Hoe kun je jouw website aanmelden bij Google?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
website aanmelden bij google

Wil je je website aanmelden bij Google? En wil je dat Google het liefst vandaag je website nog opneemt in de zoekresultaten?

In dit artikel laat ik je verschillende manieren zien die er voor zullen zorgen dat Google je website zo snel mogelijk zal indexeren.

Wanneer je alle onderstaande manieren gebruikt om je website aan te melden bij Google, weet ik zeker dat je website zo snel mogelijk in Google opgenomen gaat worden!

Waarom je website aanmelden bij Google?

Voordat ik ga laten zien hoe je je website kunt aanmelden bij Google, lijkt het me een goed idee om er eerst even bij stil te staan waarom je juist je website bij Google moet aanmelden.

Je website aanmelden bij Google is niet alleen handig om zo in de zoekresultaten van Google te komen; het helpt ook mee om Google je website beter te laten indexeren.

Wanneer je je website in Google Webmaster Tools (waar ik later nog op terugkomt) aanmeld, kun je namelijk een sitemap versturen, waardoor Google precies de URL-structuur van je website kan ‘aflezen’.

Het lijkt misschien niet belangrijk, maar toch wil ik je van harte aanraden om hier toch even tijd voor vrij te maken en je website bij Google aan te melden.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Manier 1: Meld je website aan in Google Webmaster Tools

De meest voor de hand liggende manier om je website aan te melden bij Google is om Google Webmaster Tools te gebruiken.

Hier kun je namelijk je website naar ‘verzenden’ en wanneer jij als eigenaar geverifieerd bent, kun je handige statistieken bekijken.

Zo kun je bijvoorbeeld bekijken op welke zoekwoorden jouw website in Google gevonden word, en ook wat de positie van deze zoekwoorden is.

Daarnaast kun je eventuele (technische) foutmeldingen die Google op je website is tegengekomen inzien, zodat je deze kunt (laten) repareren; wat weer goed is om hoger in Google te komen.

Hoe je jouw website kunt aanmelden in de Google Webmaster Tools heb ik in dit artikel besproken: Website aanmelden in Google Webmaster Tools.

Vergeet ook zeker niet om een sitemap aan te maken en deze naar de Google Webmaster Tools te verzenden!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Manier 2: Gebruik de Google ‘add url’

De meest simpele manier om je website bij Google aan te melden is om de Google ‘add url’ te gebruiken.

De Google ‘add url’ pagina is super simpel; je kunt er dan ook maar één ding doen en dat is je website URL naar Google versturen.

Wanneer je dat doet zal Google het verzoek om je website op te nemen binnenkrijgen, en dit na verloop van tijd ook doen.

Het is echter onduidelijk hoe snel Google de aanmeldingen via de ‘add url’ pagina verwerkt.

In ieder geval zal het je website geen kwaad doen om hem via deze manier aan te melden!

Manier 3: Zoek in Google naar je eigen website!

Of het veel invloed op de (snelheid van de) indexactie op je website heeft, daar zijn de meningen over verschilt, maar het uitproberen kan altijd.

Als ik een nieuwe website heb en deze door Google op wil laten nemen, zoek ik vaak simpelweg in Google naar de URL van mijn website.

Dus bijvoorbeeld: ‘https://www.internetsuccesgids.nl‘.

Hierdoor krijgt Google een zoekopdracht naar de website.

Wat ook kan is dat je Google je website laat doorzoeken met een simpele zoekopdracht. Dit kun je doen door in Google te zoeken naar ‘site:jouwdomeinnaam.nl

Als het goed is krijg je dan nog geen zoekresultaten (als je dat wel krijgt, heeft Google je website al geïndexeerd), maar Google krijgt dan wel de zoekopdracht om deze website te indexeren.

Manier 4: Link via social media naar je website

Een goede manier om er voor te zorgen dat je website sneller door Google wordt geïndexeerd is door je website URL eens op social media te gooien.

Verzend bijvoorbeeld een tweet waarin je vermeld dat je een nieuwe website hebt, gevolgd door het webadres van je website.

Een andere manier is om de populariteit van andere websites te gebruiken om je website door Google te laten indexeren.

Wanneer een bekende blog de mogelijkheid geeft om een reactie achter te laten, kun je daar ook vaak de URL van je website meegeven.

Google indexeert populaire websites razendsnel, en dus zal Google ook snel de reactie (met daarin de URL van je website) tegenkomen, en zodoende je website ook bezoeken.

Maak waardevolle content!

Ik wil dit artikel graag afsluiten met de meest belangrijke en waardevolste tip: maak waardevolle content op je website!

Wanneer je unieke, waardevolle content op je website plaatst, zal Google je website vanzelf gaan indexeren.

Bezoekers gaan dan naar jou linken, andere websites gaan jou opnemen en Google gaat je telkens meer waarderen (en dus ook belonen).

Succes!

Heb je overigens nog vragen, of wil je gewoon meer weten? Laat dan hieronder gerust een reactie achter!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Hoe kun je jouw website aanmelden bij Google?

 1. Beste Jacko,
  Mijn site http://www.KnusThuis.nl is wel geindexeerd, want als ik op google site:knusthuis.nl‘ krijg ik al mijn pagina’s. Nu wilde ik mijn site veriferen, maar dan moet ik een code op mijn startpagina zetten. Dat is mij niet gelukt. Ik heb een WordPress webwinkel. Kun jij mij vertellen waar ik de code in moet voegen zodat ik mijn website kan veriferen?
  Ik ben op dit moment namelijk van alles aan het uitzoeken om meer bezoekers en dus kopers naar mijn site te krijgen. Op je site heb ik al veel goede informatie gevonden oa over Facebook advertenties.

  Alvast bedankt
  Groetjes Dorien

  1. Hoi Dorien,

   Het beste kun je de Yoast Analytics plugin voor je WordPress website downloaden, en daar je Google Analytics account op instellen. Je hebt namelijk een mogelijkheid in Google Webmaster Tools om de website te verifiëren aan de hand van je Google Analytics account :-).

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *