Website verkopen? Ontdek waar en hoe je dit goed kunt doen!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Je website verkopen? Waar en hoe moet je dat doen?

Wil je jouw website verkopen? Waar kun je dat dan doen? En waar moet je allemaal op letten bij een website verkopen?

In dit artikel zal ik je precies vertellen waar je jouw website kunt verkopen, en geef ik je tips hoe je er voor kunt zorgen dat je website veel meer zal opbrengen dan dat je eigenlijk dacht.

Door je website op de juiste manier te verkopen kun je namelijk flink geld verdienen, en dat is natuurlijk het doel van een website verkopen ;).

Waarom je website verkopen?

Voordat je je website wilt verkopen moet je voor jezelf eerst duidelijk hebben waarom je de website wilt verkopen (en of je het ook wel echt wilt). Heb je er geen tijd meer voor? Vind je het niet meer leuk om de website te onderhouden?

Misschien kun je op de redenen waarom je de website wilt verkopen juist wel manieren vinden waardoor je de website toch wel kunt houden.

Stel dat jij bijvoorbeeld geen tijd meer hebt om de website te onderhouden, dan kun je iemand inhuren om dit voor jou te doen. Jij betaald diegene dan bijvoorbeeld 50 euro per maand, en stel dat die website jou 100 euro per maand opbrengt, dan heb je 50 euro per maand terwijl je er niks voor hoeft te doen.

Bedenk dus eerst goed of je de website wel echt wilt verkopen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waar kun je een website verkopen?

Er zijn een aantal verschillende websites waar je jouw website te koop op kunt zetten. Mijn persoonlijke favoriet is SiteDeals. Dit is eigenlijk de handelsplek als het gaat om websites kopen en verkopen. Daarnaast kun je er als freelancers ook goed terecht als je bijvoorbeeld zoekmachine geoptimaliseerde teksten schrijft, of voor andere klusjes.

Je kunt heel eenvoudig jouw website te koop zetten op SiteDeals. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en je kunt al aan de slag.

Naast SiteDeals heb je ook nog Websites Te Koop.nl, maar deze vind ik persoonlijk minder fijn werken, en heeft ook niet zo’n grote community als SiteDeals.

Heb je een internationale website? Dan kun je terecht op Flippa.com. Dit is dé internationale marktplaats voor het kopen en verkopen van websites.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Tips om je website te verkopen

Ga je je website verkopen? Dan wil je er natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld voor vangen. Hieronder lees je enkele tips die er voor zullen zorgen dat je zoveel mogelijk voor je website zult krijgen.

 • Behandel alle positieve factoren van je website. Is er een stijgende lijn van inkomsten? Vermeld dat dan zeker!
 • Zet geen zinnen als “overnemen tegen elk bod”. Het is graag of niet ;).
 • Zet je prijs zo hoog mogelijk in. Het kan geen kwaad om te bluffen.
 • Zorg er voor dat je alle statistieken (het aantal bezoekers en de inkomsten) netjes bij elkaar hebt, en dat je deze eenvoudig kunt laten inzien door de geïnteresseerde
 • Laat mensen op je website bieden. Zo kun je er voor zorgen dat geïnteresseerden elkaar telkens gaan overbieden
 • Verkoop je website niet tegen het eerste en beste bod. Slaap er even een nachtje over en laat het bod bezinken. Misschien heb je morgen wel een beter bod

Gebruik deze tips en verkoop je website tegen een zo’n hoog mogelijke prijs!

Je weet nu dus waar je jouw website kunt verkopen en waar je allemaal op moet letten bij het verkopen van je website.

Heb jij je website al verkocht? En waar heb je dat gedaan? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Wil je liever een website kopen in plaats van verkopen? Lees dan: Website kopen? Dit is waar je op moet letten!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

9 reacties op “Website verkopen? Ontdek waar en hoe je dit goed kunt doen!

 1. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verkoop van jouw website uit te besteden aan overdrachtsadviseur/bedrijfsmakelaar. Wij zijn op dit moment bezig met de oprichting van een bedrijfsmakelaar die zich gaat specialiseren in overdrachtsbegeleiding van online ondernemingen: websitemakelaardij.nl. Wij denken dat deze specialisatie in de online sector nodig is om in deze specifieke branche de rol van overnameadviseur goed te kunnen vervullen.

  1. Hoi Roel,

   Als ik zo naar je website kijk, is deze flink verouderd (oude permalink structuur en ook het design van de website is niet meer echt van ‘deze tijd’).

   Ook bevat de domeinnaam een streepje en is de content niet echt interessant om over te nemen.

   Ik verwacht dan ook – helaas – niet dat je nog veel voor deze website kunt krijgen.

   Je kunt hem natuurlijk altijd te koop zetten, en kijken wat je er van krijgt.

   Succes!

   1. Hoi Jacko,

    Streepjes in een domeinnaam zijn geen probleem. Google ziet streepjes als spaties. Ik ondervind er totaal geen problemen mee. Wilde ik even kwijt.

    Neem me niet kwalijk voor de naam van mijn site!

    Groetjes

 2. Hey Jacko,

  Weet jij niet wat een website normaalgesproken waard is?

  Is er geen bepaalde vuistregel rondom het aantal keer winst of omzet x 12?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *