, en ze hier geen meter mee zijn opgeschoten.

En aan de andere kant kan ik goed begrijpen waarom mensen tóch aan de slag gaan met deze producten, en de verkoper hun geld toevertrouwen.

Het klinkt namelijk zó mooi.

Stel je eens voor: 250,- euro per dag op de automatische piloot, zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen.

Wie wil dit nou niet ;-)?

Als het té mooi klinkt, dan is dit het vaak ook

Maar denk hier eens wat langer over na… Klinkt het niet té mooi om waar te zijn?

Waarom zou een verkoper die zelf meer dan 250,- euro per dag verdiend (en al lang binnen zou moeten zijn) zijn tijd en energie steken in het maken van een amateuristisch voice-over filmpje, en een trainingslocatie opzetten om jou dit ook te leren?

En waarom zou de verkoper hier maar 47,- euro voor vragen? De methode zou zeker meer dan 30 keer 250,- euro waard moeten zijn!

Denk logisch na!

Ik vind het iedere keer enorm jammer om te zien dat iemand er weer is ‘ingetrapt’ en zijn zuurverdiende geld kwijt is.

Hoe kun je zo’n verkoop pagina herkennen?

Misschien trap ik met deze blog een hele boel ‘internet gurus’ op de teen, maar dat even ter zijde.

Je kunt deze onzin-producten vaak erg goed herkennen, en wel aan de volgende punten:

 • Ze zeggen niks over wat het product nou daadwerkelijk is
 • Er wordt een lang verhaal gedaan, maar eigenlijk niks gezegd (wat ben je nou wijzer geworden na het luisteren/lezen van het verkoop praatje?
 • De verkoper is vaak “net als jou” en heeft veel geprobeerd, maar was nooit succesvol… Tot hij ‘per ongeluk’ op een nieuwe methode kwam welke zijn leven compleet heeft veranderd
 • Er is een down-sell op de pagina. Wil je de pagina verlaten, dan komt er een aanbod om het product goedkoper te kopen
 • Vaak doet de verkoper of je stom bent, denk bijvoorbeeld aan: “Kun jij vertellen hoeveel lijnen deze driehoek heeft? Ja? Dan ben jij meer dan geschikt voor dit programma”
 • Er wordt gepraat over “niemand wil dat je dit weet”
 • Je hebt geen idee wie de verkoper nou eigenlijk is (de verkoper doet een beetje mysterieus en gebruikt een valse naam)

En zo zijn er nog wel andere ‘herkenningspunten’ van deze onzin-verkooppagina’s.

Waarom ik deze pagina’s het liefst vandaag nog zie verdwijnen

Ik heb geprobeerd om deze blog zo ‘vriendelijk mogelijk’ te schrijven, maar je mag best weten dat ik het erg vervelend vind wanneer ik hoor dat een persoon op mijn mailinglijst, of een klant, in is gegaan op een “250,- euro op de automatische piloot”-systeem.

Het vervelendste vind ik nog dat wanneer ze contact met de verkoper proberen te zoeken, dit vaak niet lukt en ze geen antwoord terug krijgen.

Dit is naar mijn mening gewoon oplichting, en hier zouden harde maatregelen tegen genomen moeten worden.

Hoeveel nieuwe programma’s worden er elke week/maand wel niet gelanceerd? En hoeveel keer wordt er opnieuw geroepen dat dit “dé Heilige Graal” is?

Iedere keer wordt hetzelfde trucje herhaald, iedere keer zijn er mensen die ‘er in trappen’ en ik kan me voorstellen dat je daar moe van kunt worden.

Mijn advies aan jou is dan ook: ga niet in op deze vage mails van internet guru’s.

Meld je af van hun mailinglijsten; je word er toch niet beter van. Ze proberen je alleen maar – in elke mailing – wat te verkopen en bieden geen toegevoegde waarde.

En bovenal: denk logisch na!

Succes en have fun!

8 reacties

 1. Avatar
 2. Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar
  • Avatar
 5. Avatar

Laat een reactie achter