Website verkopen? Ontdek waar en hoe je dit goed kunt doen!

Je website verkopen? Waar en hoe moet je dat doen?Wil je jouw website verkopen? Waar kun je dat dan doen? En waar moet je allemaal op letten bij een website verkopen?

In dit artikel zal ik je precies vertellen waar je jouw website kunt verkopen, en geef ik je tips hoe je er voor kunt zorgen dat je website veel meer zal opbrengen dan dat je eigenlijk dacht.

Door je website op de juiste manier te verkopen kun je namelijk flink geld verdienen, en dat is natuurlijk het doel van een website verkopen ;).

Waarom je website verkopen?

Voordat je je website wilt verkopen moet je voor jezelf eerst duidelijk hebben waarom je de website wilt verkopen (en of je het ook wel echt wilt). Heb je er geen tijd meer voor? Vind je het niet meer leuk om de website te onderhouden?

Misschien kun je op de redenen waarom je de website wilt verkopen juist wel manieren vinden waardoor je de website toch wel kunt houden.

Stel dat jij bijvoorbeeld geen tijd meer hebt om de website te onderhouden, dan kun je iemand inhuren om dit voor jou te doen. Jij betaald diegene dan bijvoorbeeld 50 euro per maand, en stel dat die website jou 100 euro per maand opbrengt, dan heb je 50 euro per maand terwijl je er niks voor hoeft te doen.

Bedenk dus eerst goed of je de website wel echt wilt verkopen.

Waar kun je een website verkopen?

Er zijn een aantal verschillende websites waar je jouw website te koop op kunt zetten. Mijn persoonlijke favoriet is SiteDeals. Dit is eigenlijk de handelsplek als het gaat om websites kopen en verkopen. Daarnaast kun je er als freelancers ook goed terecht als je bijvoorbeeld zoekmachine geoptimaliseerde teksten schrijft, of voor andere klusjes.

Je kunt heel eenvoudig jouw website te koop zetten op SiteDeals. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en je kunt al aan de slag.

Naast SiteDeals heb je ook nog Websites Te Koop.nl, maar deze vind ik persoonlijk minder fijn werken, en heeft ook niet zo’n grote community als SiteDeals.

Heb je een internationale website? Dan kun je terecht op Flippa.com. Dit is dé internationale marktplaats voor het kopen en verkopen van websites.

Tips om je website te verkopen

Ga je je website verkopen? Dan wil je er natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld voor vangen. Hieronder lees je enkele tips die er voor zullen zorgen dat je zoveel mogelijk voor je website zult krijgen.

 • Behandel alle positieve factoren van je website. Is er een stijgende lijn van inkomsten? Vermeld dat dan zeker!
 • Zet geen zinnen als “overnemen tegen elk bod”. Het is graag of niet ;).
 • Zet je prijs zo hoog mogelijk in. Het kan geen kwaad om te bluffen.
 • Zorg er voor dat je alle statistieken (het aantal bezoekers en de inkomsten) netjes bij elkaar hebt, en dat je deze eenvoudig kunt laten inzien door de geïnteresseerde
 • Laat mensen op je website bieden. Zo kun je er voor zorgen dat geïnteresseerden elkaar telkens gaan overbieden
 • Verkoop je website niet tegen het eerste en beste bod. Slaap er even een nachtje over en laat het bod bezinken. Misschien heb je morgen wel een beter bod

Gebruik deze tips en verkoop je website tegen een zo’n hoog mogelijke prijs!

Je weet nu dus waar je jouw website kunt verkopen en waar je allemaal op moet letten bij het verkopen van je website.

Heb jij je website al verkocht? En waar heb je dat gedaan? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Wil je liever een website kopen in plaats van verkopen? Lees dan: Website kopen? Dit is waar je op moet letten!

8 reacties

 1. Avatar
 2. Avatar
  • Avatar
   • Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar

Laat een reactie achter